NRK Meny
Normal

Her avsløres taktikken timer før VM-finalen

Australia-trener Mario Ledesma kan ha gitt erkerivalen New Zealand en hjelpende hånd før VM-finalen i rugby.

Rugby

«WOOPS»: Her står Australias hovedtrener Michael Cheika (t.v.) og assistent Mario Ledesma på treningsfeltet fredag.

Foto: GABRIEL BOUYS / Afp

Read

VIKTIG : Kieran Read er blant spillerne Australia ønsker å stoppe under VM-finalen.

Foto: GABRIEL BOUYS / Afp

Assistenttreneren fiklet nemlig med notatene på treningsfeltet, og papiret ble fanget av en oppmerksom AFP-fotograf.

The Guardian, som omtalte saken først, har gjengitt de ni taktiske grepene som skulle overraske «All Blacks» lørdag. Austalierne ønsker blant annet å kneble Kieran Read og Nehe Milner-Skudder hos de regjerende verdensmesterne.

En flau tabbe fra Wallabies-leiren, skriver The Telegraph, som tror papiret gir New Zealand verdifull informasjon før oppgjøret.

Det er heller ikke uten grunn at naboen går grundig til verks. «All Blacks» har faktisk bare tapt 3 av 53 kamper siden de vant VM i 2011. Nå kan de også bli det første laget som forsvarer en VM-tittel.

Samitidig er Australia rangert som det nest beste laget i verden. Likevel: Australia har tapt 20 av sine 25 siste kamper mot verdenseneren.

– Vi har ikke lyst til å la oss rive med og gjøre ting annerledes bare fordi det er finalen. Vi vet hva som funker for oss, og det skal vi holde oss til, sier New Zealands hovedtrener Steve Hansen til BBC før kampen.

Siste nytt

 • Modrić VMs beste spiller

  Luka Modrić tapte VM-finalen, men vant prisen som mesterskapets beste spiller. Eden Hazard ble nummer to, og Antoine Griezmann ble nummer tre.

  World Cup - Final - France v Croatia
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Mbappé kåret til beste unge spiller

  Kylian Mbappé fikk prisen som VMs beste unge spiller. 19-åringen vinner prisen etter fire scoringer i mesterskapet for verdensmester Frankrike. Den siste kom i finalen, da han satte inn 4-1-scoringen.

  Mbappe
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal