Hopp til innhold

Brækhus møter tyngre knockoutbokser: – Hun tar en risiko

HOLMENKOLLEN (NRK.no): Cecilia Brækhus har endelig funnet sin neste motstander. Valget falt på 18 år gamle Oxandia Castillo, som går ned i vekt for å møte den norske mesteren.

cecilia

Ubeseirede Cecilia Brækhus har lenge prøvd å få til et møte med den 13 år yngre Oxandia Castillo.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

BOXING/ Castillo of the Dominican Republic celebrates winning her WBO super welterweight boxing title fight against Gabriels of Costa Rica in San Jose

Oxandia Castillo fra Den dominikanske republikk står med ni seiere på knockout - før møtet med Brækhus.

Foto: JUAN CARLOS ULATE / Reuters

7. september skal Cecilia Brækhus i ringen igjen i Fredrikshavn. Det bekreftet bokseren på en pressekonferanse i Oslo fredag ettermiddag.

– Dette er en motstander jeg har hatt veldig lyst til å møte, og det er deilig å få det på plass. Det blir en veldig stor utfordring fordi hun er en knockout-bokser, sier boksedronningen om sin kommende motstander.

Oxandia Castillo er i likhet med Brækhus ubeseiret, og står med 12 seiere - ni av dem på knockout. Hun regnes som et av de største boksetalentene i verden.

Går ned i vekt

Men jenta fra Den dominikanske republikk er nødt å gjøre noen fysiske endringer før møtet kan finne sted. Castillo bokser i lett mellomvekt, mens Brækhus er mester i vektklassen under - weltervekt.

For å kunne kjempe mot Brækhus har Castillo sagt seg villig til å gå ned i vekt. Trolig må hun ta av rundt tre-fire kilo.

I februar tok Castillo en sensasjonell seier mot til da ubeseirede Hanna Gabriel (30). 18-åringen er i dag rangert som nummer to i verden i lett mellomvekt.

– Hun er et av de største talentene som finnes. Hun er råsterk, og hun har en bedre boksestil enn for ekspempel Anne-Sophie Mathis, sier Brækhus til NRK.no.

Cecilia Brækhus

En smørblid Cecilia Brækhus gleder seg til å møte 18 år gamle Oxandia Castillo i ringen.

Foto: Steinar André Danielsen / NRK

Manager Nisse Sauerland medgir at Brækhus tar en sjanse ved å møte en per nå tyngre bokser. Om Castillo vinner, overtar hun tre verdensmesterbelter fra 31-åringen.

– Cecilia tar en risiko. Castillo er større og sterkere. Men når man bokser som Cecilia, har man egentlig ingenting å være redd for, sier han.

– Har krutt i nevene

Bokseekspert Thomas Hansvoll har tidligere uttalt at han er noe skeptisk til et møte mellom Brækhus og Castillo, fordi han er usikker på om ungjenta er en verdig motstander.

– Castillo har krutt i nevene, men hun har møtt begrenset motstand. Jeg skal ikke si at det var et «lucky punch» mot Gabriel, men det var ikke langt unna heller.

Det har lenge vært spekulasjoner rundt hvem som ville bli neste motstander for Brækhus. Castillo skal hele tiden ha vært førstevalget, og partene har forhandlet om møtet en god stund.

Også NRKs bokseekspert Anders Øfsti spår at Castillo blir en overkommelig oppgave for 13 år eldre Brækhus.

– Castillo har ikke hatt mange kamper, og er ikke i nærheten av å ha Brækhus' rutine. Samtidig er hun veldig sterk, og slår en veldig bra rett venstre. Hun klarer imidlertid ikke følge like godt opp med høyre, analyserer han.

– Castillo går for å ha en bra rett venstre. Har du kontroll, Cecilia?

– Hehe! Ja, det regner jeg med at jeg skal ha. Vi starter forberedelsene på mandag, smiler Brækhus.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal