NRK Meny
Normal

Her er NRK-ekspertenes drømmeellever fra EM

Tom Nordlie, Bengt Eriksen og Lise Klaveness har satt opp den elleveren de mener har prestert best i mesterskapet i Frankrike den siste måneden.

Drømmeellever EM 2016
Foto: NTB Scanpix

NRKs fotballeksperter har gått sammen for å finne fram til sitt drømmelag fra EM. Formasjonen er 3-5-2, og ikke overraskende er det flest franskmenn på laget.

Her er elleveren og begrunnelsen.

Keeper

 • Hugo Lloris (Frankrike): Sterk konkurranse med flere andre gode keepere i dette mesterskapet. Trekker det lengste strået fordi han har stått stabilt godt gjennom hele mesterskapet. Kun sluppet inn to spillemål (i tillegg til to straffemål), og opptrådt som en stødig kaptein med smittende autoritet under hele EM. Fantastisk kamp i semifinalen mot Tyskland.

Forsvar

 • Laurent Koscielny (Frankrike): Sterk bidragsyter til Frankrikes suksess dette mesterskapet med sin fart, duellstyrke, sin evne til å bryte ut av forsvarsleddet for å støte opp angriperne og sine enkle pasninger fremover. Før mesterskapet var det satt spørsmålstegn ved det franske forsvaret på grunn av skadede Raphaël Varane, men Koscielny har lyktes med å holde denne diskusjonen på avstand under mesterskapet.
 • Leonardo Bonucci (Italia): Sammen med resten av den italienske forsvarstrioen, samt keeper Gianluigi Buffon, bidro Bonucci til å danne et av EMs stødigste forvsarskollektiv. Særlig i kampene mot Belgia og Spania demonstrerte Bonuccis en fantastisk evne til å lese spillet og til å ta ut motstandernes største styrker. I tillegg en eminent pasninsgfordeler med sitt strøkne touch på ballen.
 • Jérôme Boateng (Tyskland): Hvis en ser bort fra Boatengs merkelige handsforseelse mot Italia, hadde den tyske forsvarskjempen et strålende mesterskap. Sterk i duellspillet, aktiv til å støte ut av leddet og en dyktig ballfordeler og igangsetter. I tillegg er han et rent angrepsvåpen på dødballer offensivt.
  SOCCER-EURO-GER-UKR/

  SPEKTAKULÆRT: Jérôme Boateng fikk de fleste til å måpe med sin redning på streken mot Ukraina i gruppespillet.

  Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

Midtbane

 • Ivan Perisic (Kroatia): Viste fantastisk energi og gjennombruddskraft gjennom alle Kroatias kamper under mesterskapet. Bidro både offensivt og defensivt, og er en av de dyktigste til å stikke i rom som andre medspillere har forlatt (tredjebevegelser).
 • Aaron Ramsey (Wales): En av de mest positive overraskelsene i EM. Jobbet utrettelig defensivt og offensivt og han har ikke minst en unik teft for å skape avgjørende situasjoner ved kamuflerte, smarte pasninger, eller perfekt timede løp. Chipscoringen hans mot Russland er én av sommerens vakreste perler.
 • Toni Kroos (Tyskland): Ikke alltid den mest synlige spilleren, men nesten alltid en av de viktigste med sine mange og (stort sett) feilfrie involveringer. Tilpasser seg spillerne rundt seg, og har en imponerende evne til å vurdere pasningsteknikk og -lengde ut fra situasjonene han til enhver tid er i.
 • Dimitri Payet (Frankrike): Har tatt med seg sin Premier League-form inn i mesterskapet. Åpnet EM forrykende med en blendende kamp mot Romania, kronet med en av EMs vakreste scoringer og en rørende tåreexit fra banen. Har vært en sterk bidragsyter på Frankrikes vei til EM-finalen med sine tre scoringer, presise pasninger og dødballer.
 • Gareth Bale (Wales): Den stjernen som har innfridd i størst grad under mesterskapet. Har sjarmert hele Europa med sin lagorientertende og hardtarbeidende innstilling. Banket i tillegg inn to frisparkmål, og han var stort sett involvert i alt Wales foretok seg i sin sensasjonelle vei til semifinalen.
  FBL-EURO-2016-MATCH27-RUS-WAL

  IMPONERTE: Gareth Bale og Wales overrasket stort da de tok seg helt til semifinalen i mesterskapet.

  Foto: MARTIN BUREAU / Afp

Angrep

 • Cristiano Ronaldo (Portugal): Målmaskinen med desidert flest skuddforsøk i mesterskapet. Har ikke vært i sin mest effektive form, men likevel scoret tre underveis til finalen og hatt tre målgivende. Monsterheadingen mot Wales kunne alene vært grunn nok til å gi ham plass blant EMs 11 beste spillere.
 • Antoine Griezmann (Frankrike): Startet mesterskapet litt trått, men har siden spilt seg inn som favoritt til å bli årets EM-konge. Etter at han ble flyttet inn som spiss nummer to sammen Olivier Giroud, har Atletico Madrid-stjernen blomstret og vært Frankrikes fremste angrepsvåpen med sin fart, oppfinnsomhet og målteft. Seks mål – herunder to mot Tyskland i semifinalen. Rått!
  Ronaldo Griezmann

  MOTSTANDERE: Spissene som NRKs eksperter har valgt ut, er også de to største profilene i søndagens finale.

  Foto: VALERY HACHE / Afp

Siste nytt

 • Norsk siger i curling-EM

  Thomas Ulsruds lag slo Nederland 6-2 i sin tredje kamp i curling-EM i Sveits. Dermed har Norge to sigrar og eitt tap hittil.

  Måndag møter Norge både Slovakia og Italia.

 • Stiller for sin sjette periode

  Gian Franco Kasper (73) stiller til val som FIS-president for sin sjette periode neste år, melder insidethegames.biz. Kasper har leia FIS sidan 1998.

  Det internasjonale skiforbundet har berre hatt fire presidentar sidan opprettinga i 1924.

  Gian-Franco Kasper
  Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP
 • Suzann Pettersen sprakk

  Suzann Pettersen var i delt ledelse før siste runde, men hang ikke med på rivalenes birdiefest, og falt til 11.-plass i LPGA-tourfinalen.

  Tutta kjempet om sin første seier på LPGA-touren på godt over to år, men to birdier var ikke godt nok. Hun måtte nøye seg med å gå sisterunden i Florida på par.

  Suzann Pettersen
  Foto: SAM GREENWOOD / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal