NRK Meny
Normal

Her debuterer Ødegaard endelig

Martin Ødegaard fikk 20 minutter da Real Madrids nest beste menn spilte 2-2 mot Athletic Bilbao B.

Martin Ødegaard

Her gjør Martin Ødegaard sin offisielle debut for Castilla.

Foto: Javier Lizón / EFE / NTB scanpix

Martin Ødegaard
Foto: Javier Lizón / EFE / NTB scanpix

Norges mest omtalte fotballspiller det siste året fikk endelig sin debut for Castilla, i toppkampen i spanske Segunda División B. Da lystavla viste om lag 70 minutter spilt entret Martin Ødegaard (16) gressmatta i Madrid.

Og unggutten fikk også vist seg litt fram for trener Zinedine Zidane og co. Etter å ha slitt litt med balltouchen og med å finne posisjonen på midtbanen var Ødegaard etterhvert involvert i flere halvsjanser.

Les også: Ødegaard skal være klar for mesterligaspill etter brakdebut

Nær målgivende

Like før dommeren blåste av kampen var nordmannen nære ved å få sin første målgivende i klubben, da han svingte inn en flott corner fra venstre. Flere medspillere var nære ved å forlenge ballen i mål, men helhjertet innsats fra Athletic-spillerne hindret scoring.

Tidligere hadde Ødegaard plukket opp nedfallsfrukten inne i Athletic Bilbao-boksen, etter en corner fra stjernespiller «Burgui» (Jorge Franco Alviz). Talentet fintet først bort en forsvarer i det trange feltet, før han la ballen inn foran mål igjen. Dessverre endte innlegget rett i armene på Alex Remiro i Athletic-målet.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard ble sittende ubenyttet i hele 70 minutter av kampen.

Foto: Javier Lizón / EFE / NTB scanpix

Nordmannen var også nære ved da han etter cirka 85 minutter var sentral i Castillas oppbygging av et angrep. Ødegaard dro med seg ballen, spilte vegg og driblet av en motspiller før han la an til skudd fra 20 meter. Athletic Bilbao-spillerne virket imidlertid å være oppmerksomme på stjerneskuddets talenter, og sjansen rant ut i sanden.

Castilla var best

Selv om manges øyne var rettet mot Castilla og Martin Ødegaard i dag, var det Athletic Bilbao som startet oppgjøret best. Allerede etter 15 minutter hadde Mikel Santamaria sendt gjestene i ledelsen 1-0, men bare minutter senere fomlet de ballen i eget nett og det sto 1-1 til pause.

Real Madrids nest beste lag var klart best i den andre omgangen, men de slet med å omsette overtak i spillet og muligheter i mål. Likevel gikk de opp til 2-1 halvveis.

12 minutter etter Ødegaards entré på banen var det plutselig gjestene som overraskende utlignet - sluttresultatet 2-2 kom ved en flott brassescoring fra Santamaria.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard kom inn og viste seg fram da det gjenstod 20 minutter.

Foto: Javier Lizón / EFE / NTB scanpix

Siste nytt

 • Bjørn Helge Riise til Sogndal

  Bjørn Helge Riise forlot Aalesund tidligere onsdag kveld. Nå er han klar for Sogndal. – Bjørn Helge er veldig profesjonell, og hans erfaring og lederegneskaper vil være av stor verdi i vårt unge mannskap, sier sportslig leder i Sogndal, Håvard Flo.

  Bjørn Helge Riise
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Hauger får skryt av Red Bull-sjef

  Formel 4-fører Dennis Hauger får rosende ord av Red Bull-sjef Helmut Marko. – Fram til nå har Dennis innfridd alle våre forventninger til det fulle, sier Marko i et intervju med Parc Fermé. Hauger signerte som juniorfører i Red Bull-systemet i fjor.

  Helmut Marko
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters
 • Mandé til dansk fotball

  Stabæks keeper Sayouba Mandé blir konkurrenten til norske Sten Grytebust i Odense Boldklubb i dansk Superliga. Ifølge Budstikka har Mandé skrevet under på en fireårskontrakt med OB.

  Sayouba Mande
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Doping Documentary: IOC og det russiske dopingkomplottet