Hopp til innhold

Her kaster Northug NRKs programleder i bassenget

VAL DI FIEMME (NRK.no): Lagkompisene klagde over at Petter Northug hadde forberedt seg med solarium da hele stafettlaget - og programlederen - gikk i vannet under NRKs VM-kveld.

Petter Northug hadde lovet å hoppe i bassenget om det ble gull på stafetten. Det gikk ikke helt etter planen for NRK-reporteren Ida Nysæther Rasch.

Her dytter Northug NRK-reporteren i bassenget

Da Northug skulle uti som sistemann, grep han resolutt mikrofonen fra NRKs Ida Nysæter Rasch på bassengkanten og dyttet henne uti.

– Da tror jeg det er smart at vi setter over til Oslo, for nå starter feiringa i Val di Fiemme, sa Northug på direkten til det norske folk. Før han tok en forlengs salto ned til de andre i bassenget.

Kritisk til Northugs solariumskropp

– Dette var kult! Noe av det mest kreative vi har gjort, tror jeg, gliser Eldar Rønning etter han er oppe av vannet.

– Jeg hører du er kritisk til at han har tatt solarium først?

– Ja, han setter jo oss i et dårlig lys. Vi er likbleke som snøen er hvit, så kommer han solariumsbrun. Men han er jo singel, da, sier Rønning.

Northug selv ville ikke gå med på at han hadde «juksa» med brunfargen.

– Jeg har vært ei uke i Syden, ikke tatt solarium. Hadde jeg gjort det, skulle jeg ha innrømmet det! Men sånn er det, noen har litt gener, sier Northug.

Leken dag for Northug

27-åringen viste seg fra sin mest lekne side også da han avgjorde VM-stafetten i Val di Fiemme. Han styrte feltet som en maestro, slengte kommentarer til rivalene, spurtet fra Sverige og gjorde en småarrogant seiersgest som var mer enn nok til å hisse på seg svenskene.

LES OGSÅ: – Det gikk saktere enn når du tar med mora di på påsketur

Fredag kveld fikk Northug og lagkameratene gullmedaljene på seremoniplassen i Cavalese, og så ventet NRKs VM-studio.

Og tro ikke at firkløveret kom med flatt batteri. Da programleder Ida Nysæther Rasch utfordret dem til å oppfylle en avtale, lot de seg rive med.

Petter Northug hadde nemlig lovet at hvis det ble gull, skulle han stupe i bassenget på NRK-hotellet på direkten – kun iført truse. Som sagt, så gjort.

LES OGSÅ: Her havner Northug i fruktkrig på direkten

– Eldar mest glad i å vise seg fram

Gullguttene kneppet av seg klærne, og lot det stå til.

– Hvem av dere er mest glad i å vise seg fram, Petter?

– Jeg tror faktisk det er Eldar. Jeg er ganske sikker på det. Helt sikker på det, faktisk.

– Er dette morsom avkobling før du skal begynne å fokusere på femmila?

– Ja, dette er restitusjon, det.

Petter Northug er på hugget før resten av VM-øvelsene.

VIDEO: Se Petter Northug havne i fruktkrig med programleder Ida Nysæter Rasch.

Siste nytt

 • Bach utelukker ikke OL i Tyskland i 2036

  IOC-president Thomas Bach sier det ikke er utelukket å arrangere 2036-OL i Tyskland, 100 år etter Adolf Hitlers propagandaleker i 1936.

  – Selvfølgelig er det kritikere, og det vil også være kritikere av andre søkernasjoner. Men fra et internasjonalt synspunkt har Tyskland aldri fått skylden for disse lekene i 1936, sier Bach til den tyske avisen Bild.

  1936-OL var preget av Hitlers rasepolitikk og ble truet av boikott. Etter et ultimatum fra IOC (Den internasjonale olympiske komité) godtok Hitler at kvalifiserte jødiske utøvere skulle få representere Tyskland under lekene.

  Tyskland har flere ganger søkt om OL i etterkant, men tapt alle gangene. (NTB)

  President of the International Olympic Committee Thomas Bach attends the 51st General Assembly in Skopje
  Foto: OGNEN TEOFILOVSKI / Reuters
 • Medier: Fotball-VM i Qatar flyttes fram en dag

  Det internasjonale fotballforbundet har besluttet at åpningen av Qatar-VM flyttes fra 21. til 20. november. Grunnen er at vertslandet skal spille første kamp.

  Det skriver The Athletic og nyhetsbyrået AFP.

  Mesterskapet har lenge vært satt opp til å gå fra 21. november til 18. desember, men det flyttes en dag fram slik at Qatars kamp mot Ecuador blir den første som spilles.

  Opprinnelig skulle Senegals møte med Nederland være det første, men det er tradisjon at vertsnasjonen sparker VM i gang. I tillegg til denne kampen skal også England – Iran og USA – Wales møtes den 21. november.

  VM skal fortsatt avsluttes med finalen 18. desember. (NTB)

  Qatar Soccer WCup Draw
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Tidligere Manchester United-direktør vil kjøpe klubben

  Michael Knighton bekrefter at han ønsker å legge inn et bud på å kjøpe fotballklubben Manchester United fra Glazer-familien. Han har tidligere vært direktør.

  Knighton var ifølge Manchester Evening News i kampen om å kjøpe klubben på 1980-tallet, men i prosessen ga han opp å forsøke å kjøpe klubben og tok heller en plass i klubbens styre. Overfor Man Utd The Religion opplyser 70-åringen at han igjen ønsker å forsøke å bli eier av de røde djevlene.

  – Vi er en klubb i krise og alle vet grunnen. Vi har et ubrukelig lederskap som vet lite om fotball, tordner han.

  Han sikter til Glazer-familien, som ifølge Manchester Evening News er under press til å selge klubben. Avram Glazer var til stede på Old Trafford i Premier League-starten sist helg.

  Manchester United er ikke offisielt til salgs. (NTB)

  Premier League - Manchester United v Chelsea
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste