Her avsløres taktikken timer før VM-finalen

Australia-trener Mario Ledesma kan ha gitt erkerivalen New Zealand en hjelpende hånd før VM-finalen i rugby.

Rugby

«WOOPS»: Her står Australias hovedtrener Michael Cheika (t.v.) og assistent Mario Ledesma på treningsfeltet fredag.

Foto: GABRIEL BOUYS / Afp

Read

VIKTIG : Kieran Read er blant spillerne Australia ønsker å stoppe under VM-finalen.

Foto: GABRIEL BOUYS / Afp

Assistenttreneren fiklet nemlig med notatene på treningsfeltet, og papiret ble fanget av en oppmerksom AFP-fotograf.

The Guardian, som omtalte saken først, har gjengitt de ni taktiske grepene som skulle overraske «All Blacks» lørdag. Austalierne ønsker blant annet å kneble Kieran Read og Nehe Milner-Skudder hos de regjerende verdensmesterne.

En flau tabbe fra Wallabies-leiren, skriver The Telegraph, som tror papiret gir New Zealand verdifull informasjon før oppgjøret.

Det er heller ikke uten grunn at naboen går grundig til verks. «All Blacks» har faktisk bare tapt 3 av 53 kamper siden de vant VM i 2011. Nå kan de også bli det første laget som forsvarer en VM-tittel.

Samitidig er Australia rangert som det nest beste laget i verden. Likevel: Australia har tapt 20 av sine 25 siste kamper mot verdenseneren.

– Vi har ikke lyst til å la oss rive med og gjøre ting annerledes bare fordi det er finalen. Vi vet hva som funker for oss, og det skal vi holde oss til, sier New Zealands hovedtrener Steve Hansen til BBC før kampen.

Siste nytt

 • Molde møter finsk motstand

  Molde møter finske KuPS i første runde av mesterligakvalifiseringen. Kampene ble trukket søndag ettermiddag.

  Arne Erlandsen er trener for den finske klubben. Molde fikk hjemmekamp i kvalifiseringsrunden. Påp grunn av korona, skal det kun spilles én kamp. Kampen spilles 18. eller 19. august.

  Molde
  Foto: Fredrik Hagen / Fredrik Hagen
 • Supertalentet til spansk basket

  Harald Frey har herjet i den amerikanske college-basketen de siste årene. Nå har nordmannen skrevet under sin første profesjonelle kontrakt med den spanske klubben Oviedo Baloncesto, skriver han selv på Instagram.

  – Neste kapittel. Begeistret for å ha blitt en del av Oviedo-familien og signere min første proffkontrakt, skriver nordmannen.

 • Viktor Hovland likt med Tiger Woods

  Viktor Hovland falt ytterligere på resultatlista på dag tre i PGA-mesterskapet lørdag. Han deler 59.-plassen med golflegenden Tiger Woods. Før den avsluttende runden på Harding Park-banen i San Francisco i dag ligger Hovland to slag over par.

  Victor Hovland på PGA-turnering i San Fransisco lørdag 8.8.2020
  Foto: Sean M. Haffey / AFP / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal