NRK Meny
Normal

Her er Martins mange høydepunkter

Vi har samlet et knippe videoer fra Martin Ødegaards første år i offentligheten.

Ødegaard år

Her er noen av Martins høydepunkter fra årets som har gått. Fra venstre; kampen mot Sandnes Ulf der han scoret, skaffet straffe og leverte en målgivende. I midten får han en Real Madrid-drakt og til høyre har han fått beskjed om at han er tatt ut på landslaget for første gang.

Foto: Skjermdump / NRK

Martin Ødegaard har sjarmert og bergtatt det norske folk med både føttene og snakketøyet i løpet av sitt første år i offentligheten.

Her er noen av øyeblikkene vi ikke glemmer så lett.

Les også: Ødegaard klar for Real Madrid

Martins debut i eliteserien

Intervju med Ronny Deila og Martin Ødegaard.

Noen øyeblikk vokser seg større med årene, sier NRKs reporter i dette klippet fra Marienlyst, og dette øyeblikket har vokst seg stort allerede før året har gått. Her har en purung Martin Ødegaard akkurat debutert i eliteserien. Daværende trener Ronny Deila er ekstremt imponert av 15-åringen.

Ødegaard imponerer

Ødegaard beste prestasjoner i tippeligaen

Martin Ødegaard gjorde seg sterkt bemerket i eliteserien omtrent fra første sekund, og i videoen over kan du se noen av høydepunktene fra den 15 år gamle gutten sin sesong i Strømsgodset.

Landslagsuttaket

Intervju med Jostein Flo som i går informerte Martin Ødegaard om landslagplassen.

Jostein Flo fikk beskjeden om å si fra til Martin Ødegaard om at han var tatt ut på landslaget til treningskampen mot Emiratene. Det synes Flo var stort. Martin (15) fortsatte bare treningen.

Spekulasjonene begynner

Martin Ødegaard forsøker så godt han kan å holde fokus mens klubbspekulasjonene raser rundt han. Flere europeiske storklubber jakter Ødegaard og landslagskollegaer råder 15-åringen til å dra.

Allerede i sommer begynte man å ane at Ødegaards opphold i eliteserien kunne bli av det kortvarige slaget. Landslagskollegaene fortalte villig om sine opplevelser som unge spillere i store klubber.

Da han ble historisk

Martin Ødegaard fikk et innhopp i 2. omgang i kampen mot Estland. Se intervju her.

Martin Ødegaard ble tidenes yngste spiller i en EM-kvalifisering da han fikk 30 minutter som innbytter mot Bulgaria i oktober.

Øvelsene som har gjort ham best

Hans Erik Ødegaard viser frem noen av øvelsene som har gjort Martin Ødegaard til tidenes yngste norske landslagsspiller.

Pappa Hans Erik Ødegaard har vært Martins viktigste støttespiller, og de to har trent og trent og trent sammen. I denne videoen viser Hans Erik fram noen av øvelsene som har gjort sønnen til en av fotballens mest ettertraktede unggutter.

Kongen av FIFA

Mats Møller Dæhli og Martin Ødegaard er romkamerater på landslaget. På banen spiller de sammen, men på fritiden kjemper de om hvem som er best i Playstation-spillet FIFA. Foto: NFF-TV

I et litt annerledes klipp av Martin Ødegaard publisert av Fotballforbundet kunne vi se 15-åringen kose seg med en FIFA-duell mot romkameraten Mads Møller Dæhli.

Besøket i Real Madrid

Hva kan Martin Ødegård vente seg hvis han havner i spanske Real Madrid? NRK har besøkt stjernegalleriet. Reporter: Kim Peder Rismyhr.

Real Madrid kom på banen, og tidlig i november reiste Ødegaard for første gang på besøk til den spanske storklubben. Også NRK besøkte Real Madrid for å se hva som ventet Martin Ødegaard i Spania.

Den signerte drakta

Martin Ødegaard ville ikke ta imot Real Madrid drakten, men å signere den og gi den tilbake var ikke noe problem.

Martin Ødegaard vant prisen for årets gjennombrudd på Idrettsgallaen, og fikk en bonusgave i form av en Real Madrid-drakt av NRKs reporter på stedet. Drakta ga han imidlertid tilbake før han satte sin egen signatur på den.

Takketalen

Årets gjennombrudd: Martin Ødegaard

Martin Ødegaards tale da han vant prisen på Idrettsgallaen ble mye omtalt.

Siste nytt

 • Chelsea finaleklare

  Chelsea er klare for finalen i FA-cupen etter å ha slått Southampton 2-0. Olivier Giroud og Álvaro Morata scoret målene. I finalen, 19. mai, møter de Manchester United.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Tok sin første seier

  Vålerenga tok sine første poeng i årets Toppserie da de slo Avaldsnes 3-0 borte. Marte Berget, Victoria Ludvigsen og Isabell Herlovsen scoret. – Det er ikke kult å være spiss og ha måltørke, så at det kommer i dag, betyr mye, sier Herlovsen til NRK.

  Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sterk sluttspurt i Arsenal-seier

  I det som var Arsenals første kamp etter at manager Arsène Wenger tidligere denne uken annonserte sin avgang ved sesongslutt ble det seier 4–1 over West Ham.

  Seieren satt imidlertid langt inne, men tre mål i de siste ti minuttene ga Arsenal-jubel.

  SOCCER-ENGLAND-ARS-WHU/
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Molde
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias