NRK Meny
Normal

Her debuterer Ødegaard endelig

Martin Ødegaard fikk 20 minutter da Real Madrids nest beste menn spilte 2-2 mot Athletic Bilbao B.

Martin Ødegaard

Her gjør Martin Ødegaard sin offisielle debut for Castilla.

Foto: Javier Lizón / EFE / NTB scanpix

Martin Ødegaard
Foto: Javier Lizón / EFE / NTB scanpix

Norges mest omtalte fotballspiller det siste året fikk endelig sin debut for Castilla, i toppkampen i spanske Segunda División B. Da lystavla viste om lag 70 minutter spilt entret Martin Ødegaard (16) gressmatta i Madrid.

Og unggutten fikk også vist seg litt fram for trener Zinedine Zidane og co. Etter å ha slitt litt med balltouchen og med å finne posisjonen på midtbanen var Ødegaard etterhvert involvert i flere halvsjanser.

Les også: Ødegaard skal være klar for mesterligaspill etter brakdebut

Nær målgivende

Like før dommeren blåste av kampen var nordmannen nære ved å få sin første målgivende i klubben, da han svingte inn en flott corner fra venstre. Flere medspillere var nære ved å forlenge ballen i mål, men helhjertet innsats fra Athletic-spillerne hindret scoring.

Tidligere hadde Ødegaard plukket opp nedfallsfrukten inne i Athletic Bilbao-boksen, etter en corner fra stjernespiller «Burgui» (Jorge Franco Alviz). Talentet fintet først bort en forsvarer i det trange feltet, før han la ballen inn foran mål igjen. Dessverre endte innlegget rett i armene på Alex Remiro i Athletic-målet.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard ble sittende ubenyttet i hele 70 minutter av kampen.

Foto: Javier Lizón / EFE / NTB scanpix

Nordmannen var også nære ved da han etter cirka 85 minutter var sentral i Castillas oppbygging av et angrep. Ødegaard dro med seg ballen, spilte vegg og driblet av en motspiller før han la an til skudd fra 20 meter. Athletic Bilbao-spillerne virket imidlertid å være oppmerksomme på stjerneskuddets talenter, og sjansen rant ut i sanden.

Castilla var best

Selv om manges øyne var rettet mot Castilla og Martin Ødegaard i dag, var det Athletic Bilbao som startet oppgjøret best. Allerede etter 15 minutter hadde Mikel Santamaria sendt gjestene i ledelsen 1-0, men bare minutter senere fomlet de ballen i eget nett og det sto 1-1 til pause.

Real Madrids nest beste lag var klart best i den andre omgangen, men de slet med å omsette overtak i spillet og muligheter i mål. Likevel gikk de opp til 2-1 halvveis.

12 minutter etter Ødegaards entré på banen var det plutselig gjestene som overraskende utlignet - sluttresultatet 2-2 kom ved en flott brassescoring fra Santamaria.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard kom inn og viste seg fram da det gjenstod 20 minutter.

Foto: Javier Lizón / EFE / NTB scanpix

Siste nytt

 • Suarez hviles i vennskapskamper

  Barcelonas Luiz Suarez vil ikke ta del i Uruguays vennskapskamper i november på grunn av et trøblete kne, skriver NTB. Barcelona har bedt pent om at Luiz Suarez står over kampene på grunn av et vondt kne, en forespørsel det uruguayanske fotballforbundet har innvilget.

  Suarez
  Foto: ANDRES STAPFF / Reuters
 • Ny kamp for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren Emil Meek skal gå sin neste kamp mot Kamaru Usman i Las Vegas 30. desember, skriver Nettavisen. MMA-journalist Farah Hannoun meldte nyheten først på Twitter fredag kveld. Meek var sist i aksjon da han UFC-debuterte med seier mot Jordan Mein i Toronto i desember i fjor.

  Meek
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters
 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund