Normal

Her er Bardals spesialopplegg

Anders Bardal har store mål for neste sesong. De skal innfris gjennom eget treningsopplegg.

Slovenia Ski Jumping World Cup Anders Bardal

Anders Bardal tar en ny sesong i hoppbakken. På veien til suksess skal han trene en del alene.

Foto: Darko Bandic / Ap

Det ble tidligere i dag klart at Anders Bardal fortsetter med skihopping minst en sesong til. Men Bardal legger noen premisser til grunn for å fortsette hoppkarrieren.

– Jeg fikk være en del hjemme i fjor, og det fungerte veldig bra. Jeg kommer til å fortsette med det samme i sommer. Jeg kommer ikke til å være med på alt, men når det nærmer vinter kommer jeg til å være mer med landslaget, sier han.

Vil være med familien


Denne sesongen endte Bardal som nummer fire i verdenscupen sammenlagt og trønderen tok også bronse i OL i Sotsji. I sommer kommer han til å trene mer med hoppere i Trøndelag, mens resten av landslaget

Avgjørelsen om å være mindre til stede med landslaget, og mer hjemme, er en avgjørelse Bardal har tatt sammen med kona Ingrid.

– Vi ser flere fordeler ved at jeg er hjemme på sommeren og høsten. Selvfølgelig blir vinteren litt tøff, men vi har en drøm om å flytte til Steinkjer i løpet av sommeren og høsten. Hvis vi klarer det kommer Ingrid og ungene til å få litt hjelp fra besteforeldre. Det kan lette litt, sier Bardal, som har to barn sammen med kona.

– Veldig bra for lagetLandslagstrener Alexander Stöckl sier at dette er Bardals egen vurdering og at landslaget støtter han uansett. Stöckl er først og fremst opptatt av at Bardal får et opplegg som hjelper han til å prestere på det øverste nivået.

– Det er veldig bra for oss at vi har med en hopper som har prestert på det høyeste nivået de siste tre-fire sesongene. Han er en utøver som er motivert og har mye erfaring som han kan gi videre til de yngre hopperne på laget, sier landslagstreneren.

Vil vinne verdenscupen sammenlagtSelv om Bardal nylig bestemte seg for å fortsette videre, har han allerede satt sine mål for den kommende sesongen.

– Jeg ser veldig frem til hoppuka hvor jeg mangler en pallplass. Det blir et naturlig mål i tillegg til VM og verdenscupen sammenlagt, sier en ambisiøs Bardal.

Siste nytt

 • Rangers-tap uten Zuccarello

  To kamper ut i sesongoppkjøringen har Mats Zuccarello fortsatt til gode å være på isen for New York Rangers.

  NHL-proffen sto over mandagens treningskamp mot New Jersey Devils, en kamp Rangers vant 4-3 etter forlengning.

  Heller ikke i onsdagens 4-6-tap for Philadelphia Flyers var nordmannen å se.

  HOCKEY-NHL-NYR-BUF/
  Foto: Danny Wild / Reuters
 • Storhamar-seier i toppkampen

  Etter en målløs åpningsperiode eksploderte det i storkampen mellom Storhamar og Vålerenga i ishockey torsdag. I sudden death ga Joel Johansson vertene 5-4. Dermed satte forrige sesongs dobbeltmester en stopper for Vålerengas perfekte seriestart.

  Eliteserien ishockey, menn: Storhamar - Stavanger Oilers 1 - 2
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kalla dropper Tour de Ski

  Charlotte Kalla har VM i Seefeld som sitt naturlige hovedmål til vinteren. Hun dropper derfor Tour de Ski og rene sprinthelger.

  – I de periodene vil jeg heller trene, sier Kalla til TT.

  Charlotte Kalla
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
VM hestesport: Sprangridning lag, finale
VM hestesport - sprangridning finaler