Hentet Flo inn for scoringstips: – De hadde sikkert ikke peiling på hvem jeg var

DRAMMEN/OSLO (NRK): U21-landslaget har hentet inn en gammel storscorer for å få fart på angrepet før EM-kvalifiseringskampen mot Kosovo.

Tore André Flo på U21-trening

GAMMEL KJENNING: Tore André Flo har vært med på U21-landslagets samling før EM-kvaliken denne uka.

Foto: Erik Sergio Auklend / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Tore André Flo banket inn mål for Norge på slutten av 90- og begynnelsen av 2000-tallet. Før U21-landslagets første EM-kvalifiseringskamp mot Kosovo mandag, har den tidligere landslagsspissen blitt hentet inn som inspirasjon – og angrepstrener.

– De hadde sikkert ikke peiling på hvem jeg var, så det måtte jeg forklare først, sier Flo til NRK og ler godt.

– Nei, de synes sikkert det har vært spennende å høre fra en som har vært gjennom veldig mye og forhåpentligvis kan de lære noe, fortsetter han.

Vil være med mer

Landslagstrener Leif Gunnar Smerud tror unggutta har fått mye ut av å ha en tidligere storscorer med på treningene.

– Det er inspirerende. Han har jobbet med avslutninger, og det er kjekt at de gutta får en god læremester, mener han.

De siste årene har Flo jobbet i ungdomsakademiet til gamleklubben Chelsea. Han utelukker likevel ikke at han vil fortsette å bidra for Norges U21-lag.

– Jeg håper jeg kan ha et øye med laget videre, og en dialog med Leif (Gunnar Smerud) og gutta for å ta det videre. Jeg synes det er en gjeng som har veldig god teknikk og en del styrke. Det er betryggende, skryter Flo.

– Vi får se litt på om han kan fortsette. Det passet for ham nå, men vi får først fokusere på kampen nå før vi tar dialogen videre der, sier Smerud om et mulig videre samarbeid.

Hemmelig trening

Martin Samuelsen

SPISS? Martin Samuelsen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

På søndagens trening var Flo aktiv sammen med Norges angripere, hvor Martin Ødegaard og Martin Samuelsen ble drillet sammen på topp. Førstnevnte hadde fått mediefri, og Samuelsen var taus om hva som hadde foregått på treningene i Drammen de siste dagene.

– Vi kan ikke røpe noe om hva som skjer på treningsfeltet. Det er Leif som bestemmer, men vi har ermene fulle av triks, sier Samuelsen og flirer.

Flo, som jobber med noen av Englands beste tenåringer, tror uansett det norske laget kan komme langt.

– Det er spillere som kan beherske høyt tempo og det jeg har sett er omtrent like bra med toppnivået i andre land. Det er ikke noe veien med talentet på de beste i Norge, slår han fast.

 • Norge U21 – Kosovo spilles mandag klokken 19.00.

Sportsnyheter

Kalla måtte slippe: «Mardröm för Sverige»

OBERSTDORF (NRK): Charlotte Kalla (33) måtte slippe meter etter meter på den 2. etappen av VM-stafetten. Svenskene skjønner ikke hva som skjedde.

Siste nytt

 • Ishockeytoppene vil redde sesongen

  Norges Ishockeyforbund har fortsatt tro på at inneværende eliteseriesesong kan reddes. Håpet er en gjenåpning senere denne måneden.

  I kjølvannet av onsdagens møte mellom idrettstoppene og statsminister Erna Solberg konkluderte Norges Bandyforbund med at alt håp om å fullføre sesongen er ute. Dermed er seriene i bandy avbrutt og resten av grunnserien i innebandy kansellert.

  Generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide, vil imidlertid ikke trekke noen endelige konklusjoner, til tross for at myndighetene ga lite håp om snarlig åpning onsdag.

  – Vi stopper ikke aktiviteten nå, som det har vært spekulert litt i. Jeg er positiv til en åpning denne måneden, det er det vi håper på, sier Eide til NTB.

  CC Amfi
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Alle hopptestene negative

  Det var en del spenning hos de norske hoppgutta knyttet til torsdagens koronatesting. Onsdag testet Halvor Egner Granerud positivt, men planen har hele tiden vært at resten av hopperne skal hoppe kvalifisering i Oberstdorf torsdag og konkurranse fredag – hvis hurtigtestene deres er negative.

  – Jeg har kjent at det har tatt litt energi det siste døgnet. Det var en noe søvnfattig natt, sa Robert Johansson da NRK snakket med ham i etterkant av testingen i formiddag.

  Bare en liten time etterpå, kunne Johansson og resten av det norske laget og støtteapparatet puste lettet ut. Testene var negative. Det bekrefter hopplandslagets pressesjef Steinar Bjerkmann til NRK.

  Dermed reiser de rett til bakken for å forberede seg til kvalifiseringen senere i dag.

  Alexander Stöckl sier til NRK at de skal teste seg hver dag helt til VM er over nå.

  – Det er viktig med et strengt testregime nå. Nå har vi testet tre dager på rad og skal fortsette med det helt til vi er ferdige med konkurransene, sier Stöckl.

  VM på ski 2021 i Oberstdorf
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Riiber på skuddhold - spår kamp

  Jarl Magnus Riiber strakk hendene i været av glede etter sitt hopp på 135 meter, men det holdt bare til en tredjeplass. Dermed har Riiber 37 sekunder å hente inn til østerrikske Johannes Lamparter på 10 kilometer langrenn seinere i dag. Østerrikeren leverte dagens lengste hopp med 138 meter.

  Det syns Riiber var i overkant mye.

  – Det var jo fryktelig mye da. Men ser vi på tieren sist gang så tror jeg at jeg tok han med rundt 20 sekunder. Han går ganske fort og bra alene, så man skal ikke bli overrasket om han blir verdensmester i dag, sier Riiber.

  NRKs ekspert tror kampen om gullet blir tøft.

  – Gullmulighetene er til stede, men han må jobbe for å hente inn Lamparter i dag, spår Fred Børre Lundberg.

  Japanske Akito Watabe går ut som nummer to, bare 22 sekunder bak østerrikeren.

  Øvrige norske: Espen Andersen (+1.49), Jens Lurås Oftebro (+2,38), Jørgen Graabak (+3,29).

Sendeplan

Kl. Program Kanal