Her drikker Carlsen te med Putin

SOTSJI/OSLO (NRK): Verdensmester Magnus Carlsen og Russlands president Vladimir Putin møttes til teselskap tirsdag. Nordmannen var i etterkant fornøyd med møtet.

Se Putin og Carlsens te-selskap

SE VIDEO: Slik så det ut da Putin inviterte til teselskap.

Putin og Carlsen

Vladimir Putin satt ved siden av Magnus Carlsen og Vishy Anand under avslutningsseremonien tirsdag.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Det var hyggelig og koselig. Vi drakk te og fortalte skrøner, sier Magnus Carlsen.

NRK var med som eneste medium på teselskapet som ble holdt etter avslutningsseremonien i Sotsji.

Bildene viser en smilende Carlsen som sitter ved siden av den omdiskuterte presidenten.

Den norske sjakkstjernen ser tidvis litt forvirret ut, noe som kanskje ikke er så rart – Putin snakker for det meste russisk.

Anand ser også ut til å være preget av stundens alvor. Inderen sitter stivt på stolen og prøver så godt han kan å følge med på det som skjer.

Ble hyllet i Putin-tale

Putin brukte teselskapet til å snakke om sport som en brobygger.

– Jeg håper at sjakk og andre sportsgrener kan fungere som en bro mellom nasjonene og bidra til at problemer blir løst ikke bare innenfor sport, men i sin alminnelighet i forholdet mellom verdens land og folk, sa Putin.

Den norske verdensmesteren har i ettermiddag også blitt hyllet på en avslutningsseremoni i Sotsji. Carlsen fikk medalje, krans og pokal – samt gratulasjoner fra sjakkens mektigste menn.

Der dukket altså en av verdens mektigste menn opp. Putin omtalte Anand og Carlsen som «planetens to beste sjakkspillere» sin tale.

– Jeg vil gratulere Magnus Carlsen med en velfortjent seier, sa han til slutt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Putin gratulerer Carlsen

Slik så det ut da Vladimir Putin og Magnus Carlsen hilste under medaljeseremonien.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Litt pikant

Putin-selskapet har blitt heftig diskutert i pressen i lang tid grunnet det kjølige politiske forholdet mellom Russland og Vesten.

Men Atle Grønn, sjakkekspert og førsteamanuensis i russisk ved UiO, tror ikke Carlsen bruker spesielt mye energi på det politiske ved møtet.

– Jeg tror Team Carlsen har et ganske avslappet forhold til situasjonen. Men det er litt spesielt at Erna Solberg brukte den utenrikspolitiske situasjonen som et argument for å ikke besøke Sotsji. Det er klart at dét gjør situasjonen litt pikant, sier Grønn.

Etter tirsdagens arrangement drar Carlsen hjem til Norge for å slappe av.

Siste nytt

 • Vilde Nilsen testet positivt på korona

  Vilde Nilsen har reist hjem fra World Cup Para i Østersund etter å ha fått påvist korona.

  – Vilde har fått påvist korona, men føler seg i god form og er ved godt mot. Vi tror og håper hun snart er tilbake i trening og i god rute til å prestere godt i Paralympics. Det er en måneds tid igjen før avreise til Kina. Vilde har fortsatt god tid, sier Ulf Morten Aune, sportslig ansvarlig Langrennslandslaget para elite.

  Nilsen er nå på vei til Norge, der hun kjører egen bil fra Østersund. Indira Liseth og trener Magnus Evenby er nærkontakter, opplyser Norges Skiforbund.

  VM snøsport for parautøvere
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Mowinckel dropper OL-øvelse

  Alpinist Ragnhild Mowinckel (29) er klar for sitt tredje OL, men kjører ikke fire konkurranser som i Sotsji og Pyeongchang.

  Det opplyste Rival-kjøreren til NTB under et digitalt pressetreff torsdag.

  – Jeg har nok med disiplinene jeg har nå. Ut fra skadesituasjonen og det som har skjedd, har jeg ikke kapasitet lenger til å stille i det. Det blir forhåpentligvis tre disipliner for min del, sa hun.

  Det betyr at det blir utfor, super-G og storslalåm og ikke kombinasjonen på programmet for Mowinckel. Hun står med en 6.-plass og 4.-plass i OL-sammenheng i disiplinen hun må la vike i Beijing.

  – Det er en naturlig overgang. Man ser på dem som har vært gjennom det samme, at på et tidspunkt må noe ryke. Jeg lar heller det ryke enn at noe annet ryker. Jeg er litt for glad i de andre disiplinene som er igjen der. Selv om det har gått bra der før, føler jeg at det er andre faktorer som påvirker, forklarte hun.

  Alpinlanslaget holder pressetreff
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Hovland med i toppen i Dubai

  Viktor Hovland ligger foreløpig på delt 9.-plass etter å ha gått åpningsrunden av europatourturneringen Dubai Desert Classic på fire slag under par.

  Nordmannen var tre slag bak teten da han fullførte det 18. og siste hullet torsdag. Hovland er den nest høyest rankede spilleren (5) som er med i turneringen. Verdenstoer Collin Morikawa og 8.-rankede Rory McIlroy er blant de andre storspillerne i Dubai.

  Hovland startet runden på det jevne med fire strake hull på par. Så ble det en birdie på hull fem og en bogey på hull sju. Etter halvspilt runde lå han stadig på par for dagen.

  Så hentet 24-åringen fram sin beste golf og spilte en eagle på det 10. hullet. Dermed klatret han også betydelig oppover resultatlistene etter en middels dag før det.

  Abu Dhabi Golf Championship
  Foto: Kamran Jebreili / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal