NRK Meny
Normal

Her er Petters tårevåte beskjed til lillebror

Falun (NRK): Lurer du på hva Petter Northug sa til Tomas rett etter å ha sikret sitt første gull i Falun? Vi fjernet kommentatorlyden så du kan høre selv.

Petter Northug gir Tomas Northug en beskjed etter sprintfinalen.

Det var en tydelig rørt og beveget Petter Northug som tok gull i den første øvelsen i Falun-VM. Rett etter målstreken stupte han ned i den harde snøen, hvor han ble liggende helt til lillebror Tomas la seg ned ved siden av.

Mens de lå der og klemte kunne vi på TV høre at Petter sa noe til lillebror, men på grunn av kommentatorsporet var det vanskelig å høre hva.

Etter å ha fjernet kommentatorene fra klippet er det fortsatt vanskelig å høre beskjeden. Flere har hørt på klippet, og meningene er flere.

Enkelte mener Northug sier dette:

– Du må hilse mamma!

Mens andre tror det er dette han sier:

– Det va viktig for mæ!

Sjekk selv beskjeden Petter gir Tomas i videoen øverst i saken.

Mor og far på tribunen

Både mamma May og pappa Jon Northug var til stede blant publikum for å heie fram guttene sine, som begge kom seg helt til finalen i sprintkonkurransen.

Familien, og Petter, spesielt har opplevd et ekstremt tøft år etter fyllekjøringsskandalen i fjor. Derfor smakte det nok desto bedre med dagens gull - både for hovedpersonen selv og foreldrene hans.

– Nå har jeg ikke sett dem (mor og far) ennå, og det tror jeg er for tidlig. Det hadde vært for tøft for meg å møte dem allerede. Familien betyr alt. Uten dem hadde jeg ikke stått her i dag, sa Northug til NRK etter medaljeseremonien.

– Med alle rundt meg... Det er kanskje det største jeg har opplevd. Jeg har aldri kjent en sånn lettelse etter en målgang noen gang.

Petter Northugs foreldre følger med på innspurten i sprintfinalen i Falun på storskjerm.

I gledesrus

Etter å ha fått hjelp av lillebror til å komme seg opp på beina igjen tok Petter seg en klemmerunde blant konkurrentene, før han startet på en sjarmerende seiersrunde. Der både vinket, kysset og bukket den nykronede verdensmesteren til det svenske publikummet, før han løp til seiersintervju hos NRK og seiersseremoni.

Og da han sto på toppen av pallen og den norske nasjonalsangen ljomet over stadion kom tårene.

– Det var veldig sterkt for meg. Inntrykkene kommer veldig fort. Det blir følelser, tanker. Mange av de tøffe øktene der man har vært nedtrent og sliten kommer tilbake, forklarte Northug.

Les også: Northug: – Dette gullet betyr alt

Siste nytt

  • Roerne har fått båtene til VM

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami torsdag. – Endelig skal vi få sitte i riktig båt, sier Olaf Tufte til NRK.

    Landslagets assistent Johan Lidberg har kjørt 160 mil for å hente båtene som på grunn av orkanen Irma landet i Housten, Texas i stedet for Miami.

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami.

Sendeplan

Kl. Program Kanal