Hopp til innhold

Her er Edvartsen-avtalen som lovet sesongdebut

Svein-Erik Edvartsen skal dømme fra og med runde sju. Det går frem av e-poster NFF-toppene Pål Bjerketvedt og Nils Fisketjønn har sendt til Edvartsens advokat.

Edvartsen

UTE: Toppdommer Svein-Erik Edvartsen har til gode å dømme kamper i Eliteserien i år, men NFF lovet han ved to anledninger sesongdebut fra og med eliteserierunde sju.

Foto: NTB Scanpix

– Det er vanskelig å forhandle med en part som ikke følger inngåtte avtaler, og der den ene armen tydeligvis ikke vet hva den andre gjør, sier Svein-Erik Edvartsens advokat John Christian Elden.

NRK sitter på avtalen som er inngått mellom Norges Fotballforbund og Svein-Erik Edvartsen på søndag. Der lover NFF den mye omtalte dommeren kamp i runde sju.

Men slik ble det ikke. Da Norges Fotballforbund fredag sendte ut en pressemelding hvor de bekreftet at Edvartsen heller ikke i runde sju blir å se på banen, opplevde Edvartsens advokat det som avtalebrudd fra NFF:

– Det er en krevende prosess, men Edvartsen er en lojal og rolig fyr, selv om andre angriper han offentlig og med slag under beltestedet.

NFF: – Vi valgte å fryse situasjonen

Når NRK konfronterer generalsekretær Pål Bjerketvedt med Eldens kommentarer, og innholdet i e-postene, velger han å henvise til fredagens pressemelding, og fastholder at vilkårene for avtalen ikke er oppfylt:

Bjerketvedt

VANSKELIG SITUASJON: Generalsekretæren i Norges Fotballforbund, Pål Bjerketvedt, omtaler situasjonen som spent og vanskelig.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Etter dommerforeningens sterke budskap torsdag har det oppstått en spent og vanskelig situasjon som alle parter bør ha interesse av å vurdere for deretter å finne løsninger.

Bjerketvedt mener NFF først måtte motta dommerforeningens innstilling, før de kunne vurdere å ta med Edvartsen i runde sju. Derfor var onsdagens e-post til Edvartsens advokat kun en bekreftelse på at avtalen står ved lag. Men ettersom Edvartsen og partene ikke gjenopprettet tilliten, bestemte NFF seg for å utelate den profilerte dommeren.

– Da er det naturlig å fryse situasjonen, sortere alternativene og snakke sammen. Det er hva NFF på en ansvarlig måte nå tar initiativ til. Vi ønsker ikke å eskalere konflikten, men dempe den. Det er alle tjent med, avslutter generalsekretæren.

Lovet sesongdebut to ganger

Det er Nils Fisketjønn som har forfattet e-postene som er sendt til John Christian Elden.

I e-postene går det frem at det settes strek over striden fra alle parters side, og at de nå starter på et nullpunkt. Partene skulle arbeide for å gjenopprette «normale samarbeidsrelasjoner» og Svein-Erik Edvartsen settes opp som dommer fra og med runde sju i Eliteserien.

Følgende e-post ble sendt til Edvartsens advokat med kopi til generalsekretæren to timer etter at krisemøtet på Gardermoen var over:

God kveld; NFF og SEE (Svein-Erik Edvartsen, journ.anm.) ble sist helg enige om at SEE skal settes opp som dommer fra og med runde 7 i Eliteserien. NFF forutsetter inntil videre at SEE har overholdt sin del av avtalen, ved å gjenopprette tillit. SEE settes derfor opp som dommer fra og med runde 7, Mvh, Nils

Fisketjønn ville ikke kommentere innholdet i avtalen overfor NRK fredag. Han sier det er en intern avtale som er inngått, og at de er fornøyd med at den ble akseptert. Fisketjønn legger til at avtalen ikke ble oppfylt.

Det er isfront mellom Svein- Erik Edvartsen og hans dommer-kolleger. De andre 
dommerne vil ikke at Edvartsen skal dømme mens det stormer rundt han.

FOTO: Dag Robert Johansen/Lars Thomas Nordby/NRK

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal