- I dag fikk vi se at alt er mulig

21 år gamle Yohan Blake er ikke engang blant de tre raskeste sprinterne i sitt eget land. Søndag ble han verdensmester på 100 meter.

Video Verdensmesteren Blake etter løpet

Verdensmester Yohan Blake i intervju med NRK etter løpet.

Yohan Blake

Yohan Blake går ned på kne etter den sensasjonelle seieren på 100 meter i Daegu.

Foto: ANTONIN THUILLIER / Afp

Alle snakket om Usain Bolts tjuvstart på 100 meter, men midt i alt oppstyret stakk en 21 år gammel jamaicaner av med den gjeveste tittelen i friidretts-VM.

– Dette har vært øyeblikket jeg har drømt om. Jeg er overlykkelig, sier den blodferske verdensmesteren på 100 meter til NRK.

Fjerde raskeste jamaicaner

Blake er bare den fjerde raskeste av de jamaicanske sprinterne. Både Bolt, Asafa Powell og Nesta Carter har raskere tider på 100 meter. Da det gjaldt som mest, var det likevel supertalentet fra distriktet St. James som tok gull.

– Jeg tror på Gud, og på styrken han har gitt meg. I dag så vi at alt er mulig, sier Blake.

Blake hadde ikke bevist stort på 100 meter før den sensasjonelle seieren på søndag. Han tok en bronse i juniorverdensmesterskapet i 2006, ellers bestod premieskapet først og fremst av et par stafettmedaljer fra verdensmesterskap på juniornivå.

Trener med Bolt

Likevel ble han den eneste under 10 blank under finalen på 100 meter i Daegu. Jamaicaneren løp på 9,92 i motvind.

Kanskje hjelper det å trene med fenomenet Usain Bolt. Glen Mills er treneren til begge sprinterne.

– Treningskameraten min, Usain Bolt, hadde også sett fram til denne dagen, men jeg må sette pris på dette likevel. Et øyeblikk som dette kommer ekstremt sjelden, sier Blake til NRK.

– Nå skal jeg bare nyte øyeblikket, gliser den nye verdensmesteren.

Video Yohan Blake verdensmester på 100 m

Se Yohan Blake bli verdensmester på 100 meter.

Siste nytt

 • Oppgitt Riiber

  Jarl Magnus Riiber slo oppgitt ut med armene etter å ha landet på 121 meter i det kombinerte hopprennet. Det holdt til en tiendeplass, 59 sekunder bak lederen. Jan Schmid ble beste norske på tredjeplass, Espen Bjørnstad hoppet seg til en ellevteplass og Jørgen Gråbak ligger som nummer 28. Eric Frenzel leder før langrennet som starter 16:15.

  VM ski 2019. Pressetreff
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Chelsea straffes med overgangsnekt

  Chelsea får overgangsnekt i de to neste overgangsvinduene på grunn av brudd på reglene knyttet til å signere spillere under 18 år. Det melder FIFA på sine egne nettsider. Regelbruddene skal omfatte 29 spillere, og Chelsea er ilagt en bot på 460 000 britiske pund. Klubben har mulighet til å anke avgjørelsen overfor FIFA innen tre dager. Simon Stone i BBC skriver at FIFA etterforsker flere store klubber, og at Chelsea neppe vil være den enste klubben som blir straffet etter at arbeidet er avsluttet.

  FA Cup Fifth Round - Chelsea v Manchester United
  Foto: John Sibley / Reuters
 • Andersson syk - Nilsson står over

  Morgendagens skiathlon går uten Stina Nilsson. Den svenske skiløperen tok sølv på gårsdagens sprint, men er ikke med i troppen som står på startstreken lørdag. Svenskene stiller dermed med følgende løpere: Charlotte Kalla, Ida Ingemarsdotter, Frida Karlsson og Evelina Settlin. Ebba Andersson, som var medaljekandidat på distansen, står over øvelsen på grunn av en irritasjon i luftveiene.

  VM ski 2019. Langrenn kvinner
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal