Her bryter sønnen Oliver (17) ut i gråt etter Solbergs finalerot

En bremsefeil gjorde at seieren i finalen av VM-runden i rallycross glapp for Petter Solberg (43). Det gjorde sønnen Oliver (17) først så fortvilet at han trengte pappas trøst etter målgang.

Oliver og Petter Solberg

Petter Solberg (høyre) og sønnen Oliver omfavner hverandre etter finalen i VM-runden i Texas, USA, søndag kveld norsk tid.

Foto: Skjermump

TV-bildene viser at Oliver Solberg gråter etter at pappa Petter møter ham etter at andreplassen ble sikret og VM-runden er over. NRK lurer på om det handler om fortvilelse eller glede.

– Du kan tolke det som at jeg var lei meg, sier 17-åringen og ler litt på telefon fra USA.

– Han hadde fortjent den seieren der. Men alle kan gjøre en feil, så sånn er det iblant, sier Oliver Solberg.

Husker du denne? Solbergs sønn (15) blir tidenes yngste rallycrossfører

Gjorde bremsefeil

Det så lenge ut til å være Petter Solbergs helg. Østfoldingen ledet finalen i det lengste, men bommet så i en sving og slapp teamkollega Johan Kristoffersson forbi. Dermed måtte Solberg nøye seg med annenplass.

43-åringen innrømmer at han gjorde en bremsefeil og at han var sliten etter en lang helg. Han sier deretter at han har en jobb å gjøre for å komme tilbake på den fronten. Seieren ville vært Solbergs første siden mai i 2017, men det ble bare nesten.

Andreas Bakkerud sørget for øvrig for at det ble to nordmenn på pallen i Austin.

Les også: Solberg har holdt sykdom skjult et år – trodde karrieren var over

Bunnsolid

Avskjedsselskap for Ole Einar Bjørndalen.

RALLY-FAMILIE: Petter Solberg i midten, her sammen med kona Pernilla og sønnen Oliver under et avskjedsselskap for Ole Einar Bjørndalen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

At Petter Solberg leverer på høyt nivå er ingen selvfølge. Veteranen fikk for en tid tilbake konstatert sykdommen Sarkoidose, som blant annet går utover lungene og synet. Østfoldingen fryktet da at karrieren var over, men i USA beviste 43-åringen at han er tilbake på topp.

– Det var helt rått. Han har gjort en kjempeprestasjon. Han kommer tilbake her og begynner å bli bedre. Du ser han kommer i bedre og bedre form, sier Oliver Solberg.

– Det at Petter klarer dette etter sykdommen. Han har virkelig ikke hatt det bra i lang tid, og dette er det beste jeg har sett av han på lenge, sa kona Pernilla Solberg etter målgang.

Lørdag vant han begge de to innledende kvalifiseringsomgangene og gråt av glede etter å ha kommet i mål. Søndag fortsatte han med andre- og fjerdeplass i de to avsluttende kvalifiseringsomgangene i Austin, og i semifinalen holdt han samtlige konkurrenter bak seg med strålende kjøring. Det ga beste startspor i det som ble en dramatisk finale Solberg var nære å vinne.

Kristoffersson verdensmester

Solbergs teamkamerat Johan Kristoffersson sikret VM-tittelen allerede i lørdagens semifinale. Det krysset han målstreken rett bak Petter Solberg.

Svensken har vunnet ni av de ti VM-rundene som er avviklet så langt denne sesongen og kunne søndag sikre seg tittelen selv om tre runder gjenstår.

Forutsetningen var at den suverene svensken kjørte inn minimum 17 poeng totalt i Austin. Det klarte han med bravur og tok sin andre strake VM-tittel.

Sportsnyheter

Slåst for å kome nær Maradonas kiste

Det kom til samanstøytar mellom sørgjande fotballtilhengarar og politi då publikum fekk tilgang til Diego Maradonas båre i presidentpalasset i Buenos Aires i dag tidleg.

Siste nytt

 • Dommer testet positivt

  En av dommerne som skulle dømme oppgjøret i Europaligaen mellom Molde og Arsenal torsdag kveld, har testet positivt for koronaviruset.

  Det bekrefter Uefa i en uttalelse noen timer før kampstart.

  – Uefa har i dag offentliggjort at to av dommerne som skulle ledet europaligakampen mellom Molde og Arsenal torsdag 26. november er erstattet, som følge av at en av kamplederne avga en positiv koronatest etter ankomst til Norge, melder Uefa.

  I tillegg til den smittede dommeren er også en av de andre dommerne satt i karantene i Molde. De blir nå erstattet av to nye dommere, og kampen står dermed ikke i fare for å avlyses.

  l-RnW_jVRlU
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Verdenscuprenn flyttes

  Verdenscuprennene i alpint som skulle ha vært arrangert i franske Val d'Isère neste helg er flyttet til italienske Santa Catarina grunnet snømangel.

  Storslalåmrennene skulle ha vært kjørt i Frankrike 5.- og 6. desember, men blir i stedet arrangert i Italia på de samme datoene.

  Etter planen skal det også kjøres fartsrenn for menn i Val d'Isère 13. til 16. desember. Det er fare for at også disse rennene må flyttes.

  Det samme gjelder fartsrennene for kvinner i Val d'Isère 16. til 20. desember.

  Aleksander Aamodt Kilde.
  Foto: JOHANN GRODER / AFP
 • To norske til finalen

  Thea Louise Stjernesund og Kristin Lysdahl er de eneste norske kvinnene som er klare for finalen i verdenscuprennet i parallellslalåm i Lech torsdag.

  Stjernesund ble nummer sju i kvalifiseringen i Østerrike, mens Lysdahl ble nummer ni.

  Kristina Riis-Johannessen var best av alle i den første kvalifiseringsomgangen, men kjørte ut i den andre. Dermed ble det ingen finaleomgang på henne.

  Det ble det heller ikke på Maria Therese Tviberg. Hun endte på 45.-plass med 1,60 sekunder opp til beste kvalifiseringstid.

  Kristin Lysdahl.
  Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva

Sendeplan

Kl. Program Kanal