Her bryter sønnen Oliver (17) ut i gråt etter Solbergs finalerot

En bremsefeil gjorde at seieren i finalen av VM-runden i rallycross glapp for Petter Solberg (43). Det gjorde sønnen Oliver (17) først så fortvilet at han trengte pappas trøst etter målgang.

Oliver og Petter Solberg

Petter Solberg (høyre) og sønnen Oliver omfavner hverandre etter finalen i VM-runden i Texas, USA, søndag kveld norsk tid.

Foto: Skjermump

TV-bildene viser at Oliver Solberg gråter etter at pappa Petter møter ham etter at andreplassen ble sikret og VM-runden er over. NRK lurer på om det handler om fortvilelse eller glede.

– Du kan tolke det som at jeg var lei meg, sier 17-åringen og ler litt på telefon fra USA.

– Han hadde fortjent den seieren der. Men alle kan gjøre en feil, så sånn er det iblant, sier Oliver Solberg.

Husker du denne? Solbergs sønn (15) blir tidenes yngste rallycrossfører

Gjorde bremsefeil

Det så lenge ut til å være Petter Solbergs helg. Østfoldingen ledet finalen i det lengste, men bommet så i en sving og slapp teamkollega Johan Kristoffersson forbi. Dermed måtte Solberg nøye seg med annenplass.

43-åringen innrømmer at han gjorde en bremsefeil og at han var sliten etter en lang helg. Han sier deretter at han har en jobb å gjøre for å komme tilbake på den fronten. Seieren ville vært Solbergs første siden mai i 2017, men det ble bare nesten.

Andreas Bakkerud sørget for øvrig for at det ble to nordmenn på pallen i Austin.

Les også: Solberg har holdt sykdom skjult et år – trodde karrieren var over

Bunnsolid

Avskjedsselskap for Ole Einar Bjørndalen.

RALLY-FAMILIE: Petter Solberg i midten, her sammen med kona Pernilla og sønnen Oliver under et avskjedsselskap for Ole Einar Bjørndalen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

At Petter Solberg leverer på høyt nivå er ingen selvfølge. Veteranen fikk for en tid tilbake konstatert sykdommen Sarkoidose, som blant annet går utover lungene og synet. Østfoldingen fryktet da at karrieren var over, men i USA beviste 43-åringen at han er tilbake på topp.

– Det var helt rått. Han har gjort en kjempeprestasjon. Han kommer tilbake her og begynner å bli bedre. Du ser han kommer i bedre og bedre form, sier Oliver Solberg.

– Det at Petter klarer dette etter sykdommen. Han har virkelig ikke hatt det bra i lang tid, og dette er det beste jeg har sett av han på lenge, sa kona Pernilla Solberg etter målgang.

Lørdag vant han begge de to innledende kvalifiseringsomgangene og gråt av glede etter å ha kommet i mål. Søndag fortsatte han med andre- og fjerdeplass i de to avsluttende kvalifiseringsomgangene i Austin, og i semifinalen holdt han samtlige konkurrenter bak seg med strålende kjøring. Det ga beste startspor i det som ble en dramatisk finale Solberg var nære å vinne.

Kristoffersson verdensmester

Solbergs teamkamerat Johan Kristoffersson sikret VM-tittelen allerede i lørdagens semifinale. Det krysset han målstreken rett bak Petter Solberg.

Svensken har vunnet ni av de ti VM-rundene som er avviklet så langt denne sesongen og kunne søndag sikre seg tittelen selv om tre runder gjenstår.

Forutsetningen var at den suverene svensken kjørte inn minimum 17 poeng totalt i Austin. Det klarte han med bravur og tok sin andre strake VM-tittel.

Siste nytt

 • Tre under par for Hovland

  Etter ein litt ujamn runde gjekk Viktor Hovland andre runden under europatour-turneringa i Dubai på tre slag under par. Det gav femteplass då han var ferdig med runden.

  Hovland opna sterkt med fire birdiar og fem par på første halvdel av runden. Då var han i delt leiing.

  Men andre halvdel opna med to bogeyar. Resten gav ein bogey til, men også to birdiar.

  Hovland er sju slag under par samanlagt etter to rundar, fire slag bak teten.

  Viktor Hovland
  Foto: KARIM SAHIB / AFP
 • Svensk OL-leiar koronasmitta

  Johan Flodin, som er sportsutviklingssjef i den svenske olympiske komité, har testa positivt for koronaviruset ved framkomst i Beijing.

  Det bekreftar Peter Reinebo i ei pressemelding, ifølgje nyheitsbyrået TT.

  – Han er symptomfri og vi reknar med at han kan returnere til si rolle så fort han testar negativt igjen, seier Reinebo.

  Flodin var trener på det norske rolandslaget gjennom fleire år, fram til i fjor.

  Johan Flodin
  Foto: Erlend Lånke Solbu
 • Nadal på veg mot historisk triumf

  Rafael Nadal slo Matteo Berrettini 3–1 i sett fredag, og er klar for finalen i Australian Open.

  Der kan han vinne sin 21. Grand Slam-tittel og med det bli historisk. Det er ingen som har vunne så mange. Både Nadal, Roger Federer og Novak Djokovic har 20 titlar. Finalen vil bli Nadals sjette i Australian Open-historia, og hans 29. i Grand Slam-samanheng.

  Mot italienske Berrettini trengde den rutinerte spanjolen fire sett for å avansere. Etter at Nadal vann dei to første komfortabelt, var det den sjuande-rangerte italienaren som tok det tredje settet.

  I det fjerde settet viste igjen Nadal klasse og vann 6–3. Dermed vann han oppgjeret 6-3, 6-2, 3-6, 6–3.

  I finalen møter han enten Stefanos Tsitsipas eller Daniil Medvedev. Dei spelar seinare fredag.

  Rafael Nadal
  Foto: LOREN ELLIOTT / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal