Her briljerer Johaug i det som var en svakhet: – Det har gått opp et lys

VAL SENALES (NRK): Treneren sier han aldri har sett Therese Johaug i bedre slag.

Johaug på breen

I GODT SLAG: På breen i Val Senales terper Therese Johaug på detaljene som skal snu staking fra en svakhet til en styrke. Det mener Egil Kristiansen hun allerede har klart.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Jeg vil si at Therese generelt er bedre enn noen gang, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

I solsteiken på breen i Val Senales sneglet de fleste løperne seg av gårde, slik de normalt gjør på over 3000 meters høyde.

Men Therese Johaug var blant løperne som utfordret pulsen i høyden og også trente hurtighet. Johaug gjorde en rekke drag i staking - som det virkelig var sus over.

En helt vanlig treningsøkt, men den kan likevel fortelle noe som gir det norske folk ytterligere grunn til å glede seg til vintersesongen.

Therese Johaug har, tross to brudd i hendene i sommer, aldri sett bedre ut i staking noe som før har vært en av hennes svakheter.

Johaug og Kristiansen

IMPONERER TRENEREN: Egil Kristiansen følger Johaug tett på breen og er imponert over hvordan eleven har forbedra staketeknikken.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Timingen er bedre

– Vi ser at hun har gjort et stort sprang i år. Vi får se hvordan det blir når det kommer et startnummer på brystet, men det er tekniske løsninger som det plutselig har gått et lys opp for. Hun gjorde det veldig bra i dag, forklarer Kristiansen.

Det bekrefter Johaug selv også.

– Jeg har aldri gått så bra staking før som jeg gjør nå. Timingen er mye bedre, sier hun.

For Johaug er treningen på staking først og fremst noe hun håper skal gjøre henne bedre i avslutninger og i sprint, hvor hun har vært et stykke unna de beste. Det vil være en fordel i et år hvor Tour de Ski og Tour of Canada er høydepunktene. I disse tourene er det flere sprintkonkurranser.

Og ikke minst når man skal kjempe om å vinne hele verdenscupen sammenlagt.

– Jeg har tatt et steg i sprint, og tror jeg skal kunne ta noen poeng i sprintkonkurranser i år, sier Johaug.

Therese Johaug seiler opp som den store favoritten til å vinne verdenscupen i langrenn i Marit Bjørgens fravær.

– Imponerende

Stakande Johaug

TERPER TEKNIKK: Therese Johaug jobber svært målretta med staking på breen og mener selv hun har tatt steg i høst, selv om to brudd i hånda har gjort at hun har måttet trent alternativt.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Det er ikke bare i staking hun imponerer treneren.

Kristiansen sier han synes det er forunderlig hvordan Johaug, som allerede er god nok til å knuse konkurrentene på jevnlig basis, bare fortsetter å gjøre det bedre på tester og på trening.

– Hun er på så høyt fysisk nivå når det gjelder kapasiteten, men likevel klarer hun å heve seg bittelitt hvert år. Det er imponerende, sier han.

Det er derfor han mener Johaug er bedre enn noensinne.

– Therese er på et veldig høyt nivå nå. Bruddene i hendene ser ikke ut til å ha gjort henne noe som helst. Hun har faktisk fått gjort en del ting som hun ikke har pleid å få gjøre, som at hun har hatt veldig mange kombiøkter med både klassisk og skøyting på rulleski. Det tror jeg har gjort henne sterkere, sier han.

Siste nytt

 • Martial redda uavgjort for United

  Anthony Martial scora eit svært viktig bortemål for Manchester United mot Club Brügge i 16-delsfinalen i Europaligaen mot Manchester United. Den belgiske klubben starta best og tok tidleg leiinga ved Emmanuel Dennis etter 15 minutt. Solskjærs menn tok seg opp utover kampen og etter 36 minutt sette Martial iskaldt inn utlikninga. United pressa på og var nærmast sigeren mot slutten, men har likevel skaffa seg eit godt utgangspunkt for avansement før heimemøte på Old Trafford.

  Anthony Martial
  Foto: JOHN THYS / AFP
 • Jumbolaget slo Oilers

  Oslo-laget Grüner overraska heile Hockey-Noreg da dei slo serievinnar Stavanger Oilers 4-3 torsdag. Grüner ligg heilt desidert sist i serien med heile 27 poeng opp til Manglerud Star på plassen over. Likevel klarte dei altså å ta skalpen til Oilers som alt har vunne serien denne sesongen.

  Gruner
  Foto: Annika Byrde / Annika Byrde
 • Noreg til semifinale i bandy-VM

  Dei norske bandykvinnene var sjanselause mot Sverige og tapte heile 11-1 på Frogner stadion. Likevel er dei klare for semifinale fredag. Motstandar der blir Russland, som Noreg tapte 2-0 for tidlegare torsdag. Sverige møter Finland i den andre semifinalen. Noreg starta VM med siger mot USA og Finland og klarte seg også greitt mot favoritten Russland. Sverige og Russland har møtt kvarandre i alle finalane i VM sidan meisterskapet blei arrangert for fyrste gong i 2004.

  Sverige mot Noreg på Frogner stadion i bandy-VM
  Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal