Salah må undersøkes etter hodesmellen

Mohamed Salah må gjennom flere undersøkelser før manager Jürgen Klopp vet om nøkkelspilleren rekker semifinalen i mesterligaen. Samtidig er Roberto Firmino uaktuell til oppgjøret.

Salah

HARDT SLAG: Mohamed Salah måtte forlate banen på båre etter å ha fått en hodesmell under kampen mot Newcastle, men Liverpool klarte likevel å trekke det lengste strået i sluttminuttene.

Foto: LINDSEY PARNABY / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Liverpool sikret fortsatt spenning om ligatittelen med 3-2-seieren over Newcastle lørdag kveld. Divock Origi, som erstattet Salah etter hodesmellen, nikket inn vinnermålet fire miutter før full tid.

Nå er spørsmålet om Salah rekker å komme tilbake til sesonginnspurten. Tirsdag venter Barcelona i returoppgjøret i mesterligaen, hvor Liverpool må håpe på et lite mirakel etter 3-0 i første semifinale.

Klopp opplyser til Liverpool Echo at Salah er ok og at egypteren fulgte kampen fra garderoben, men at klubben må foreta flere undersøkelser før de vet om han blir spilleklar.

Samtidig bekrefter tyskeren til samme avis at Roberto Firmino, som ikke var i troppen lørdag, definitivt er uaktuell til Barcelona-kampen.

Bilder med tillatelse fra TV 2.

Duket for nervepirrende avslutning

Med tre poeng lørdag kveld, leder Liverpooel ligaen med to poeng. Liverpool har én kamp igjen mot Wolverhampton neste helg.

City – som for øvrig er i storform med 12 strake ligaseire – har nå én kamp til gode, møter Leicester mandag og har Brighton borte om en drøy uke. Det ligger an til en ekstremt nervepirrende avslutning på årets Premier League.

«Briljant, så fortjent, en tøff kamp mot et fysisk sterkere lag enn oss», oppsummerte Klopp overfor Sky Sports etter kampen.

– Vi hadde så mange fantastiske fotballøyeblikk, vi skulle avgjort det før de scoret sitt andre mål. Det er briljant, det er fotball, det er ikke så viktig. Det guttene gjorde, er ikke til å tro, fortsetter Klopp.

Liverpool best før pause

Men det så altså lenge ut til å ende i en blytung kveld for Liverpool. Virgil van Dijk skaffet riktignok laget en drømmestart med scoring etter corner.

Han stod merkelig alene inne i boksen til Newcastle på Trent Alexander-Arnolds innlegg. Upresset og fra seks meter kunne ikke van Dijk gjøre feil. Dermed stanget han inn ledelsen.

Saken fortsetter under videovinduet.

Bilder med tillatelse fra TV2 Sport Premium

Bilder med tillatelse fra TV 2.

Men Newcastle slo tilbake bare syv minutter senere ved Christian Atsu. Det var ikke et hvilket som helst mål for spissen, som ifølge Opta ikke hadde scoret på 40 kamper...

Atsu fikk avslutte en helt spesiell sekvens i Liverpools 16-meter. Først da Matt Ritchie litt heldig traff Rondón inne i feltet. Han skjøt, ble blokkert av hånden til Alexander-Arnold, men returen datt rett i beina på Atsu. Med et mål som var nærmest åpent, hadde heller ikke han noe problem med å sette inn utligningen.

Saken fortsetter under videovinduet.

Bilder med tillatelse fra TV2 Sport Premium

Bilder med tillatelse fra TV 2.

Et drøyt kvarter før pause førte likevel Salah Liverpool tilbake i ledelsen. Igjen var det et Alexander-Arnold-innlegg som presist fant veien inn i feltet.

Salah, til vanlig venstrebent, valgte denne gangen å bredside ballen i lengste hjørne med høyrebenet. Dermed var Liverpool tilbake i føringen.

Saken fortsetter under videovinduet.

Bilder med tillatelse fra TV2 Sport Premium

Bilder med tillatelse fra TV 2.

Salah ut på båre

Salomon Rondon sørget for nok en utligning i starten av 2.-omgang, og et drøyt kvarter senere skulle vondt bli verre for gjestene.

For i det 70. minutt gikk Salah i bakken etter en duell med keeper Martin Dúbravka. Salah ble liggende etter å ha fått sisteskansens hofte mot hodet. Etter hvert kom helsepersonell til, og deretter ble han fraktet vekk fra gressmatten.

– Fryktelige bilder for Liverpool-supporterne, konstaterte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker, før han også la til:

– Dette er skrekkscenariet for alle som holder med Liverpool, deres fremste målscorer er på vei ut av banen på båre.

Sent lørdag kveld kom altså meldingene om at Salah etter forholdene har det bra, men at egypteren må gjøre gjennom flere undersøkelser etter hodesmellen.

AFP_1G61JI

UT PÅ BÅRE: Mohamed Salah, her under kampen mot Newcastle.

Foto: LINDSEY PARNABY / AFP

Siste nytt

 • Salah-dobbel for Liverpool

  Liverpool fikk en drømmestart på PL-oppgjøret mot Brighton. Bortelaget scoret to ganger på tre minutter før det var spilt åtte minutter, etter scoringer av Mohamed Salah og Jordan Henderson.

  I en fartsfylt kamp, hvor begge lag var bedre offensivt enn defensivt, reduserte Brighton rett før pause etter en flott scoring av Leandro Trossard.

  Mohamed Salah sikret seieren for Liverpool med sin andre scoring for kvelden, denne gang på en sjelden heading.

  Mohamed Salah
  Foto: Paul Childs / Paul Childs
 • Fem målscorere i City-seier

  Manchester City fyrte på alle sylindere da Newcastle kom på besøk. Første scoring kom etter ti minutter, og da kampen var ferdigspilt hadde hele fem City-spillere fått navnet sitt på scoringslisten.

  Oppgjøret endte 5-0.

  Manchester City
  Foto: OLI SCARFF
 • Seier for Berge og Sheffield

  Sander Berge stilte fra start på eget gress da Sheffield United tok imot Wolverhampton i kveld.

  Oppgjøret så lenge ut til å ende målløst, men på overtid stanget midtstopper John Egan inn kampens eneste mål. Tre viktige poeng til Sheffield United.

  Sander Berge
  Foto: RUI VIEIRA

Sendeplan

Kl. Program Kanal