Hopp til innhold

Her er Martins mange høydepunkter

Vi har samlet et knippe videoer fra Martin Ødegaards første år i offentligheten.

Ødegaard år

Her er noen av Martins høydepunkter fra årets som har gått. Fra venstre; kampen mot Sandnes Ulf der han scoret, skaffet straffe og leverte en målgivende. I midten får han en Real Madrid-drakt og til høyre har han fått beskjed om at han er tatt ut på landslaget for første gang.

Foto: Skjermdump / NRK

Martin Ødegaard har sjarmert og bergtatt det norske folk med både føttene og snakketøyet i løpet av sitt første år i offentligheten.

Her er noen av øyeblikkene vi ikke glemmer så lett.

Les også: Ødegaard klar for Real Madrid

Martins debut i eliteserien

Intervju med Ronny Deila og Martin Ødegaard.

Noen øyeblikk vokser seg større med årene, sier NRKs reporter i dette klippet fra Marienlyst, og dette øyeblikket har vokst seg stort allerede før året har gått. Her har en purung Martin Ødegaard akkurat debutert i eliteserien. Daværende trener Ronny Deila er ekstremt imponert av 15-åringen.

Ødegaard imponerer

Ødegaard beste prestasjoner i tippeligaen

Martin Ødegaard gjorde seg sterkt bemerket i eliteserien omtrent fra første sekund, og i videoen over kan du se noen av høydepunktene fra den 15 år gamle gutten sin sesong i Strømsgodset.

Landslagsuttaket

Intervju med Jostein Flo som i går informerte Martin Ødegaard om landslagplassen.

Jostein Flo fikk beskjeden om å si fra til Martin Ødegaard om at han var tatt ut på landslaget til treningskampen mot Emiratene. Det synes Flo var stort. Martin (15) fortsatte bare treningen.

Spekulasjonene begynner

Martin Ødegaard forsøker så godt han kan å holde fokus mens klubbspekulasjonene raser rundt han. Flere europeiske storklubber jakter Ødegaard og landslagskollegaer råder 15-åringen til å dra.

Allerede i sommer begynte man å ane at Ødegaards opphold i eliteserien kunne bli av det kortvarige slaget. Landslagskollegaene fortalte villig om sine opplevelser som unge spillere i store klubber.

Da han ble historisk

Martin Ødegaard fikk et innhopp i 2. omgang i kampen mot Estland. Se intervju her.

Martin Ødegaard ble tidenes yngste spiller i en EM-kvalifisering da han fikk 30 minutter som innbytter mot Bulgaria i oktober.

Øvelsene som har gjort ham best

Hans Erik Ødegaard viser frem noen av øvelsene som har gjort Martin Ødegaard til tidenes yngste norske landslagsspiller.

Pappa Hans Erik Ødegaard har vært Martins viktigste støttespiller, og de to har trent og trent og trent sammen. I denne videoen viser Hans Erik fram noen av øvelsene som har gjort sønnen til en av fotballens mest ettertraktede unggutter.

Kongen av FIFA

Mats Møller Dæhli og Martin Ødegaard er romkamerater på landslaget. På banen spiller de sammen, men på fritiden kjemper de om hvem som er best i Playstation-spillet FIFA. Foto: NFF-TV

I et litt annerledes klipp av Martin Ødegaard publisert av Fotballforbundet kunne vi se 15-åringen kose seg med en FIFA-duell mot romkameraten Mads Møller Dæhli.

Besøket i Real Madrid

Hva kan Martin Ødegård vente seg hvis han havner i spanske Real Madrid? NRK har besøkt stjernegalleriet. Reporter: Kim Peder Rismyhr.

Real Madrid kom på banen, og tidlig i november reiste Ødegaard for første gang på besøk til den spanske storklubben. Også NRK besøkte Real Madrid for å se hva som ventet Martin Ødegaard i Spania.

Den signerte drakta

Martin Ødegaard ville ikke ta imot Real Madrid drakten, men å signere den og gi den tilbake var ikke noe problem.

Martin Ødegaard vant prisen for årets gjennombrudd på Idrettsgallaen, og fikk en bonusgave i form av en Real Madrid-drakt av NRKs reporter på stedet. Drakta ga han imidlertid tilbake før han satte sin egen signatur på den.

Takketalen

Årets gjennombrudd: Martin Ødegaard

Martin Ødegaards tale da han vant prisen på Idrettsgallaen ble mye omtalt.

Siste nytt

  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Tenåring pågrepet etter terrormelding mot Paris-OL – ville dø som en martyr

    En 16 år gammel gutt har blitt arrestert i Frankrike etter at han skal ha planlagt en terrordåd under OL i Paris.

    Tenåringen skal ha fremmet et budskap i sosiale medier om at han ved hjelp av et selvmordsbelte ønsket å dø som en martyr under de olympiske lekene i Frankrike denne sommeren. Gutten skal ha truet med å sprenge seg selv i luften.

    16-åringen ble arrestert tirsdag som følge av terrormeldingen, ifølge AFP. Deretter skal det ha blitt iverksatt etterforskning av saken.

    Under en ransaking av foreldrenes hjem ble det oppdaget håndskrevne papirer der tenåringen hadde lovet troskap til den islamske staten, har en politikilde sagt til AFP. Den samme kilden har informert om at tenåringen skal ha innrømmet å ha planlagt en terrorhandling ved hjelp av pistol eller selvmordsbelte.

    Arbeidet med å fastslå tenåringens eksakte intensjoner pågår fortsatt. Frankrikes sikkerhetstjeneste (DGSI) gjennomfører en etterforskning.

    Frankrike er vertskap for de olympiske lekene i Paris fra 26. juli til 11. august. I mars hevet regjeringen beredskapsnivået til det høyeste nivået.

    (©NTB)

    BFo3Dgwqg8I
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal