NRK Meny
Normal

Sarpsborg henter spillere på prøvespill

Tre spillere fra utlandet skal vise seg frem for klubben neste uke.

Thomas Berntsen

Sportssjef i Thomas Berntsen sier at klubben får tre prøvespillere på besøk neste uke.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

– Det stemmer. Det skal bli spennende å se hva de har av kvaliteter, sier sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen til klubbens hjemmesider.

Spillerne kommer fra henholdsvis England, Romania og Frankrike. De to førstnevnte er på plass i Sarpsborg allerede mandag.

Den franske spilleren er på prøvespill i England, og kommer først onsdag neste uke.

– Vi har jobbet litt med å få han til oss for å trene med oss. Nå er han i England og trener med et lag der. Går alt etter planen, vil han trene med oss onsdag ettermiddag, sier Berntsen.

Spillere med landslagserfaring

Sportssjefen karakteriserer den rumenske prøvespilleren på følgende måte:

 • Rumeneren som kommer på mandag, har erfaring fra en av toppklubbene i Romania, men har den seneste sesongen spilt i Saudi Arabia. Han skal være en spillende, men samtidig ballvinnende spillertype med 185 centimeter på strømpelessen.

Sportssjef Thomas Berntsen ønsker ikke å kommentere navn og sier i en sms til NRK i dag:

– Ingen kommentar utover hva som er sagt.

Spilleren fra Frankrike har erfaring fra toppserien i både hjemlandet og Italia, og har spilt aldersbestemte landskamper for Frankrike:

 • Han er en midtbanespiller med god arbeidskapaistet og er en god ballvinner. Også denne spilleren er rundt 1,85 høy, kommenterer sportssjefen.

Den franske spilleren kan være Olivier N'Siabamfumu som sist spilte for Berntsens tidligere klubb Strømmen.

26-åringen startet karrieren i den franske klubben Rennes og har vært innom den italienske klubben Ascoli. Han har kamper for det franske U-19 landslaget.

Ben Parker?

Spilleren fra England er trolig Ben Parker som tidligere har blitt nevnt som en interessant spiller for klubben.

– Engelskmannen er en venstrebeint spiller som både kan spille venstrekant og venstreback. Den aktuelle spilleren har flere aldersbestemte landskamper, sier Berntsen.

Parker har spilt 16 U-landslagskamper for England og var spådd en svært lysende karriere på Elland Road for Sarpsborg-trener Brian Deanes gamle klubb Leeds United.

En rekke alvorlige skader sørget imidlertid for at han bare fikk spille ni kamper i løpet av tre sesonger, i en periode hvor backen måtte gjennom sju operasjoner.

Siste nytt

 • Bråten ble tredjemann i USA

  Øystein Bråten hevet seg fra kvalifiseringen og slo til med tredjeplass i slopestylefinalen under verdenstouren i fristil i Breckenridge.

  Øystein Bråten
  Foto: Norfreeski
 • Tredjeplass på Røisland

  20-åringen fra Høvik kom seg inn på pallen i Dew Tour i kveld. Han endte fem poeng bak Max Parrot fra Canada som vant slopestyle-konkurransen. Ståle Sandbech kom på niendeplass og Emil Ulsletten endte på 12.- plass.

  Røisland
  Foto: Matthew Stockman / AFP
 • Legkov legger ikke opp

  Aleksander Legkov sin trener, Markus Cramer er irriitert på Aftonbladet sin artikkel om at Legkov legger opp. – Legkov venter på beslutningen fra CAS og vil da bestemme seg for sin sportslige fremtid, sier han til NRK.

  Markus Cramer, russisk langrennstrener
  Foto: Arild Samsvik / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Storslalåm, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G, kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup langrenn: 10 km klassisk jaktstart, kvinner