Her bryter sønnen Oliver (17) ut i gråt etter Solbergs finalerot

En bremsefeil gjorde at seieren i finalen av VM-runden i rallycross glapp for Petter Solberg (43). Det gjorde sønnen Oliver (17) først så fortvilet at han trengte pappas trøst etter målgang.

Oliver og Petter Solberg

Petter Solberg (høyre) og sønnen Oliver omfavner hverandre etter finalen i VM-runden i Texas, USA, søndag kveld norsk tid.

Foto: Skjermump

TV-bildene viser at Oliver Solberg gråter etter at pappa Petter møter ham etter at andreplassen ble sikret og VM-runden er over. NRK lurer på om det handler om fortvilelse eller glede.

– Du kan tolke det som at jeg var lei meg, sier 17-åringen og ler litt på telefon fra USA.

– Han hadde fortjent den seieren der. Men alle kan gjøre en feil, så sånn er det iblant, sier Oliver Solberg.

Husker du denne? Solbergs sønn (15) blir tidenes yngste rallycrossfører

Gjorde bremsefeil

Det så lenge ut til å være Petter Solbergs helg. Østfoldingen ledet finalen i det lengste, men bommet så i en sving og slapp teamkollega Johan Kristoffersson forbi. Dermed måtte Solberg nøye seg med annenplass.

43-åringen innrømmer at han gjorde en bremsefeil og at han var sliten etter en lang helg. Han sier deretter at han har en jobb å gjøre for å komme tilbake på den fronten. Seieren ville vært Solbergs første siden mai i 2017, men det ble bare nesten.

Andreas Bakkerud sørget for øvrig for at det ble to nordmenn på pallen i Austin.

Les også: Solberg har holdt sykdom skjult et år – trodde karrieren var over

Bunnsolid

Avskjedsselskap for Ole Einar Bjørndalen.

RALLY-FAMILIE: Petter Solberg i midten, her sammen med kona Pernilla og sønnen Oliver under et avskjedsselskap for Ole Einar Bjørndalen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

At Petter Solberg leverer på høyt nivå er ingen selvfølge. Veteranen fikk for en tid tilbake konstatert sykdommen Sarkoidose, som blant annet går utover lungene og synet. Østfoldingen fryktet da at karrieren var over, men i USA beviste 43-åringen at han er tilbake på topp.

– Det var helt rått. Han har gjort en kjempeprestasjon. Han kommer tilbake her og begynner å bli bedre. Du ser han kommer i bedre og bedre form, sier Oliver Solberg.

– Det at Petter klarer dette etter sykdommen. Han har virkelig ikke hatt det bra i lang tid, og dette er det beste jeg har sett av han på lenge, sa kona Pernilla Solberg etter målgang.

Lørdag vant han begge de to innledende kvalifiseringsomgangene og gråt av glede etter å ha kommet i mål. Søndag fortsatte han med andre- og fjerdeplass i de to avsluttende kvalifiseringsomgangene i Austin, og i semifinalen holdt han samtlige konkurrenter bak seg med strålende kjøring. Det ga beste startspor i det som ble en dramatisk finale Solberg var nære å vinne.

Kristoffersson verdensmester

Solbergs teamkamerat Johan Kristoffersson sikret VM-tittelen allerede i lørdagens semifinale. Det krysset han målstreken rett bak Petter Solberg.

Svensken har vunnet ni av de ti VM-rundene som er avviklet så langt denne sesongen og kunne søndag sikre seg tittelen selv om tre runder gjenstår.

Forutsetningen var at den suverene svensken kjørte inn minimum 17 poeng totalt i Austin. Det klarte han med bravur og tok sin andre strake VM-tittel.

Siste nytt

 • Eks-verdensrekordholder utestengt

  Den kenyanske friidrettsprofilen Abraham Kiptum får fire års utestengelse for brudd på antidopingreglementet.

  Friidrettens integritetsenhet (AIU) bekrefter beslutningen på sin Twitter-konto.

  Kiptum, som i fjor satte verdensrekord på halvmaraton, ble midlertidig suspendert 26. april i år som følge av et regelbrudd relatert til hans blodpass.

  Alle Kiptums resultater siden 13. oktober 2018 er strøket fra historiebøkene.

  Kenyaneren løp inn til tiden 58.18 da han satte verdensrekord i Valencia i fjor. Tidligere i år forbedret landsmannen Geoffrey Kamworor rekorden til 58.01 i København.

  Abraham Kiptum
  Foto: Joaquin Sarmiento / AFP
 • Klepps suksesstrener gir seg

  Olli Harder gir seg som trener for Klepps toppserielag i fotball. Harder bekrefter beslutningen overfor Stavanger Aftenblad.

  – Det er en vanskelig avgjørelse. Jeg har jobbet med denne gruppen i tre år, og det har vært en ære. Men tiden er inne. Jeg må ta neste steg, sier han til avisen.

  Klepp styrer mot bronsemedalje i toppserien for kvinner denne sesongen. Harder har gjort klubben til et stabilt topplag.

  33-åringen fra New Zealand kom til Klepp fra jobben som trener i Amazon Grimstad. Han overtok Klepp i 2017.

  Hvor veien går videre har han ikke bestemt seg for.

  Olli Harder
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Ingebrigtsen ble månedens utøver

  Jakob Ingebrigtsen er stemt fram til utmerkelsen månedens utøver hos Det europeiske friidrettsforbundet for juli. Det skriver forbundet på Twitter. Yngstebror Ingebrigtsen satte i slutten av oktober ny norsk rekord på 10 kilometer under «Hytteplanmila». Tiden på 27:54 er også europeiske U20-rekorden på distansen.

  Jakob Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal