Her blir verdensmesteren sperret av ski på villspor: – Aldri sett noe lignende

Johannes Rydzek (25) takker sin «store skytsengel» etter møtet med en ski som lå på tvers - midt i hoppbakken. Den norske kombinerttreneren sier det kunne endt katastrofalt.

Rydzek

HINDRET AV SKI: Johannes Rydzek er på vei mot hoppkanten da en løs ski plutselig skaper problemer.

Foto: @rydzekjo / Instagram

– Øyeblikket når du plutselig har en ski foran deg i sporet. Heldigvis klarte jeg å gjennomføre. Takk til min store skytsengel i dag!, skriver Johannes Rydzek på Instagram.

Der har den tyske kombinertløperen postet en video av et treningshopp i finske Ruka. Dette hoppet ble langt mer dramatisk enn han kunne ha forestilt seg.

Rydzek oppdaget nemlig ikke at det lå en ski på tvers i bakken før han satte utfor. Skien fulgte ham hele veien ned.

«Oi. Dette ser overhodet ikke bra ut»

Den norske kombinertlandslagstreneren Bjørn Kåre Ingebrigtsen trodde knapt sine egne øyne da han så hva som hadde skjedd.

– Det var veldig dramatisk. Jeg satte nesten tunga litt i halsen da jeg så det, og jeg tenkte «Oi. Dette ser overhodet ikke bra ut», sier han.

Ingebrigtsen

Den norske kombinertlandslagstreneren Bjørn Kåre Ingebrigtsen sier situasjonen kunne ha blitt farlig for Rydzek.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ingebrigtsen forklarer hvorfor situasjonen potensielt kunne ha vært så farlig:

– Du kommer ned mot hoppkanten i nærmere 90 kilometer i timen. Hvis det ligger noe foran deg i sporet da, kan du få en bråstopp og miste kontrollen fullstendig. Da kan du få et alvorlig fall. Det kunne blitt veldig, veldig stygt, sier han, og legger til:

– Jeg har aldri sett noe lignende, og jeg har sett en del skihopp opp gjennom. Det har vel skjedd at det har kommet en ski før, men aldri samtidig som det kommer en hopper. Det var en utrolig timing.

Rydzek greide på mesterlig vis å beholde kontrollen med skien pressende foran seg, og landet til slutt trygt på bakken.

– Heldigvis gikk det bra. Han fikk heldigvis ingen bråstopp, bare veldig mye brems, sier Ingebrigtsen.

Snakkis blant de norske løperne

Treneren forteller at hoppet var det store samtaletemaet i den norske kombinertleiren både i går kveld og til frokosten i dag.

– Det ble diskutert en del hvordan det der var mulig, og hvor skummelt det var, sier treneren.

NORDIC-WORLD/

Rydzek har vunnet seks VM-gull i sin karriere, og fire av dem under VM i Lahti i vinter. Her feirer han ett av dem.

Foto: LEHTIKUVA / Reuters

Ingebrigtsen var ikke selv til stede under treningen, men han tror ikke noen kan direkte klandres for det som skjedde.

– Det er vanskelig å si, men det er et uhell og ikke noe som egentlig skjer. Det må være noen som ikke har passet godt nok på skien sin på toppen av hoppbakken. Jeg skal møte tyskerne i hoppbakken senere i dag, så da får jeg nok litt mer informasjon, sier han.

Kombinertløperne fra både Tyskland og Norge er i Ruka og forebereder seg til verdenscupåpningen der i helgen. Det er kvalifisering torsdag, og deretter renn fredag, lørdag og søndag i Finland.

Norges Skiforbund har tatt ut seks utøvere.

Disse stiller for Norge:

Magnus Moan, Byåsen IL
Jørgen Graabak, Byåsen IL
Jan Schmid, Sjetne IL
Mikko Kokslien, Søre Ål IL
Espen Andersen, Lommedalens IL
Sindre Ure Søtvik, Eldar IL

Siste nytt

 • Målløst i Tuchel-debut

  Thomas Tuchel ble bekreftet som ny Chelsea-manager tirsdag. Allerede dagen etter sto han på sidelinja og ledet sin første kamp.

  Chelsea har slitt tungt den siste tiden under Frank Lampard. Det samme hadde onsdagens motstander Wolverhampton.

  I onsdagens oppgjør klarte ingen av lagene å finne nettmaskene og dermed endte det 0–0 på Stamford Bridge.

  Tuchel
  Foto: Frank Augstein / AFP
 • Verdenscuphelg avlyst

  Utenlandske idrettsutøvere kan ikke regne med å få slippe inn i Norge med de strengere innreisereglene regjeringen presenterte onsdag.

  Det skulle i utgangspunktet arrangeres hopp- og kombinertrenn i Lillehammer helgen 12.-14. februar. Det kan president i Skiforbundet, Erik Røste, bekrefte at ikke blir noe av.

  – Det er fortsatt en stund til verdenscuphelgene i mars, men verdenscuphelgen som vi skulle ha i midten av februar må vi nå gå til FIS og si at vi ikke kan arrangere, sier Røste.

  – Vi som alle andre håper at reglene som regjeringen setter nå skal få smittesituasjonen til å endre seg, også forholder vi oss til de reglene som blir satt.

  Fredag åpnet regjeringen, mot Helsedirektoratets anbefaling, for at det kan gjøres unntak fra karantenebestemmelsene slik at det kan arrangeres en rekke verdenscuprenn i Norge i februar og mars.

  Onsdag stengte statsminister Erna Solberg for denne muligheten da hun presenterte tiltak som i praksis er å stenge grensene til utlandet.

  Pressekonferanse om korona og innreise til Norge
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Carlsen sto imot angrepet

  Fabiano Caruana er ute etter Magnus Carlsens førsteplass på verdensrankingen og var på offensiven i deres duell onsdag, men Carlsen sto imot og berget remis.

  Partiet var både viktig for Carlsen med tanke på å forsvare førsteplassen på rankingen, men også for å henge med i seierskampen i den prestisjetunge Wijk aan Zee-turneringen. Carlsen hadde helst trengt seier for blande seg inn i toppen.

  Remisen gjør at han er Carlsen er et helt poeng bak ledelsen med kun tre partier igjen å spille.

  Fischersjakk-semifinaler dag 2
  Foto: Berit Roald / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal