NRK Meny
Normal

Her er Boassons nye mestertrøye

Edvald Boasson Hagen blir godt synlig under årets Tour de France. Den nye norgesmestertrøya hans er helt hvit og prydet med store norske flagg.

Boasson Hagen og Mark Cavendish

Boasson Hagens nye mestertrøye er nesten litt for lik Mark Cavendish' verdenmestertrøye.

Foto: Christophe Ena / Ap

Boasson Hagens nye drakt

Boasson Hagens nye drakt er helt hvit med et stort norsk flagg både på mage og rygg.

Foto: Christophe Ena / Ap

– Takk, takk, er den ikke fin, sier Edvald Boasson Hagen til NRK da han stoppet opp på rødt i et lyskryss utenfor Liege i Belgia i formiddag.

Den svarte Sky-trøya til den nybakte norske mesteren er nå blitt hvit med det norske flagget foran og bak på trøya, og kun med en liten Sky logo.

Mark Cavendish står side om side og gliser bredt av sin viktigste mann i Tour de France før de kjører videre. For Cav må stole mye på Edvald i årets tour.

Egne trøyer på Cav og Boasson

Det kan fort bli mye rødt, hvit og blått og alle regnbuens farger i teten når det drar seg til med spurter.

Boasson Hagen

Boasson Hagen vant fellesstarten under NM og har dermed fått ny drakt.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

For både Cavendish og Boasson Hagen har nå sine egne trøyer, som skiller seg kraftig ut fra Team Skys vanlige svarte trøye med blå logo.

25-åringen fra Rudsbygd er først og fremst opptrekker for 27-åringen fra Isle of Man, men Edvald skal også være hjelperytter for Braddley Wiggins i den 99. utgaven av Tour de France.

Britiske Wiggins er nemlig en av de store favorittene til å vinne sammenlagt. I tilfelle vil han bli den første tour de france vinneren fra fotballøya.

Edvald Boasson Hagen vil også få sine muligheter til å vinne etapper.

Det knallsterke Sky-laget er en av favorittene til lagprologen lørdag, men allerede på den første og tredje etappen kan Norges eneste rytter i årets tour få sjansen.

Og da kan Boasson Hagen fort måtte bytte ut den norske mesterskapstrøya med gul ledertrøya. Og den har Edvald heller aldri dratt over hodet.

Hva synes du om Boassons nye trøye? Si din mening!

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal