NRK Meny
Normal

Her er «Ito-håndtakene»

Arrangørene av hopprennet i Vikersund har funnet håndtakene som skal sikre japanske Daiki Ito og de andre hopperne fra aketurer i ovarennet.

Det var etter hopperen Daiki Itos ferd nedover ovarennet i Sapporo søndag at Vikersund bestemte seg for å montere håndtakene.

Styreleder i Stiftelsen Vikersund, Terje Bråten og rennleder, Ole Gunnar Fidjestøl hentet håndtakene tirsdag.

– Jeg er ganske sikker på at hvis en lignende hendelse hadde skjedd her i Vikersund ville han havnet utenfor kanten. Det ønsker vi ikke, forteller rennleder Ole Gunnar Fidjestøl.

  • Følg verdenscuprennet i Vikersund fra kl. 15.45 lørdag på NRK1.

Det var etter de dramatiske hendelsene i Sapporo sist helg at ledelsen for verdenscuphelgen bestemte seg for at de skulle gå til innkjøp av håndtakene.

Japanske Daiki Ito glapp bommen, og fikk seg en aketur han sent vil glemme. Ito fikk heldigvis stoppet, men i Vikersund tar de ingen sjanser.

Les videre under bildet!

Fall av Ito

Daiki Ito fikk en opplevelse han sent vil glemme i Sapporo sist søndag.

Høy fart

Da Johan Remen Evensen satte verdensrekord i gigantbakken under fjorårets verdensmesterskap hadde han en fart på over 100 kilometer i timen ned det 134 meter lange tilløpet.

Fidjestøl tror imidlertid at ingen av de som deltar i Vikersund vil få de samme problemene som Ito.

– Jeg vil anta at de hopperne som kommer har sett hva som har skjedd, så jeg tror vi vil unngå lignende episoder, sier Fidjestøl.

Brukte tid på valget

Tirsdag sa pressesjef i Vikersund, Geir Holen, at de måtte se litt på utvalget før de bestemte seg for hva slags håndtak de skulle bruke.

Holen trodde de ville finne løsningen hos en jernvarbutikk, men slik ble det ikke. Løsningen fant de hos hjelpemiddelsentralen i Buskerud.

For å se hva slags håndtak som skal holde hopperne på plass, se video i toppen av saken!

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal