Her er kofferten som får serbisk politi til å steile

BEOGRAD (NRK.no): Onsdag morgen fikk norske håndballsupportere besøk av håndball-EMs sikkerhetssjef. Snart får supporterne vite om de får lov til å bruke kubjeller i mesterskapet eller ikke.

Kubjeller

Disse kubjellene gir de sikkerhetsansvarlige for håndball-EM i Serbia hodebry. De norske supporterne fikk ikke lov å bruke dem under åpningskampen tirsdag, men håper å få bruke dem senere i mesterskapet.

Foto: Anders Øfsti / NRK

Sigvard Magelssen

Nestleder i Håndballens Venner, Sigvard Magelssen, har smilet på plass selv om supporterne er nektet å bruke mye utstyr som lager lyd. Han forteller om et hyggelig møte med sikkerhetssjefen for håndball-EM, men er spent på hva serbisk politi bestemmer seg for.

Foto: Privat

– I dag har vi hatt besøk av sikkerhetssjefen for håndball-EM. Han har fått forært en kubjelle, en trompet og en pin som han skal ta med til politiet og vise frem, sier Sigvard Magelssen til NRK.no.

Magelssen er nestleder for Håndballens Venner, supporterklubben for norske håndballsupportere som drar til hvert eneste mesterskap for både herrer og kvinner.

Tirsdag kveld fortalte Magelssen at de norske håndballsupporterne ikke fikk lov å bruke kubjeller under Norges åpningskamp mot Serbia.

Serbisk politi avgjør

Nestlederen var ikke særlig fornøyd med kubjelleforbudet. Supporterne har sendt en e-post til organisasjonskomiteen, der de forklarer hvem Håndballens Venner er og at kubjellene er en del av deres kjennemerke.

Supporterne fikk likevel ikke lov til å bruke kubjellene under kampen tirsdag, men det er likevel håp om at de får lov senere i mesterskapet.

– Sikkerhetssjefen var positiv til at vi skulle få lov til å ha med supporterutstyret inn i hallen, men politiet har det avgjørende ordet her, sier Magelssen.

Sikkerhetssjefen skal ta med seg supportergjenstandene han har fått og levere de til serbisk politiet for at de skal inspisere utstyret.

– Det er serbisk politi som har laget sikkerhetsbestemmelsene. De bestemmelsene er ganske nye, for vi hadde kubjeller og trompet under håndball-EM for herrer her i januar i år, sier Magelssen.

Avgjørelsen om kubjelleforbudet skal oppheves eller ikke, blir tatt senere onsdag formiddag.

Strenge regler

Skriv til Håndballens Venner

Håndballens Venner har fått et skriv fra Serbias Håndballforbund der sikkerhetsreglene for europamesterskapet beskrives.

Foto: Anders Øfsti / NRK

Håndballens Venner har fått et skriv fra Serbias Håndballforbund med sikkerhetsreglene som gjelder for håndball-EM.

I skrivet listes det opp alt som ikke er lov å ha med seg inn i hallen. Det er blant annet:

 • Det er ikke tillatt å ta med metallgjenstander, lightere, fyrverkeri eller annet pyroteknisk utstyr
 • Av annet støyende utstyr er det kun tillatt med 1 tromme og 1 megafon. Det er ikke tillat å ta med fløyter, horn eller annet lyd- og lysutstyr som kan forstyrre kampen
 • Det er ikke tillatt å ta med eller plassere banner i hallen, unntatt offisielle bannere fra arrangøren
 • Tilskuere/supportere vil kun få lov tik å bruke emblem/logo for sitt lag (hatter, skjer, t-skjorter, etc) og kun små norske flagg uten stenger

De strenge reglene skyldes den serbiske supporterkulturen, der det ofte er et helt annen støynivå enn i norske arenaer, samt at tilskuere kan finne på å kaste gjenstander ut på banen.

I skrivet opplyses det at reglene er til for sikkerhetene til deltagere og besøkende supportere. Reglementet er i tråd med lover og regler i Serbia og fra Det europeiske håndballforbundet.

Onsdag morgen fikk norske håndballsupportere besøk av håndball-EMs sikkerhetssjef. Snart får supporterne vite om de får lov til å bruke kubjeller i mesterskapet eller ikke.

VIDEO: Norske kubjeller skaper problemer i Beograd.

Siste nytt

 • PSG-stopper mister Dortmund-kamp

  Thiago Silva har en skade i låret og blir borte fra fotballbanen i tre ukers tid, skriver Paris Saint-Germain på sine nettsider. Han går dermed glipp av den franske storklubbens returoppgjør mot Erling Braut Haalands Borussia Dortmund i mesterligaen.

  Germany Soccer Champions League
  Foto: Michael Probst / AP
 • Johansson med til Lahti

  Robert Johansson stod over forrige helgs renn i Romania, men er en av de seks hopperne landslagssjef Alexander Stöckl har tatt ut til helgens renn i Lahti. Halvor Egner Granerud, som fikk sjansen i Johanssons fravær, får ikke bli med til Finland.

  Robert Johansson under verdenscuprennet i Bad Mittendorf
  Foto: Kerstin Joensson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal