Norge stoppa på fire medaljar i Paralympics

Paralympics nærmar seg slutten, og Norge har fått fire medaljar – to gull og to bronse. Det er halvparten av dei Norge tok i Rio for fem år sidan.

Sommer-Paralympics i Tokyo 2021
Foto: Torstein Bøe / NTB

Paralympics i Tokyo varte frå 24. august til 5. september. Noreg stilte med 15 utøvarar.

I førre Paralympics, i Rio i 2016, tok Noreg åtte medaljar. Tre av dei var av gull.

– Vår målsetting i Tokyo er å gjere det betre enn i Rio, sa Cato Zahl Pedersen, sjefen for den norske paratroppen.

Birgit Skarstein innfridde favorittstempelet, og sikra norsk Paralympics-gull i roing. Det var den første medaljen hennar i Paralympics.

Også sprintaren Salum Ageze Kashafali inn fridde gullhåpet. Han sette også verdsrekord på 100 meter.

I tillegg har vi fått medalje i bordtennis då Aida Husic Dahlen spelte seg til ein bronsemedalje. Ho vart slått i semifinalen då kinesiske Mao Jingdian vart for sterk.

Totalt skal det konkurrerast i 22 ulike idrettar. Det skal kårast heile 540 paralympiske meistrar, fordi kvar øving er delt inn i fleire klasser ut frå kva handikap utøvarane har.

Rundt 4400 utøvarar deltek.

Siste nytt

 • Flertall for kvinnelag i Brann

  Torsdag stemte 42 av de 45 stemmeberettige på Årsmøtet for forslaget om at Brann skal ha kvinnelag i 2022. Det skriver Brann på sin nettside.

  Brann har godkjent vedtaket om at IL Sandviken Toppfotball kan skifte navn til SK Brann Kvinner.

  Nå er det opp til IL Sandviken Toppfotball og IL Sandviken om de vil gjennomføre sammenslåingen.

  Rungane ja til kvinnefotball i Brann.
  Foto: Andrea A Krüger / NRK
 • Avlyser avstemning om VM-planene

  Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) avlyser den planlagte avstemningen over planene for verdensmesterskap annethvert år i desember.

  Helt siden forslaget om VM annethvert år kom opp, har Fifa møtt stor motstand ute i verden.

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) og Det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol) er blant de skarpeste motstanderne. Det er også Den internasjonale olympiske komité (IOC).

  Nå har også Det asiatiske fotballforbundet (AFC) kastet seg på bølgen over motstandere som er på vei mot ledelsen i Fifa.

  På Fifas styremøte torsdag bekreftet Fifa-president Gianni Infantino at de skrinlegger avstemningen for forslaget i desember. Grunnen er motstanden forslaget har møtt.

  Den norske fotballpresidenten Terje Svendsen er også imot forslaget.

  – Jeg er veldig glad for at Fifa besluttet at det ikke blir en avstemning knyttet til dette, og forhåpentligvis legges planene på hylla, sier Svendsen til NRK.

  Football, FIFA World Cup Qualifier, Norway - San Marino
  Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY
 • Warholm mot Ingebrigtsen i kåring

  Både Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen har fortsatt muligheten til å bli kåret til årets mannlige friidrettsutøver i verden i 2021. Begge er blant de ti navnene på kandidatlista som Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) publiserte torsdag.

  Ved siden av de to norske gullvinnerne fra OL i Tokyo, er følgende åtte nominert: Eliud Kipchoge, Daniel Ståhl, Ryan Crouser, Pedro Pichardo, Damian Warner, Joshua Cheptegei, Armand Duplantis og Miltiadis Tentoglou.

  Karsten Warholm ble nylig kåret til årets mannlige friidrettsutøver i Europa og er på papiret også den største favoritten til å vinne den globale kåringe.

  Jakob Ingebrigtsen etter seieren og gull på 1500 m finalen på Olympic Stadium i OL i Tokyo 2020.
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal