Her bryter Weng skiforbundets markedsregler

Først ble Heidi Weng (27) nektet å fortsette med energidrikkavtalen sin, så fikk hun omsider lov av Norges Skiforbund. Dagen etter brøt hun de nye reglene og retningslinjene for en slik sponsoravtale, ifølge NRKs kilder.

Heidi Weng sponsor

REGELBRUDD: Heidi Weng poserte i en trøye med stor logo av sin private drikkesponsor i bildet til venstre på Instagram. At hun samtidig bruker en hjelm med skiforbundets hovedsponsor gjør det problematisk.

Foto: Instagram / NTB Scanpix

I april var det ikke engang et spørsmål om Weng og Petter Northug skulle få lov til å fortsette sponsoratet med Red Bull. Det gikk ikke. Grunnen var at Norges Skiforbund allerede var tilknyttet tre andre drikkemerkevarer og dermed var denne bransjekategorien opptatt.

Men etter at utøvere og Norges Skiforbund hadde en gjennomgang de såkalte kategoriene, ble de i fellesskap enige om at energidrikke regnes som en underkategori.

Det gjorde at VG den 24. august skrev at veien lå åpen for at de to skistjernene kunne fortsette samarbeidet med energidrikkselskapet.

Men ikke uten nye begrensninger.

Kun i privat setting

Heidi Weng

SPONSORFLASKE: Heidi Weng har stort sett alltid med seg lignende drikkeflaske. Det har hun fått lov til tidligere sesonger. Her fra Tour de Ski i fjor.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

«Energidrikke kan av de nye reglene kun markedsføres i ren privat setting, noe som regnes som settinger som helt tydelig ikke har tilknytning til Norges Skiforbunds aktiviteter», opplyser langrennssjef Espen Bjervig i en kommentar.

– Dette gjelder konkurranser, pressesonen under renn, samlinger, treninger og mediemøter. Settinger der man representerer skiforbundet er alltid offisielle settinger, fortsetter han – og påpeker at det er sunn fornuft og dialog mellom utøver og forbund som gjelder.

Men allerede dagen etter at Skiforbundet åpnet for dette, så brøt Weng reglene. I en Instagram-post (bilde innfelt) fra 25. august er 27-åringen avbildet i en treningsjakke prydet av en svær Red Bull-logo.

Vil ikke kommentere

Langrennssjef Bjervig har gjennom flere dager konsekvent nektet å kommentere enkeltutøvere og eventuelle regelbrudd. Han sier «at avvik fra våre felles markedsregler er en sak mellom forbund og utøver».

Men etter det NRK forstår handler bruddet om at Weng poserer på et treningsbilde og samtidig har på seg en hjelm med SpareBank1-logo. Bankselskapet er hovedsponsor for Norges Skiforbund langrenn og dermed regnes bildet som en offisiell setting.

Weng, som innen kort tid reiser hjem fra høydesamling i Livigno, har ikke besvart NRKs henvendelser.

Hennes far og manager opp gjennom årene, Ole Morten Weng, sier det nå er datteren som har kommunikasjonen med energidrikkselskapet, og har ingen ytterligere kommentar enn det.

NRK har også gjennom medieansvarlig langrenn, Gro Eide, forsøkt å få Weng i tale uten å lykkes.

Siste nytt

 • NIF har levert prioriteringsliste

  Idrettsforbundet har nå levert sin prioriteringsliste for gjenåpning av breddidretten.

  I skrivet står det blant annet at de ved en videre gjenåpning ønsker å ta hensyn til mangfoldet i den organiserte idretten.

  Gjenåpningen vil foregå i fem ulike faser og antall utøvere for alle idretter skal samlet være færre i den første fasen enn for de påfølgende.

  Særforbundene skal selv bestemme når den første fasen av gjenåpningen skal foregå, men tidligst 1. september.

  Abid Q. Raja og Bent Høie møter idrettsforbundene
  Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud
 • – Vil avslutte med mesterligatriumf

  Paris Saint-Germain håper å avslutte sesongen med å endelig heve mesterliga-trofeet. Det er Thiago Silvas siste sjanse i klubben.

  Kontrakten til Silva går ut når sesongen er ferdig og PSG-karrieren vil midtstopperen aller helst krone med trofeet klubben har lengtet mest etter.

  Onsdag kveld skal PSG møte Atalanta i kvartfinalen. Skulle PSG ta seg videre derfra, møter de vinneren av oppgjøret mellom RB Leipzig og Atlético Madrid i semifinalen.

  n2wcWwlFe2c
  Foto: Francois Mori / AP
 • Må vente med publikum

  Den tyske proffligaen i fotball (DFL) har bestemt at det likevel ikke blir publikum på tribunene fra sesongstart i september. Det skjer etter motbør fra politikerne.

  Klubbene i 1. og 2. Bundesliga ble forrige uke enige om å gå inn for å slippe inn et begrenset antall tilskuere med personlige plassbilletter på kampene fra sesongstart. Ståplasser, seksjoner for bortefans og alkoholservering skulle ikke tillates.

  Tysklands helseminister konkluderte med at man ikke vil gi klarsignal på idrettstribuner, særlig ettersom smittetallene nå er stigende. (NTB)

  Tm0djb7WCt0
  Foto: THOMAS KIENZLE

Sendeplan

Kl. Program Kanal