NRK Meny
Normal

Her er han historisk – igjen

Scoret igjen. Satte ny rekord igjen.

SOCCER-CHAMPIONS-MAD-DOR/

PRIKKET INN FRA KANTEN: Cristiano Ronaldo fikk sin sjette scoring på seks kamper i gruppespillet i Mesterligaen, og er med det den første som har oppnådd det. Det holdt på å bli to, men sistemålet ble korrekt avblåst for offside.

Foto: PAUL HANNA / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Før kampen onsdag lå Cristiano Ronaldo an til nok en ny rekord. Først og fremst: Ingen har like mange scoringer som Ronaldo i mesterligaen. Nå står madeiraneren med 114 mål totalt, et hav foran Barcelonas Lionel Messi. Det var den ene rekorden, og den strekker Ronaldo hver gang han entrer banen.

Men nå har han satt en ny rekord – for ingen andre har noensinne scoret i alle gruppespillkampene.

Før det var gått tolv minutter onsdag hadde han rukket å sette opp ett mål og scoret et selv. Det første et resultat av en fantastisk fotballforståelse, det andre som resultat av en fantastisk fot.

Etter åtte minutter hadde han nemlig pirket gjennom til Isco, som trillet ut til en umarkert Mayoral. Dortmunds forsvarer Marc Bartra fikk det tøft denne kvelden, for etter 12 minutter kom han for seint opp i press, og Ronaldo fikk uforstyrret curlet ballen opp i det lengste krysset bak en sjanseløs Roman Bürki.

Aubameyang ganger to

Det var en blytung start på kvelden for Dortmund, som nå har tapt åtte mesterligakamper på rad, men det skulle lysne etter hvert, for tyskerne har Pierre-Emerick Aubameyang.

Han har scoret 17 ganger på 19 kamper i den hjemlige serien, og markedsverdien ble neppe lavere etter kvelden i Madrid.

Da det så som mørkest ut, på 2-0, der Reals keeper til alt overmål dristet seg ut på dribleraid, fikk tyskerne endelig noe å juble for. Først etter 43 minutter, da Marcel Schmelzer fikk gå helt alene og sikte innleggsfoten inn på Aubameyangs pannebrask.

Så etter 48 minutter, etter et nydelig innspill fra Sahin. Ghaneseren fikk to sjanser, fikk retur på den første, og chippet iskaldt på den andre. 2–2. Men det holdt bare nesten, for Madrid-laget satte opp farten utover i andreomgangen, og Dortmund hadde mer enn nok med å forsvare seg.

Laster innhold, vennligst vent..

Annullert Ronaldo-mål

Det holdt i litt over en halvtime. Da hadde Real hatt om lag ti større og mindre sjanser, og Ronaldo hadde hatt ballen i mål igjen, men var blitt avblåst for offside. Etter 81 minutter var det slutt på flaksen. Da fikk Lucas Vázquez en litt rar treff på ballen på 16 meter etter ping pong i feltet. Men ballen gikk inn, trillet inn ved stolperota.

3–2 holdt seg ut kampen.

Obs! Aubameyang lenkes til Liverpool. Spissen har vært målgarantist for Dortmund, men har ifølge ryktene mistrivdes i Bundesligaklubben det siste året. Han er blitt suspendert av klubben to ganger det siste året av disiplinære årsaker, og han har lenge ønsket seg vekk.

Han er blitt nevnt som en mulig erstatter for Daniel Sturridge i Merseysideklubben. Sistnevnte har vært forfulgt av skader, og kan være på vei til Milan og Serie A.

Siste nytt

 • Sundby satser til OL i Beijing

  Til NRK bekrefter Martin Johnsrud Sundby at han fortsetter satsningen til OL i Beijing i 2022.

  – I hodet har jeg planlagt de tre neste sesongene, så da er det klønete å gi seg sesongen før OL, sier Sundby.

  CCOUNTRY-OLY-2018-PYEONGCHANG
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Storseier mot Sverige

  Norge knuste Sverige hele 7-2 i den siste kampen i gruppespillet i curling. Kampen var over allerede etter den sjette omgangen. Norges semifinalesjanser var over allerede tirsdag. Svenskene var allerede klare for semifinale, og hadde lite å spille for.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skøyter lagtempo
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo