Her er måltørken over for Haaland: – Det fell så mange kilo av skuldrene.

Det måtte eit straffespark til for at den månadslange måltørken til Erling Braut Haaland skulle ta slutt. Men då losna det også.

Football: Bundesliga - day 29: Borussia Dortmund v Werder Bremen

MÅLTØRKE: Etter sju kampar utan mål losna det endeleg for Erling Braut Haaland.

– Det er ein god følelse og ein viktig siger. Det har vore drit, men nå er det nullstilt. Men eg bryr meg ikkje så mykje om det, svarar Haaland i eit intervju etter kampen som vart sendt på Viasport.

Han er likevel glad for at laget og han sjølv i dag klarar å snu kampen og ta eit steg nærare den viktige fjerdeplassen i Bundesliga som gir meisterligaspel. Den store feiringa blir det likevel ikkje rom for.

– Det er ny kamp om tre dagar så eg må ta det roleg, svarar 20-åringen.

FEIRE: 20-åringen kan feire at ein månad utan mål er over. Her har han snudd kampen for heimelaget.

Ekspertane i Viasport-studio som følte kampane er derimot meir sikre på at det var viktig for Haaland å få slutt på måltørken.

– For ein som har hatt så mykje press - det er ein lettelse. No kan han sleppe bruke minuttar på tysk presse, norsk presse og verdspressa, seier Jan Aage Fjørtoft til Viasport.

– Det fell så mange kilo av skuldrene, legg han til.

– Minst 100 kilo bort, supplerer Rune Bratseth.

Den unge amerikanaren Giovanni Reyna som også kunne notere seg for mål i dag var glad på nordmannen sine vegne.

– Det var berre spørsmål om tid. Eg er trygg på at han kjem til å score meir mål i resten av sesongen.

Utan mål på sju kampar

Før oppgjeret mot Werder Bremen har Haaland gått mållaus av bana i sju kampar for klubb- og landslag. Sist han nådde nettmaskene var mot Köln 20. mars. Då putta han to mål.

Det er jærbuen si lengste måltørke sidan han vart profesjonell i Molde.

Men i Bundesligakampen mot Werder Bremen var det endeleg slutt.

34 minutt får heimelaget straffe og ein tydleg konsentrert jærbu tar plass ved 11-meteren. Her synte han at gamle kunster langt frå er gløymt. Han set ballen kontant i mål, medan Jirí Pavlenga slenger seg til motsett side.

– Her er Erling Braut Haaland nervøst. Presset er stort. Sju kampar er ein evigheit for ein ung mann, slår Fjørtoft fast.

Bundesliga - Borussia Dortmund v Werder Bremen

STRAFFE: 34 minutt ut i kampen var den sju kampar lange måltørken til Erling Braut Haaland over, men det måtte eit straffespark til.

Og då losna det tydelegvis for nordmannen.

Fire minutt seinare får han stå heilt aleine inne i feltet og kan enkelt sette sitt andre for dagen. Ballen blir servert av Reyena, via to andre spelarar, før han når breisida til Haaland.

I det 83 minutt stuper Haaland fram og headar inn sitt tredje for dagen, men blir heilt riktig blåst for offside.

– Det har tatt litt lengre tid enn forventa. Sju kampar er lang tid. At det kom til å losne var vi trygge på. At det starta med eit straffespark er gunstig. Man ser at han får mykje energi av det. Vi såg at han hadde veldig lyst på eit hattrick i dag, seier Bratseth i Viasport-studio etter kampen.

Nordmannen står no med totalt 23 mål i serien og totalt 51 mål.

Sjokkopning frå gjestane

Gjestane frå Bremen sjokkopna og Milot Rashica sørga for 1-0 alt før kvarteret var gått. Han blir spelt gjennom aleine med keeper og kan sette ballen i mål like ved foten til Marwin Hitz i Dortmund-målet.

SIGER: To mål frå Haaland var med på å sikre at Dortmund vinn kampen mot Werder Bremen 4-1.

Utlikninga kjem etter 28 minutt. Giovanni Reyna får servert ein perfekt ball av Mateu Morey og hamrar den inn i krysset frå vel 20 meter.

Før dei to kjappa Haaland måla snur kampen og heimelaget går til pause med 3-1.

Heimelaget hadde full kontroll og fleire mogelegheiter til auke leiinga i 2.omgang, men det losna først tre minutt før full tid. Mats Hummels parkerer kampen som endar 4-1.

Med tre poeng i dag klatrar Borussia Dortmund opp frå sjette til femte plass på tabellen og er fire poeng unna den viktige fjerdeplassen som gir meisterligaspel.

Dortmund spelte elles i ei spesiallaga drakt i dag, som er inspirert av den dei brukte då dei vann meisterligaen i 1990. Den klassiske heilgule drakta var bytta ut med svart og gule armar.

• Jonas Vingegaard utskrevet fra sykehus etter skrekkvelten i Baskerland

Sykkelstjernen Jonas Vingegaard er ute av sykehuset etter den stygge krasjen i Baskerland rundt for tolv dager siden.

Vingegaards lag Visma opplyser om nyheten på X.

Vingegaard takker i samme melding for all støtten han har fått siden velten.

Dansken havnet på sykehus med omfattende skader for halvannen uke siden. i tillegg til kragebeinsbrudd og flere ribbeinsbrudd fikk Vingegaard også påvist punktert lunge og en betennelse i lungevevet.

27 år gamle Vingegaard har vunnet Tour de France de to siste årene. Nå ser det ut til at den kommende perioden vil handle om å rekke årets utgave av Touren. (NTB)

Jonas Vingegaard
  • Norge medarrangør av VM 2031 for menn

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har tildelt håndball-VM for menn til Norge, Danmark og Island. Vertskapsbyer er ikke klart.

– Det blir et mesterskap hvor vi viser fram bredden i nordisk håndball, kultur og folkeliv. Danmark har vi samarbeidet med flere ganger allerede, mens det blir spennende å utvikle vennskapet med Island på nye måter. Vi gleder oss, sier Norges håndballpresident Kåre Geir Lio.

Norge er også medarrangør av VM i 2025 for menn. Mesterskapet da skal da arrangeres sammen med Danmark og Kroatia, med finale i Telenor Arena.

EM i 2026 for menn skal også spilles i Norge, da med Danmark og Sverige som medarrangør.

I tillegg skal EM i 2028 for kvinner spilles i Norge, Danmark og Sverige.

EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
  • Tidligere Liverpool-spiller suspendert av eget lag

Naby Keïtas tid i Liverpool ble preget av skader og midtbanespilleren har heller ikke blitt en suksess i Werder Bremen denne sesongen. Keïta var ikke i troppen da Werder Bremen tapte 0-5 mot Bayer Leverkusen søndag og nå er han suspendert ut sesongen.

Ifølge sportsdirektør Clemen Fritz droppet Keïta å bli med i lagbussen da han fikk vite at han var tiltenkt en plass på benken i søndagens kamp.

Keïta har selv avvist at det er tilfellet, men tirsdag har Werder Bremen likevel altså valgt å suspendere ham.

– Nabys oppførsel kan ikke tolereres av oss som klubb. Han sviktet laget og satte seg selv foran laget. Det kan vi ikke tillate, sier Fritz.

Werder Bremen har ilagt Keïta en bot og han får verken trene med laget eller tilbringe tid i lagets garderobe fremover.