NRK Meny
Normal

Russernes OL-sjarmtroll

Tre av disse kandidatene ble lørdag utpekt til OL-maskoter for Sotsji-lekene i 2014.

OL-maskotene til Sotsji 2014

Fra dette knippet av kandidater ble de endelige vinnerne valgt.

Foto: sochi.ru

En snøleopard, en isbjørn og en hare er blant maskotene for de olympiske leker i Sotsji 2014.

LES: Sotsji vant OL-kampen

Maskot Sotsji

Et knippe av maskotene i Sotsji 2014.

Foto: sochi.ru

Det var til slutt ni kandidater som gjenstod, og avgjørelsen ble tatt etter en avstemning blant tv-seerne i Russland.

Verken brunbjørnen eller delfinen nådde altså opp i kampen.

Snøleoparden var den store vinneren, og stakk av med 28 prosent av stemmene. Men arrangørene valgte å la han få selskap av isbjørnen og haren i OL.

Ønsket av Putin

Dermed fikk statsminister Vladimir Putin viljen sin. Han hadde nemlig sagt på forhånd at han ville ha leoparden til å representere byen.

– Snøleoparden ble utryddet i Kaukasus, men er i dag på vei tilbake. En leopard er sterk, kraftfull, kjapp og nydelig, sa Putin.

Samtlige av de 24.000 innsendte forslagene var tegnet eller designet av vanlige russere, og kandidatene ble plukket ut etter omfattende debatter på nettet.

 • I 1968 ble Since den røde jaguaren «El Jaguar Rojo de Chichen-Itza» utpekt til maskot for Mexico-OL. Siden den gangen har samtlige maskoter stått i stil til både årstiden og landet som arrangerer lekene.

Hva synes du om maskotene? Si din mening!

Siste nytt

 • Kvinnelige hockeyspillere utestengt

  Seks kvinnelige hockeyspillere fra Russland er utestengt av den Den internasjonale komité, IOC, for å ha brutt dopingregelverket under Sotsji-OL. Spillerne diskvalifiseres fra OL i 2014 og utenges også fra OL på livstid.

 • – Norge imponerte ingen

  Selv om de norske håndballjentene vant klart på mandag, var ikke spanske Carmen Martin videre imponert. – Jeg synes ikke Norge er for raske og hurtige. Alle vet at Norge er et bra lag, men de imponerte ingen i kveld, sier Martin til Dagbladet.

  Carmen Martin
  Foto: Ben Curtis / AP
 • Knepent tap for Andersen

  Jørn Andersen sitt Nord-Korea gikk på sitt andre ettmålstap i østasiamesterskapet i fotball tirsdag, skriver NTB. Et selvmål gjorde at kampen mot nabo Sør-Korea endte 0-1. Tapet gjør at nordkoreanerne ikke har sjanse til å vinne mesterskapet.

  Jørn Andersen i Nord-Korea
  Foto: Lasse Evensen

Sendeplan

Kl. Program Kanal