Fire mål for Sørloth, Martin på besøk og endelig fotball i England

Her har du en fyldig oppdatering av helgens snakkiser før mandagslunsjen på jobben.

Fotballhelga

FOTBALLHELGA: Både Alexander Sørloth, Martin Ødegaard og Rosenborg fikk vist seg fram denne helga.

Foto: Bildemontasje / Scanpix

Nok en nydelig fotballhelg går mot slutten, og om du har kost deg på hytta eller vært ute i hagen så har du kanskje ikke fått med deg alt. Her følger en kjapp oversikt.

Fire mål for Sørloth

Bodø/Glimt har mistet Badou, men beholdt flyten. Alexander Sørloth (19), sønn av Gøran, fikk sitt definitive gjennombrudd i eliteserien med fire mål mot Start. Trond Olsen hamret inn det siste målet for Bodø-laget som tok sin sjette strake seier.

Fra Madrid til Oslo

Sander Berge og Gareth Bale

Sander Berge fikk også noen minutter i rampelyset, selv om det meste på Ullevaal dreide seg om Martin Ødegaard.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Real Madrid kom uten Ronaldo, Benzema og Ramos, men fylte Ullevaal allikevel. Jubelen var størst for Martin Ødegaard, som imponerte med flere fikse detaljer, men spanjolene klarte aldri score på Vålerenga. Publikum gikk hjem uten å få oppleve nettsus, mens Sander (17) fikk skryt av Real Madrid-manageren.

Ruskete åpning i England

FBL-ENG-PR-CHELSEA-SWANSEA 563231833

Chelsea tapte poeng, og fikk Thibaut Courtois utvist.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Chelsea tapte poeng mot Swansea hjemme, Arsenal tapte mot West Ham på Emirates, mens både Liverpool og Manchester United måtte slite seg til 1-0-seire i sine hjemmekamper. Topp fire etter første helg? Leicester, Crystal Palace, West Ham og Aston Villa. Manchester City spiller mandag.

Ruskete åpning i England 2

King og Tettey spiller i engelsk Premier Leauge

Alexander Tettey og Joshua King fikk et tøft møte med Premier League.

Foto: Bildemontasje / Scanpix

Etter å ha vært avspist med bare Brede Hangeland i fjorårets Premier League er det nå fire norske representanter i ligaen. I første runde gikk det imidlertid så som så med nordmennene. Både Joshua King (Bournemouth) og Alexander Tettey (Norwich) ble byttet ut etter 53 minutter da lagene deres tapte. Begge fikk i tillegg gule kort. Martin Samuelsen (West Ham) var ikke i troppen, mens Brede Hangeland (Crystal Palace) er ute med skade.

Nytt hattrick for Gytkjær

Gytkjær

Christian Gytkjær blir gratulert av Matin Bjørnbak etter 1-0-scoringen mot Aalesund.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Christian Gytkjær har ikke scoret siden forrige gang han scoret hattrick. Med tre mål mot Aalesund økte han sesongantallet til åtte, og fortsetter å øke scoringsfrekvensen. Han sørget også for tre viktige Haugesund-poeng.

Sandefjord vant (!)

Sandefjord

Seier for Sandefjord i forsøk nummer 16.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Ikke siden april og tredje serierunde har Sandefjord gått seirende av banen i en eliteseriekamp. Mot Mjøndalen hjemme fikk de igjen føle på den søte smaken av seier. 2 mål av Kjell Rune Sellin ga Sandefjord en 2-1-seier, og en slags kontakt med lagene foran seg. Dermed stoppet rekken på 15 kamper uten seier, langt unna verstenoteringen deres på 27 kamper fra 2010.

Tung debut

Molde-keeper
Foto: Skjermdump med tillatelse fra TV 2 / TV 2

Molde hadde aldri vunnet på Skagerak arena, men hadde en gylden mulighet fram til Andreas Linde rotet fryktelig i sin eliteseriedebut. Keeperen ble belønnet med rødt kort og straffe til Odd, som hentet inn Moldes 2-0-ledelse og sikret seg ett poeng.

Drømmetreff

SOC/ Stoke City v Liverpool - Barclays Premier League

Coutinho lader kanonen.

Foto: Darren Staples / Reuters

Ross Barkley, Coutinho, Pål Andre Helland. Trond Olsen. Det var flere kryss som fikk kjørt seg iløpet av fotballhelga. Både Everton, Liverpool, Rosenborg og Bodø/Glimt-tilhengere kunne glede seg over lekre langskudd, men bare de tre sistnevnte over tre poeng.

Vondt å være Lillestrøm

Rosenborg var i lekehumør på Åråsen, og vant tilslutt 5-0 borte mot Lillestrøm. Et svært vondt tap mot den gamle rivalen. Lillestrøm bommet på straffe, fikk to mot selv og fikk også et rødt kort mot slutten av kampen.

Topplagene vinner

Rosenborg. 3 poeng. Stabæk. 3 poeng. Vålerenga. 3 poeng. Viking. 3 poeng. Feilfri helg for topplagene i eliteserien som tok tolv poeng med en felles målforskjell på 10-0.

Mannen og myten

Marcelo Bielsa er et kjent navn for folk som er glade i latinamerikansk fotball. Bielsa har vært trener for både Argentina og Chile, og er kjent for å gå sine egne veier. Det gjorde han også etter åpningshelga i Frankrike. Etter at hans Marseille tapte 1-0 hjemme mot Caen gikk han av som trener under pressekonferansen.

Siste nytt

 • Norge nærmer seg semifinale

  Norges curlingherrer slo Russland 7-5 onsdag, og etter åtte av ni runder kjemper Steffen Walstads lag mot Tyskland om den siste semifinalebilletten. Norge spiller avgjørende kamp mot Sveits om semifinale i EM torsdag.

  Walstad
  Foto: John Locher / AP
 • Bendtner dropper anken

  Rosenborg-spiller Nicklas Bendtner har bestemt seg for å droppe anken av sin voldsdom, skriver NTB. Også påtalemyndigheten har bestemt seg for å frafalle sin anke i saken. Dansken må dermed sone i fengsel i 50 dager. Det er ikke klart når han må sone.

  Eliteserien fotball 2018 Start - Rosenborg
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Tjalve og Tyrving vann lagserien

  Tjalve blei best i mennenes lagserie i friidrett for femte år på rad. I kvinneklassen gjekk Tyrving til topps. Dei to klubbane kniva om topplassen i begge klassene, melder Norges Friidrettsforbund.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 9