NRK Meny
Normal

Hvem tør satse på disse falne stjernene?

Her er spillerne ingen klubber har tort å hente i sommer – til tross for at de er «helt gratis».

Gratis 2

GRATIS: Alberto Aquilani, Joey Barton, Antonio Cassano og Jermaine Pennant er foreløpig uten klubb.

Danny Ings, James Milner og Adam Bogdan – Liverpool har vært kloke og hentet tre av sine forsterkninger til spillertroppen på Bosman-markedet.

Det samme har blant andre Sevilla (Yevhen Konoplyanka), Stoke (Glen Johnson), Derby (Darren Bent), Manchester United (Sergio Romero), Betis (Rafael Van Der Vaart), Celta Vigo (John Guidetti) gjort.

Men bare én uke før Premier League braker løs er de engelske klubbene fortsatt aktive på overgangsmarkedet. Her er noen av stjernespillere de ikke har tort å ta i ennå.

Joey Barton (32)

Joey Barton og Phil Dowd

UTVIST IGJEN: Phil Dowd gir Newcastles Joey Barton ett av han til nå ni røde kort i premier League.

Foto: PAUL THOMAS / AP

Sinnataggen som ble beordret til å gå i terapi for temperamentet sitt av manager Stuart Pearce. Blant annet skal Barton ha stukket en sigar i øyet på en junior-spiller i Manchester City, hvor han hadde en lovende start på karrieren.

Midtbanespilleren hevdet for fem år siden at han var minst like god som Frank Lampard og Steven Gerrard, men etter å ikke ha blitt enig med Championship-klubben QPR om ny kontrakt står Barton nå uten arbeidsgiver.

Etter en lovende start på karrieren Manchester City gikk det etter hvert nedover - mye takket være utenomsportslig tull og bråk. Verken i Newcastle, QPR eller Marseille har midtbanedirigenten fått det helt til å stemme.

I fjor tilbydde Barton seg å spille for barndomsklubben Everton med «halv lønn» - men den sjansen gikk ikke Merseyside-klubben med på å ta.

Nå skal vi ikke tillegge Joey noe av skylden for hva annet som skjer i familien Barton, men vi nevner likevel at lillebror Michael i 2005 ble dømt til 17 år og 8 måneder i fengsel for å ha drept studenten Anthony Walker med øks.

Han har over 250 kamper på øverste nivå i England, men i dag er han kanskje mest kjent for sine utilslørte Twitter-meldinger. Anyone?

Joey Barton

MÅTTE HOLDES IGJEN: Joey Barton temperament krever støtteapparat til å gripe inn av og til.

Foto: Dave Thompson / Ap

Dani Osvaldo (29)

Italy Germany Soccer

ITALIENSKE BRÅKMAKERE: Både Dani Osvaldo (f.v.) og Mario Ballotelli er kjent for å slite med disiplinære problemer.

Foto: Fabrizio Giovannozzi / Ap

Nok en bråkmaker tilgjengelig gratis på markedet. Southampton betalte rekordmye penger (15 mill pund) for den argentinskfødte italiereren før 2013/14-sesongen.

Investeringen gav imidlertid ingen avkastning. Osvaldo slet både med skader og disiplinærproblemer, og det ble ikke mer enn 13 kamper i den hvite og røde trøya.

Blant annet ble han sendt hjem fra landslagssamling (Italia) og utestengt fra flere Premier League-kamper på grunn av krangler med både med- og motspillere.

Før kontrakten med Southampton ble terminert i sommer har angriperen vært utleid til Juventus, Inter og Boca Juniors - uten stor suksess.

Nå står Osvaldo uten arbeidsgiver.

SOCCER-ITALY/ Juventus' Carlos Tevez and Dani Osvaldo look on during their Italian Serie A soccer match against Hellas Verona at Bentegodi Stadium in Verona

PÅ UTLÅN: Dani Osvaldo (f.v.) ble leid ut fra Southampton til Juventus etter å ha skapt mye intern uro i den engelske klubben. Det ble imidlertid ikke mye suksess sammen med Carlos Tevez og co.

Foto: GIORGIO PEROTTINO / Reuters

Antonio Cassano (33)

EURO 2004 SOC ITA BGR

HISSIGPROPP: Det kan gå en kule varmt for Antonio Cassano om han ikke får det som han vil.

Foto: LUCA BRIUNO / Ap

Den meget begavede italienske angriperens oppførsel ble av Fabio Capello stemplet som «ukompatibel med fotballånden».

For det er ingen tvil om at fotballnomaden har meget gode kvaliteter på banen, men hvor enn han har vært har «Fantantonio» slitt med å finne sin plass.

Allerede i 2001 punget Roma ut 270 millioner kroner (30 mill euro) til Bari for det da 19 år gamle supertalentet, men prisen har sunket i takt med alder og utenomsportslige problemer.

Cassano ble frigitt av økonomisk skakkjørte Parma før sommeren. Om en liten klubb har råd til å lønne denne supre mannen, trenger de nesten ingen andre spillere på laget...

ITALY SOCCER

TALENT: Roma punget ut hele 30 millioner euro for vidunderbarnet Antonio Cassano (19) i 2001.

Foto: PLINIO LEPRI / Ap

Jermaine Pennant (32)

PORTUGAL SOCCER CHAMPIONS LEAGUE

I TRØBBEL: Utenomsportslige ting har stort sett gitt større problemer for Jermaine Pennants enn røde kort.

Foto: ARMANDO FRANCA / AP

Stortalentet ble hentet til Arsenal fra Notts County allerede i 1999, men etter å ha slitt med disiplinære problemer, og vært på utlån hos en rekke klubber fram til 2005, ble det ikke med mer enn tolv seriekamper og tre mål for hovedstadslaget.

I 2005 gjorde Pennant en kjempesesong for Birmingham, men dette året var heller ikke helt uten problemer - for ute på prøve, etter å ha kjørt i fylla, måtte den hurtige vingen faktisk spille én av kampene med elektronisk merke.

Karrieren tok seg likevel opp da Liverpool bladde opp sjekkheftet i 2006. Og for de røde spilte han en viktig rolle da de tapte Mesterliga-finalen mot AC Milan 2-1 året etter.

Men til tross for et stort fotballtalent har Pennant fortsatt å slite med utenomsportslig tøys, noe som sørget for at han måtte forlate Liverpool i 2009. Karrieren har siden vært preget av intriger.

Løp og kjøp!

BRITAIN SOCCER

VIDUNDERBARN: Det så lyst ut for en ung Jermaine Pennant da han sto og tøyset med Thierry Henry, Robert Pires og Ashley Cole på Arsenals treningsfelt på starten av 2000-tallet.

Foto: NICK POTTS / Ap

Alberto Aquilani (31)

Alberto Aquilani

DYR STJERNE: Alberto Aquilani kostet Liverpool nærmere 20 millioner pund i 2009, men ble ingen suksess.

Foto: PAUL ELLIS / Scanpix/AFP

Liverpool kjøpte den lovende playmakeren - da 25 år - for nesten 200 millioner kroner (17 mill pund) fra Roma i 2009. Men Italias Mats Zuccarello-look-a-like slo aldri til i Premier League.

Italieneren som hadde fått en superlønn på over 100.000 pund i uka fikk bare ett år i Premier League. I de resterende årene av kontrakten ble han lånt ut til Juventus og AC Milan i de to påfølgende sesongene, før Fiorentina fikk overta midtbanespilleren gratis i 2012.

Det sies at Liverpool i tillegg bidro til å betale deler av Aquilanis lønn fram til han ble Bosman-spiller i sommer.

Alberto Aquilani

PÅ UTLÅN: Liverpool skal betalt deler av Alberto Aquilanis lønn i

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

Benoît Assou-Ekotto (31)

Benoit Assou-Ekotto
Foto: PAUL HACKETT / Reuters

Han som faktisk endelig har funnet seg jobb er er den slepne kamerunske venstrebacken Assou-Ekotto.

Han har spilt 155 seriekamper for Tottenham, og er kjent for ikke å bry seg om fotball. «Jeg spiller bare der jeg får mest penger», er han også kjent for å ha sagt.

En gang var han kjent for å være én av de bedre venstrebeinte backene i Premier League, men de siste årene har det gått tråere, og ble av ukjente årsaker fryst ut i Spurs før 2013/14-sesongen.

I VM i 2014 ble han utestengt fra landslaget etter å ha skallet ned lagkamerat Benjamin Moukandjo i 4-0-tapet mot Kroatia.

Ligue 1-klubben Saint-Étienne valgte likevel å satse på fransk-kameruneren.

Benoit Assou-Ekotto

KLIKKET: Benoit Assou-Ekotto skallet ned en kamerunsk medspiller i VM i 2014.

Foto: Fernando Llano / Ap

Siste nytt

 • Rösler fikk sparken i Fleetwood

  Uwe Rösler får ikke fortsette som manager i engelske Fleetwood. Den nedrykkstruede League One-klubben fikk nok etter sju strake tap i ulike turneringer. Nyheten ble bekreftet et par timer etter at Fleetwood røk 0-3 borte mot Doncaster lørdag.

  Uwe Rösler
  Foto: Bogdan Maran / Ap
 • United trakk Brighton i FA-cupen

  José Mourinhos Manchester United fikk overkommelig motstand og møter Brighton i FA-cupens kvartfinale. Chelsea møter Leicester på bortebane mens vinneren av oppgjøret mellom Wigan og Manchester City møter Southampton hjemme.

  Premier League - West Bromwich Albion vs Manchester United
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Ulsrud sviktet i norsk tap

  Norges skip Thomas Ulsrud gjorde en kjempeblemme i tiende omgang, noe som kostet Norge seieren. Norge kunne tatt to poeng, og tatt seieren, men i stedet stjal Sveits ett poeng og vant 7–5.

  Norge står med en seier og tre tap etter fire kamper.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Cathal Mcnaughton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin