I går blei Per Ciljan Skjelbred henta tilbake til Hertha Berlin. I dag fekk han kapteinsbindet av landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

– Eg kunne ikkje takke nei, seier Skjelbred til NRK.no.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo avslørte Brede Hangelands arvtakar påpressekonferanse på Wembley tysdag kveld.

Onsdag får midtbanespelaren testa leiarferdigheitene mot Englands stjerner med kaptein Wayne Rooney i spissen.

Rooney er også fersk som kaptein for England, men står med 95 landskampar sidan debuten i 2003.

27-åringen er bare to kampar unna å få gullklokka, men først får han kapteinsbindet.

Skal vise unge spelarar korleis dei kan takle motgang

Wayne Rooney på pressekonferanse med NRK-mikrofon foran seg

ENGLANDS NYE KAPTEIN: Wayne Rooney.

Skjelbred er førstevalet. Dersom Hertha Berlin-profilen ikkje kan spele vil Tarik Elyounussi eller Tom Høgli vikariere for 27-åringen.

– Eg er veldig fornøgd med Per, seier Høgmo, som trena Skjelbred i Rosenborg i 2005.

– Han har definitivt vokst seg stor som spelar og person, legg landslagssjefen til.

– Du brukte Vegard Forren mot Dei foreinte arabiske emiratar. Kvifor blei ikkje han kaptein?

– Eg har sagt tidlegare at vi har fleire kapteinstypar. No når alle er på plass har vi prioritert Per Ciljan. Vegard gjorde ein god jobb sist, seier Høgmo.

– Kva leiareigenskaper ser du i Per Ciljan?

– Han har gjennom karrieren vist at han kan takle motgang. Han er i stand til å stå støtt i utviklingsløpet. I dette laget med svært låg snittalder, har spelarane ein dei kan sjå opp til, seier Høgmo.

Landslagssjefen siktar til stortalentet Per Ciljan Skjelbred som brakk beinet i meiosterligamøtet med Olympiakos i 2005. Skjelbred kom tilbake og gjekk etter kvart frå Rosenborg til Hamburg. Der fekk han minimalt med speletid, men har no etablert seg som fast inventar på hovudstadslaget Hertha Berlin.

– Måtte bare seie ja

Mats Møller Dæhli

SKJELBRED-FAN: Mats Møller Dæhli.

Skjelbred kunne ikkje takke nei då tilbodet kom.

– Det er ei ære å bære kapteinsbindet for Norge. Då eg fekk sjansen måtte eg bare takke ja. Det er ikkje noko meir spesielt enn det. Jobben på banen er den viktigaste, seier Skjelbred.

– Når kom beskjeden?

– For to-tre timar sidan.

– Kva leiareigenskapar har du?

– Eg er ein god person på og utanfor banen. Eg er seriøs med det eg gjør. Eg er kanskje ein person som handlar meir enn eg snakkar, seier Skjelbred, som også har hatt kapteinsbindet på aldersbestemte landslag.

Møller Dæhli: – Eg og Per er ganske like

Ein av landslagets yngste, Cardiffs Mats Møller Dæhli, er fornøyd med Høgmos valg.

– Per Ciljan og eg er veldig like som spelarar. Derfor ser eg opp til han. Det var riktig å gje han kapteinsbindet, seier Dæhli til NRK.no.

• Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Nedregotten og Skaslien
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.