NRK Meny
Normal

Her blir kvelden helsvart for Omar

Arsenal-håpet var syltynt før kampen startet. Men da Omar Elabdellaoui handset og Arsenal satte inn sitt tredje mål på straffe var kvelden helsvart for Olympiakos.

Omar gult kort

AVGJØRELSEN: Olympiakos var allerede under enormt press da Omar Elabdellaoui kastet seg ned og handset. Arsenal fikk straffe og satte inn 3-0

Foto: Thanassis Stavrakis / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

For da Omar Elabdellaoui kastet seg ned og reddet skuddet fra Monreal og dommeren pekte på straffemerket var kvelden definitivt over for Olympiakos.Girouds scoring etterfulgte nordmannens gule kort og gjorde kvelden nattsvart for den norske backen og laget hans.

– Diskusjonen om dette er straffe vil alltid gå, sier Rune Bratseth i Viasat-studioet etter kampen.

Olivier Giroud, som dermed satte inn sin tredje scoring for kvelden, var uten tvil den store helten og var meget sterk gjennom hele kampen.

– Det er en herlig følelse. Det var ikke lett for oss i denne gruppen. Vi kjempet i de første kampene. Vi var ikke i god posisjon. Vi viste i kveld sterk mentalitet, sier Giroud.

På et tidspunkt hadde Olympiakos ni poeng mens Arsenal hadde tre poeng i gruppespillet. Men etter kvelden kamp har det snudd. Nå er Arsenal videre fra gruppespillet i Mesterligaen fra 16 ganger. Og billetten som Olympiakos så til de grader hadde los på er borte.

Sterkt utgangspunkt

For det begynte bra og Olympiakos som startet kompakte bakover og gjorde det vanskelig for bortelaget som måtte vinne med to mål. 3-2 eller score flere mål. Det så svært vanskelig ut og allerede i forrige kamp hadde Arsenal kniven på strupen. Men nå har det snudd for Arsenal som har trøblet stort i Mesterligaen tidligere i høst.

Giroud

STOR HELT: Olivier Giroud scoret tre mål for Arsenal og sendte Olympiakos ut av Mesterligaen.

Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS / Reuters

Også i Athen snudde det etterhvert. Etter 24 minutter sto tverrliggeren i veien for Flaminis avslutning. Men da Giroud satte hodet til med en kraftfull heading etter 27 minutters spill satte det fart i Arsenal-håpet. Roberto var på ballen, men den lurte seg inn ved stolperoten.

Det var tydelig at Olympiakos etterhvert mistet tryggheten på banen. Og da Olympiakos reelt sett var ute da Arsenal doblet ledelsen var det heller ingen hvem som helst som sto bak forarbeidet til Girouds andre mål.

Straffet av tidligere helt

Joel Campbell har tidligere vært på utlån til Olympiakos, scoret 11 mål for klubben og var helt for hjemmesupporterne. I Athen denne gang sto han derimot bak noen frekke dragninger inne i feltet og sendte franskmannen nydelig gjennom.

Plutselig var det Arsenal som var videre med tomålsledelse. Men det skulle bli verre for Omar Elabdellaoui og lagkamertane da nordmannen ble straffet med gult kort, og laget med straffe. Giroud var iskald på hans store kveld. Det betydde at engelsk fotball reiste seg igjen etter at Manchester United røk i går og både Arsenal og Chelsea sto i fare for å ryke i den siste gruppekampen.

– Dette hjelper oss. Store seire som dette gjør deg sterkere mentalt, sier Arsenal-manager Arsene Wenger etter at laget nå er på 2. plass i Premier League og videre til 8-delsfinalen i Mesterligaen.

Siste nytt

 • Bendtner: – Klar til Brann-kampen

  Det ble ingen pinsefotball på Nicklas Bendtner, men Rosenborgs danske stjernespiss skriver på Instagram at han er tilbake til søndagens toppkamp mot Brann. – Vi jobber hardt. Tilbake mot Brann, skriver Bendtner til et Instagram-bilde.

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal