Johaug fikk bank: – Jeg må henge i stroppen

HOLMENKOLLEN (NRK): Slått i prologen, slått i finalen. Da fastslo Therese Johaug at Ragnhild Hagas bekymring er grunnløs.

Østberg, Johaug, Haga

INGEN NÅDE: Ingvild Flugstad Østberg og Ragnhild Haga er glad for å ha Therese Johaug tilbake, men gir ikke ved dørene.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Ragnhild trenger ikke være bekymret. Hun virker å være i veldig bra slag og går bra på ski, så det er moro å se utviklingen på resten av jentene. Jeg må henge i stroppen om jeg skal klare å være med dem, sier Therese Johaug etter å ha gått sin første konkurransen etter dopingdommen.

I Oslo Skishow i Holmenkollen torsdag kveld, endte hun først på tredjeplass i den 4,2 kilometer lange prologen. Hun klarte heller ikke å avansere i den 6,3 kilometer lange finalen.

Ingvild Flugstad Østberg slo Ragnhild Haga i spurten.

– Skal gi henne kamp

Nettopp Haga har uttrykt bekymring for at Johaug skal ødelegge all spenning på distanse i internasjonalt kvinnelangrenn.

Grunnløst, mener altså Johaug, uten at det beroliger Haga helt.

– Jeg tror ikke vi skal måle for mye, det er vel ikke lange nok motbakker for henne her i dag. Men jeg tror vi skal gi henne kamp, så kommer det litt an på løypene, sier Haga til NRK.

Også Johaug erkjenner at rulleski i lett løype ikke er hennes aller sterkeste side.

– Rulleski er rulleski, ski er ski og løping er løping, så vi tar det med som veldig bra konkurransetrening til vinteren. Så får vi se hvem som stikker av med et lengste strået når vi starter.

Northug «koblet av vogna»

Simen Hegstad Krüger var suveren i herreklassen i Oslo Skishow. Sindre Bjørnestad Skar slo Kasper Stadaas i spurten om andreplassen, men var hele 50 sekunder bak den olympiske mesteren på tremil fra Pyeongchang.

– En morsom dag, og jeg overrasker meg selv litt, spesielt i prologen. Det er ikke så ofte vi har bånn spiker, som vi hadde i dag, så det er vanskelig å vite hvor man står, men jeg er veldig godt fornøyd, sier Krüger til NRK.

Fornøyd er også Petter Northug, selv om han bare ble nummer åtte.

– Fine økter, god gjennomkjøring, konstaterer Northug, som er imponert over Krüger.

– Simen så lett ut i prologen. Jeg fikk egentlig mulighet til å henge på, men han bare for forbi. Jeg ga opp, jeg koblet av vogna mi, ler Northug.

Therese Johaug start Oslo Skishow

FØRSTE START: Therese Johaug tilbake med startnummer.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
Therese Johaug Oslo Skishow 2018

FØRSTE MÅLGANG: Her har Therese Johaug krysset målstreken i Holmenkollen for første gang etter dopingdommen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Siste nytt

 • Ruud tok seg enkelt vidare

  Casper Ruud leverte knallsterkt og vann 6–1 og 6–2 mot Carlos Berlocq i første runde i ATP-turneringa i Rio de Janeiro tysdag. 20-åringen hadde få problem med den 16 år eldre argentinaren.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • 5.-plass til Foss-Solevåg

  Amerikanske Mikaela Shiffrin vinn parallellslalåmen i Stockholm og sikrar seg dermed også krystallkula i verdscupen i slalåm denne sesongen. På herresida vinn Ramon Zenhaeusern føre svenske André Myhrer. Sebastian Foss-Solevåg blir beste norske med ein 5.-plass, etter å ha slått ut Henrik Kristoffersen.

 • Vil ta laggull

  Tyskland har tatt alle de syv siste gullmedaljene i mesterskap i kombinert. Det vil Jan Schmid gjøre noe med. – Hvis jeg får med meg en medalje skal jeg være fornøyd, og så synes jeg vi som lag skal ha et mål om å ta det laggullet, det begynner å bli litt for mange år siden, sier den norske veteranen.

  Jan Schmid og Jørgen Graabak
  Foto: Andrea Solero / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal