Her bryter Weng skiforbundets markedsregler

Først ble Heidi Weng (27) nektet å fortsette med energidrikkavtalen sin, så fikk hun omsider lov av Norges Skiforbund. Dagen etter brøt hun de nye reglene og retningslinjene for en slik sponsoravtale, ifølge NRKs kilder.

Heidi Weng sponsor

REGELBRUDD: Heidi Weng poserte i en trøye med stor logo av sin private drikkesponsor i bildet til venstre på Instagram. At hun samtidig bruker en hjelm med skiforbundets hovedsponsor gjør det problematisk.

Foto: Instagram / NTB Scanpix

I april var det ikke engang et spørsmål om Weng og Petter Northug skulle få lov til å fortsette sponsoratet med Red Bull. Det gikk ikke. Grunnen var at Norges Skiforbund allerede var tilknyttet tre andre drikkemerkevarer og dermed var denne bransjekategorien opptatt.

Men etter at utøvere og Norges Skiforbund hadde en gjennomgang de såkalte kategoriene, ble de i fellesskap enige om at energidrikke regnes som en underkategori.

Det gjorde at VG den 24. august skrev at veien lå åpen for at de to skistjernene kunne fortsette samarbeidet med energidrikkselskapet.

Men ikke uten nye begrensninger.

Kun i privat setting

Heidi Weng

SPONSORFLASKE: Heidi Weng har stort sett alltid med seg lignende drikkeflaske. Det har hun fått lov til tidligere sesonger. Her fra Tour de Ski i fjor.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

«Energidrikke kan av de nye reglene kun markedsføres i ren privat setting, noe som regnes som settinger som helt tydelig ikke har tilknytning til Norges Skiforbunds aktiviteter», opplyser langrennssjef Espen Bjervig i en kommentar.

– Dette gjelder konkurranser, pressesonen under renn, samlinger, treninger og mediemøter. Settinger der man representerer skiforbundet er alltid offisielle settinger, fortsetter han – og påpeker at det er sunn fornuft og dialog mellom utøver og forbund som gjelder.

Men allerede dagen etter at Skiforbundet åpnet for dette, så brøt Weng reglene. I en Instagram-post (bilde innfelt) fra 25. august er 27-åringen avbildet i en treningsjakke prydet av en svær Red Bull-logo.

Vil ikke kommentere

Langrennssjef Bjervig har gjennom flere dager konsekvent nektet å kommentere enkeltutøvere og eventuelle regelbrudd. Han sier «at avvik fra våre felles markedsregler er en sak mellom forbund og utøver».

Men etter det NRK forstår handler bruddet om at Weng poserer på et treningsbilde og samtidig har på seg en hjelm med SpareBank1-logo. Bankselskapet er hovedsponsor for Norges Skiforbund langrenn og dermed regnes bildet som en offisiell setting.

Weng, som innen kort tid reiser hjem fra høydesamling i Livigno, har ikke besvart NRKs henvendelser.

Hennes far og manager opp gjennom årene, Ole Morten Weng, sier det nå er datteren som har kommunikasjonen med energidrikkselskapet, og har ingen ytterligere kommentar enn det.

NRK har også gjennom medieansvarlig langrenn, Gro Eide, forsøkt å få Weng i tale uten å lykkes.

Sportsnyheter

Per Strand Hagenes.

Verdensmesteren beskrives som en «gudegave»​​​​​​​ og sammenliknes med Hushovd

LEUVEN/OSLO (NRK): Ingen klarte å følge Per Strand Hagenes (18) på de siste kilometerne av juniorenes fellesstart i sykkel-VM i Belgia. Landslagstrener Kai Lexberg må tilbake til en ung Thor Hushovd for å beskrive sykkeltalentet.

Nær sjokktap for Vipers: – Det er helt sykt

Verdens beste håndballag måtte nesten gi tapt for Fana i Bergen.

Siste nytt

 • Full gjenåpning av idretten

  Fra og med lørdag blir det full gjenåpning av idretten. Det bekreftet statsminister Erna Solberg (H) på en pressekonferanse fredag.

  Dermed vil det igjen bli åpnet for fulle tribuner etter halvannet år med strenge begrensninger.

  – En full gjenåpning er en ekstremt viktig milepæl og noe vi har ventet på hele tiden. Jeg har stor tro på at dette kommer til å gå bra, og er fullstendig optimist på kulturen, idretten og frivillighetens vegne, sier kulturminister Abid Raja (V).

  Norsk Toppfotballsjef Lei Øverland er fornøyd:

  – Det er veldig gledelig, og dette gir full jubel ute blant supporterne. Vi ser veldig fram til å få alle tilbake til tribunene igjen, sier direktør Øverland i Norsk Toppfotball, som er interesseorganisasjonen til toppklubbene på herresiden, til NTB.

  Han forteller om gode tilbakemeldinger til klubbene fra dem som allerede har vært på kamper i en periode. Det er samtidig svært viktig å få muligheten til å lage enda større fotballfester.

  – Fotballen er jo noe helt annet med syngende supportere fra begge lag. Vi skal få bortesupporterne tilbake i et helt annet omfang enn vi har klart med begrensningene vi har hatt. Det blir kjempebra.

  Også resten av norsk idrett jubler for gjenåpningen.

  – Dette har vi ventet på i 18 måneder. Nå er dagen endelig kommet hvor vi får en tilnærmet normal hverdag tilbake. Endelig kan vi åpne opp dørene igjen og fylle arenaene for alle som ønsker å ta del i store idrettsøyeblikk, sier idrettspresident Berit Kjøll.

  Eliteserien i fotball 2019: Viking - Stabæk (3-0)
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • VM-gull til Hagenes i sykling

  Per Strand Hagenes tok VM-gull på juniorenes fellesstart i sykling fredag morgen.

  Hagenes kjørte sterkt de siste kilometerne. Først dro han en gruppe opp til en tet-trio, før han med rundt seks kilometer igjen rykket fra alle konkurrenter.

  Derfra var det ingen som klarte å følge nordmannen. I nest siste bakke fikk han den avgjørende luka. Til slutt var nordmannen 19 sekunder foran franske Gregore.

  Sykkel-NM 2021
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Wenger oppgitt over VM-motstand

  Tidligere Arsenal-manager mener følelser heller enn fornuft styrer reaksjonene på hans forslag om å arrangere fotball-VM hvert annet år.

  Wenger er i dag utviklingsdirektør i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Han er mannen bak forslaget om å la verden få se VM-fotball annethvert år i stedet for kun hvert fjerde som i dag. Det har møtt betydelig motstand.

  – Mange av de negative reaksjonene har kommet fordi folk ikke har sett hele konseptet. Det blir mye følelser, hvilket jeg kan forstå, siden vi alle er vokst opp med en annen syklus, sier Wenger i BBCs podkast Sports Desk, ifølge Ritzau.

  Det europeiske fotballforbundet Uefa har gått sterkt mot planene om hyppigere VM-spill, men Wenger mener mange har snudd når de har sett hele opplegget.

  Ifølge Wengers forslag skal hele fotballkalenderen endres slik at spillerne skal få en lengre pause og reise mindre.

  Forslaget skal diskuteres på et Fifa-møte i slutten av neste uke.

  Arsène Wenger mot Aston Villa
  Foto: Clive Mason / Getty Images

Sendeplan

Kl. Program Kanal