Hopp til innhold

Her er kofferten som får serbisk politi til å steile

BEOGRAD (NRK.no): Onsdag morgen fikk norske håndballsupportere besøk av håndball-EMs sikkerhetssjef. Snart får supporterne vite om de får lov til å bruke kubjeller i mesterskapet eller ikke.

Kubjeller

Disse kubjellene gir de sikkerhetsansvarlige for håndball-EM i Serbia hodebry. De norske supporterne fikk ikke lov å bruke dem under åpningskampen tirsdag, men håper å få bruke dem senere i mesterskapet.

Foto: Anders Øfsti / NRK

Sigvard Magelssen

Nestleder i Håndballens Venner, Sigvard Magelssen, har smilet på plass selv om supporterne er nektet å bruke mye utstyr som lager lyd. Han forteller om et hyggelig møte med sikkerhetssjefen for håndball-EM, men er spent på hva serbisk politi bestemmer seg for.

Foto: Privat

– I dag har vi hatt besøk av sikkerhetssjefen for håndball-EM. Han har fått forært en kubjelle, en trompet og en pin som han skal ta med til politiet og vise frem, sier Sigvard Magelssen til NRK.no.

Magelssen er nestleder for Håndballens Venner, supporterklubben for norske håndballsupportere som drar til hvert eneste mesterskap for både herrer og kvinner.

Tirsdag kveld fortalte Magelssen at de norske håndballsupporterne ikke fikk lov å bruke kubjeller under Norges åpningskamp mot Serbia.

Serbisk politi avgjør

Nestlederen var ikke særlig fornøyd med kubjelleforbudet. Supporterne har sendt en e-post til organisasjonskomiteen, der de forklarer hvem Håndballens Venner er og at kubjellene er en del av deres kjennemerke.

Supporterne fikk likevel ikke lov til å bruke kubjellene under kampen tirsdag, men det er likevel håp om at de får lov senere i mesterskapet.

– Sikkerhetssjefen var positiv til at vi skulle få lov til å ha med supporterutstyret inn i hallen, men politiet har det avgjørende ordet her, sier Magelssen.

Sikkerhetssjefen skal ta med seg supportergjenstandene han har fått og levere de til serbisk politiet for at de skal inspisere utstyret.

– Det er serbisk politi som har laget sikkerhetsbestemmelsene. De bestemmelsene er ganske nye, for vi hadde kubjeller og trompet under håndball-EM for herrer her i januar i år, sier Magelssen.

Avgjørelsen om kubjelleforbudet skal oppheves eller ikke, blir tatt senere onsdag formiddag.

Strenge regler

Skriv til Håndballens Venner

Håndballens Venner har fått et skriv fra Serbias Håndballforbund der sikkerhetsreglene for europamesterskapet beskrives.

Foto: Anders Øfsti / NRK

Håndballens Venner har fått et skriv fra Serbias Håndballforbund med sikkerhetsreglene som gjelder for håndball-EM.

I skrivet listes det opp alt som ikke er lov å ha med seg inn i hallen. Det er blant annet:

 • Det er ikke tillatt å ta med metallgjenstander, lightere, fyrverkeri eller annet pyroteknisk utstyr
 • Av annet støyende utstyr er det kun tillatt med 1 tromme og 1 megafon. Det er ikke tillat å ta med fløyter, horn eller annet lyd- og lysutstyr som kan forstyrre kampen
 • Det er ikke tillatt å ta med eller plassere banner i hallen, unntatt offisielle bannere fra arrangøren
 • Tilskuere/supportere vil kun få lov tik å bruke emblem/logo for sitt lag (hatter, skjer, t-skjorter, etc) og kun små norske flagg uten stenger

De strenge reglene skyldes den serbiske supporterkulturen, der det ofte er et helt annen støynivå enn i norske arenaer, samt at tilskuere kan finne på å kaste gjenstander ut på banen.

I skrivet opplyses det at reglene er til for sikkerhetene til deltagere og besøkende supportere. Reglementet er i tråd med lover og regler i Serbia og fra Det europeiske håndballforbundet.

Onsdag morgen fikk norske håndballsupportere besøk av håndball-EMs sikkerhetssjef. Snart får supporterne vite om de får lov til å bruke kubjeller i mesterskapet eller ikke.

VIDEO: Norske kubjeller skaper problemer i Beograd.

Siste nytt

 • Flytrøbbel forsinker Branns cupkamp

  NM-oppgjøret mellom Brann og Fredrikstad er forskjøvet med én time etter at FFKs flyavgang til Bergen ble utsatt.

  Det opplyser Brann på sine nettsider. Kveldens cupkamp får avspark klokken 19.00.

  – Fredrikstad har fått problemer med et utsatt fly, og derfor er vi blitt enige med Fredrikstad og NFF om at vi skyver tidspunktet for avspark med 60 minutter, sier Branns daglig leder Christian Kalvenes.

  Han begrunner utsettelsen med at den gir begge lag best mulig forberedelser til kampen. Vinneren går til fjerde runde i fotball-NM. (NTB)

 • To stjerneryttere mister Tour de France

  Bare et drøyt døgn før Tour de France-starten i København har både Daryl Impey (Israel-Premier Tech) og Bryan Coquard (Cofidis) fått påvist koronasmitte.

  Det bekrefter lagene på deres respektive Twitter-kontoer. 37 år gamle Impey blir opplyst å være uten symptomer, mens Cofidis foreløpig ikke har sagt noe om Coquards tilstand.

  Impey, som vant den niende Tour de France-etappen i 2019, erstattes av Guy Niv. Sistnevnte uttaler følgende etter at han nå er tatt inn i troppen:

  – Jeg er veldig spent og glad for å ha fått muligheten til å kjøre mitt andre Tour de France, selv om jeg føler med lagkameratene mine som blir tvunget til å stå av rittet.

  Coquard blir på sin side erstattet av franskmannen Pierre-Luc Périchon, opplyser Cofidis.

  Impey og Coquard blir den femte og sjette i rekken av ryttere som må stå av touren som følge av korona. På Israel-Premier Tech-laget har Omer Goldstein allerede kastet inn håndkleet etter positivt prøvesvar onsdag. Det samme gjelder Samuele Battistella (Astana), Matteo Trentin (UAE) og Tim Declercq (Quick-Step).

  Også Jumbo-Vismas sportsdirektør Merijn Zeeman har fått konstatert smitte.

  (NTB)

  Daryl Impey fra Sør-Afrika.
  Foto: Laurent Rebours / AP
 • Vipers signerte russisk stjerne

  Anna Vjakhireva (27) har skrevet under for håndballklubben Vipers Kristiansand. Hun har flere OL- og VM-medaljer i bagasjen med det russiske landslaget.

  Vipers bekrefter signeringen i en pressemelding, skriver TV 2.

  Backen har inngått en ettårskontrakt med de regjerende mesterligavinnerne. Ifølge TV 2 kommer Vjakhireva fra ungarske FTC Hungaria.

  Vjakhireva var med å vinne OL i Rio i 2016 før hun tok sølv med det russiske laget i fjorårets Tokyo-leker.

  – Dette er en spiller i den absolutte verdensklasse. Det er et scoop for oss, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til kanalen.

  Gjekstad forteller at de måtte sjekke om det var mulig å hente en russisk spiller til klubben.

  – Vi har gjort en ganske grundig sondering politisk både blant håndballforbundet og blant våre sponsorer, og også litt ellers. Vi er bare blitt møtt med positive tilbakemeldinger. Det er litt annerledes når en spiller forlater Russland, sier han.

  Møbelringen cup 2016: Norge - Russland.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste