NRK Meny
Normal

Her er Johaugs nye mål

FROGNERSETEREN (NRK): Therese Johaug nådde alle sine mål sist vinter. Nå har hun blinket ut hovedmålet for den forestående sesongen.

Therese Johaug

FEIRET SUKSESSE: Torsdag kveld satte Therese Johaug punktum for en perfekt sesong på Frognerseteren, sammen med sine nærmeste samarbeidspartnere.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Hun har VM-gull på 30 km klassisk, 30 km skøyting, 15 km fellesstart med skibytte og 10 km skøyting.

Det er bare én av de lange langrennsdistansene Therese Johaug ikke har vunnet i mesterskap. Det legger premissene før VM i Lahti til vinteren.

– Jeg har aldri stått øverst på pallen på en individuell 10-kilometer klassisk, og ønsker veldig å gjøre det, sier Johaug til NRK.

Torsdag kveld feiret hun en sesong der hun nådde de store målene, med seier i Tour de Ski, Ski Tour Canada, tremila i Holmenkollen og verdenscupen sammenlagt.

Legger om treninga

Fredag reiser hun til landslagssamling på Sognefjellet, og det nye målet får konsekvenser.

– Det betyr at jeg må legge om treninga og prioritere klassisk teknikk. Jeg må forbedre meg på det jeg skal bli god på, fastslår hun.

VM-løypa i Lahti er variert, og stiller krav til alle faser av klassisk teknikk.

– Det er ei tøff løype, men mange lette partier. Så det blir å heve seg et hakk på både diagonal, staking og dobbelttak med fraspark, sier Johaug.

– Hender ting blir glemt

Egil Kristiansen var med og feiret eleven på Frognerseteren torsdag. Han er ferdig som landslagstrener, men fortsetter som rådgiver for Johaug – og har trua på at målet kan nås.

– Hun har den kapasiteten som skal til, det er det ingen tvil om, konstaterer Kristiansen, som vet hva som er nøkkelen:

– Therese må terpe på teknikken. Når hun får det til å stemme, er det ingen som går så fort som, så det handler om å holde hodet kaldt. Hun vet akkurat hva hun skal gjøre, men det hender når hun får på startnummer at ting blir glemt. Det må automatiseres, og det klarer Therese garantert å fikse.

Siste nytt

 • Sjokktap for Liverpool

  Bunnlaget Swansea sørget for en aldri så liten sensasjon i Premier League da laget slo Liverpool 1-0 mandag. Alfie Mawson scoret målet for Swansea etter 40 minutters spill.

  Premier League - Swansea City vs Liverpool
  Foto: Matthew Childs / Reuters
 • Frankrike overlegne mot Serbia

  Frankrike var i perioder helt overlegne mot Serbia og vant til slutt 39-30 i EM-kampen i håndball mandag. Seieren gjør at franskmennene er så godt som sikret semifinaleplass før kampen mot Kroatia onsdag.

  Frankrike håndball-EM
  Foto: Darko Bandic / AP
 • FIFA vil bruke videodømming

  Det blir innført videodømming (VAR) under sommerens fotball-VM, bekrefter Det internasjonale fotballforbundet. Allerede under VM i 2014 ble det brukt mållinjeteknologi. Nå tar FIFA et steg videre. Den endelige beslutningen om å åpne for VAR tas 2. mars.

  Gianni Infantino
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal