NRK Meny
Normal

Brækhus møter tyngre knockoutbokser: – Hun tar en risiko

HOLMENKOLLEN (NRK.no): Cecilia Brækhus har endelig funnet sin neste motstander. Valget falt på 18 år gamle Oxandia Castillo, som går ned i vekt for å møte den norske mesteren.

cecilia

Ubeseirede Cecilia Brækhus har lenge prøvd å få til et møte med den 13 år yngre Oxandia Castillo.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

BOXING/ Castillo of the Dominican Republic celebrates winning her WBO super welterweight boxing title fight against Gabriels of Costa Rica in San Jose

Oxandia Castillo fra Den dominikanske republikk står med ni seiere på knockout - før møtet med Brækhus.

Foto: JUAN CARLOS ULATE / Reuters

7. september skal Cecilia Brækhus i ringen igjen i Fredrikshavn. Det bekreftet bokseren på en pressekonferanse i Oslo fredag ettermiddag.

– Dette er en motstander jeg har hatt veldig lyst til å møte, og det er deilig å få det på plass. Det blir en veldig stor utfordring fordi hun er en knockout-bokser, sier boksedronningen om sin kommende motstander.

Oxandia Castillo er i likhet med Brækhus ubeseiret, og står med 12 seiere - ni av dem på knockout. Hun regnes som et av de største boksetalentene i verden.

Går ned i vekt

Men jenta fra Den dominikanske republikk er nødt å gjøre noen fysiske endringer før møtet kan finne sted. Castillo bokser i lett mellomvekt, mens Brækhus er mester i vektklassen under - weltervekt.

For å kunne kjempe mot Brækhus har Castillo sagt seg villig til å gå ned i vekt. Trolig må hun ta av rundt tre-fire kilo.

I februar tok Castillo en sensasjonell seier mot til da ubeseirede Hanna Gabriel (30). 18-åringen er i dag rangert som nummer to i verden i lett mellomvekt.

– Hun er et av de største talentene som finnes. Hun er råsterk, og hun har en bedre boksestil enn for ekspempel Anne-Sophie Mathis, sier Brækhus til NRK.no.

Cecilia Brækhus

En smørblid Cecilia Brækhus gleder seg til å møte 18 år gamle Oxandia Castillo i ringen.

Foto: Steinar André Danielsen / NRK

Manager Nisse Sauerland medgir at Brækhus tar en sjanse ved å møte en per nå tyngre bokser. Om Castillo vinner, overtar hun tre verdensmesterbelter fra 31-åringen.

– Cecilia tar en risiko. Castillo er større og sterkere. Men når man bokser som Cecilia, har man egentlig ingenting å være redd for, sier han.

– Har krutt i nevene

Bokseekspert Thomas Hansvoll har tidligere uttalt at han er noe skeptisk til et møte mellom Brækhus og Castillo, fordi han er usikker på om ungjenta er en verdig motstander.

– Castillo har krutt i nevene, men hun har møtt begrenset motstand. Jeg skal ikke si at det var et «lucky punch» mot Gabriel, men det var ikke langt unna heller.

Det har lenge vært spekulasjoner rundt hvem som ville bli neste motstander for Brækhus. Castillo skal hele tiden ha vært førstevalget, og partene har forhandlet om møtet en god stund.

Også NRKs bokseekspert Anders Øfsti spår at Castillo blir en overkommelig oppgave for 13 år eldre Brækhus.

– Castillo har ikke hatt mange kamper, og er ikke i nærheten av å ha Brækhus' rutine. Samtidig er hun veldig sterk, og slår en veldig bra rett venstre. Hun klarer imidlertid ikke følge like godt opp med høyre, analyserer han.

– Castillo går for å ha en bra rett venstre. Har du kontroll, Cecilia?

– Hehe! Ja, det regner jeg med at jeg skal ha. Vi starter forberedelsene på mandag, smiler Brækhus.

Siste nytt

 • Uavgjort i Leicester

  Leicester utlikna ti minutt før slutt og spela 1-1 mot West Bromwich i Premier League i kveld. Nacer Chadli gav WBA leiinga midt i andre omgang, og det var Riyad Mahrez som utlikna for heimelaget.

  Leicester er dermed framleis på tredje siste plass i ligaen.

  Riyad Mahrez
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Bakelants ute av intensiven

  Den belgiske sykkelprofilen Jan Bakelants, som brakk to ryggvirvler og sju ribbein i en stygg velt nylig, er på bedringens vei.

  Mandag ble 31-åringen flyttet ut av intensivavdelingen, tre dager etter at han gjennomgikk en ryggoperasjon.

  Han fikk skadene da han veltet stygt i en utforkjøring under Giro di Lombardia nylig.

  Jan Bakelants
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Malmö blei svensk meister

  Med 3-1 borte over Norrköping forsvarte Malmö FF seriegullet frå i fjor og sikra årets svenske meisterskap tre rundar før slutt.

  David Moberg Karlsen gav heimelaget tidleg leiing. Men Carlos Strandberg, Lasse Nielsen og Anders Christiansen scora for Malmö i andre omgang.

  Malmö-jubel
  Foto: Björn Lindgren/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal