Her drikker Carlsen te med Putin

SOTSJI/OSLO (NRK): Verdensmester Magnus Carlsen og Russlands president Vladimir Putin møttes til teselskap tirsdag. Nordmannen var i etterkant fornøyd med møtet.

Se Putin og Carlsens te-selskap

SE VIDEO: Slik så det ut da Putin inviterte til teselskap.

Putin og Carlsen

Vladimir Putin satt ved siden av Magnus Carlsen og Vishy Anand under avslutningsseremonien tirsdag.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Det var hyggelig og koselig. Vi drakk te og fortalte skrøner, sier Magnus Carlsen.

NRK var med som eneste medium på teselskapet som ble holdt etter avslutningsseremonien i Sotsji.

Bildene viser en smilende Carlsen som sitter ved siden av den omdiskuterte presidenten.

Den norske sjakkstjernen ser tidvis litt forvirret ut, noe som kanskje ikke er så rart – Putin snakker for det meste russisk.

Anand ser også ut til å være preget av stundens alvor. Inderen sitter stivt på stolen og prøver så godt han kan å følge med på det som skjer.

Ble hyllet i Putin-tale

Putin brukte teselskapet til å snakke om sport som en brobygger.

– Jeg håper at sjakk og andre sportsgrener kan fungere som en bro mellom nasjonene og bidra til at problemer blir løst ikke bare innenfor sport, men i sin alminnelighet i forholdet mellom verdens land og folk, sa Putin.

Den norske verdensmesteren har i ettermiddag også blitt hyllet på en avslutningsseremoni i Sotsji. Carlsen fikk medalje, krans og pokal – samt gratulasjoner fra sjakkens mektigste menn.

Der dukket altså en av verdens mektigste menn opp. Putin omtalte Anand og Carlsen som «planetens to beste sjakkspillere» sin tale.

– Jeg vil gratulere Magnus Carlsen med en velfortjent seier, sa han til slutt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Putin gratulerer Carlsen

Slik så det ut da Vladimir Putin og Magnus Carlsen hilste under medaljeseremonien.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Litt pikant

Putin-selskapet har blitt heftig diskutert i pressen i lang tid grunnet det kjølige politiske forholdet mellom Russland og Vesten.

Men Atle Grønn, sjakkekspert og førsteamanuensis i russisk ved UiO, tror ikke Carlsen bruker spesielt mye energi på det politiske ved møtet.

– Jeg tror Team Carlsen har et ganske avslappet forhold til situasjonen. Men det er litt spesielt at Erna Solberg brukte den utenrikspolitiske situasjonen som et argument for å ikke besøke Sotsji. Det er klart at dét gjør situasjonen litt pikant, sier Grønn.

Etter tirsdagens arrangement drar Carlsen hjem til Norge for å slappe av.

Siste nytt

 • Ny motstander for Havnaa

  Kai Robin Havna møter likevel ikke Al Sands i Ekeberghallen på lørdag. Amerikaneren trakk seg i dag fra stevnet. Ny motstander for ubeseirede Havnaa (15-0, 13 KOs) blir argentinske Mariano Angel Gudino (13-3, 8 KOs). Gudino har tapt tre av sine fire siste kamper.

  The Return Of The King boksegalla i Arendal.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Espen Eskås dømmer cupfinalen

  Espen Eskås fra Bækkelaget skal dømme cupfinalen mellom Haugesund og Viking på Ullevaal 8. desember. – Det er utrolig moro å bli oppnevnt til å dømme cupfinalen 2019. Dette har vært et mål og en drøm å strekke seg etter i lang tid, sier han til NTB.

  Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Bodø/Glimt (3-2)
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Sander Berge får ny sjef i Genk

  Treneren til det belgiske fotballaget Genk, Felice Mazzu, får sparken med umiddelbar virkning. Det betyr at Sander Berge får ny sjef. Laget har hatt en skuffende sesong og holder niendeplassen, hele 13 poeng bak serieleder Brugge. (NTB)

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal