Hopp til innhold

Henter lillebror (19) til Glimt som mulig erstatter for Hauge: – Det er jo litt spesielt

BODØ/OSLO (NRK): Mens storebror Jens Petter Hauge (20) signerte for AC Milan, ble lillebror Runar flydd fra Oslo til Bodø.

Runar Hauge

FRA GRORUD TIL BODØ: Runar Hauge, lillebroren til Jens Petter Hauge, landet i Bodø torsdag morgen.

Foto: Ole Marius Rørstad / NRK

Runar Hauge (19) hentes nemlig tilbake til Bodø/Glimt, muligens for å erstatte Jens Petter Hauge. Sistnevnte er i Milano, og signerte torsdag en femårskontrakt med AC Milan.

Jens Petter Hauge på pressekonferanse mandag ettermiddag.

Storebror Jens Petter Hauge er på vei til italiensk Serie A.

Foto: Ole Dalen / NRK

Lillebror Hauge landet i Bodø kl. 10 samme dag og skulle rett på trening med laget.

Betyr dette at du nå er tilbake i Glimt?

– Ja, det er planen, det, sier Hauge til NRK.

Åpnet seg en plass

19-åringen har vært på lån i Grorud denne sesongen, men vender nå tilbake til Bodø.

– Det åpnet seg en plass nå, så man må prøve å ta den mens det er ledig, sier 19-åringen.

Hauge var egentlig forberedt på å bli i Grorud ut sesongen, men synes det bare er positivt å bli kalt hjem til Bodø.

– Det var jo planen hele tiden å komme tilbake og konkurrere om spilletid når jeg var ferdig med lånet. Så er det litt annerledes nå når Jens Petter har dratt til en annen klubb. Da åpnet det seg jo en større mulighet enn det kanskje hadde vært hvis han hadde vært her fortsatt, forteller han til NRK.

Men at det er storebrors plass han overtar, virker ikke å være noe han tenker mye på.

– Det er jo litt spesielt, men jeg tror media tenker mer på det enn meg. Hjemme er han jo broren min, men på Aspmyra så var han en medspiller. Jeg tenker ikke noe mer på det enn det, sier Hauge.

Ulike karrierer

Det er under to år som skiller de to brødrene i alder. Likevel har Runar fortsatt noen steg opp til storebror rent karrieremessig. Selv om noen også påstår at han er foran Jens Petter Hauge i løypa - tatt alderen i betraktning.

– Det vil jeg ikke si noe på. Han har alltid vært en god spiller, sier lillebror Hauge.

– Jeg kan vel ikke si at jeg er bedre enn han, da hadde vel jeg vært i Milan.

Jens Petter Hauge ble nylig tatt ut i A-landslagstroppen som skal møte Serbia, Romania og Nord-Irland, etter å ha vært på U-landslag siden gutter 15.

Og fra torsdag – lagkamerat med Zlatan Ibrahimovic.

Selv har Runar Hauge også gått gradene i landslagsdrakta, og spilte sist for U18-landslaget i 2019. Han har også spilt fire kamper for Glimt før han ble utlånt til Grorud.

Fotball NM 2.runde menn: Strømmen - Bodø/Glimt (2-1 etter ekstraomganger)

Runar Hauge (t.h.) har denne sesongen vært utlånt til Grorud fra Bodø/Glimt. Nå hentes han hjem.

Foto: Ryan Kelly / NTB

Siste nytt

 • Raste mot publikum da Pogacar økte Tour-ledelen: – Kast han i fengsel!

  Tadej Pogacar rykket fra konkurrentene i den siste bakken og vant den 14. etappen i Tour de France i ensom majestet, 39 sekunder foran Jonas Vingegaard.

  Dermed fikk han revansj etter å ha blitt spurtslått av dansken på den ellevte etappen onsdag og økte ledelsen sin i sammendraget. Pogacar er nå ett minutt og 57 sekunder foran Vingegaard i sammendraget.

  Oppover målbakken sto publikum tett i tett, noe som fikk TV 2s kommentator og ekspert til å reagere.

  – Dette er farlig, sa TV 2s sykkelekspert Dag Otto Lauritzen om den trange veien som tilskuerne åpnet for rytterne.

  – Folkene må komme seg vekk, sa Lauritzen videre.

  Like etter var det en tilskuer som kastet chips fra en åpen pose mot både Pogacar og Vingegaard.

  – For noen idioter, sa Lauritzen, og fikk støtte fra kommentator Christian Paasche.

  – De kaster jo det ene og det andre her. Møkkafolk, altså, sa Paasche.

  Hendelsen ble også diskutert etter målgang.

  – Kast ham i fengsel. Det er så håpløst!, utbrøt TV 2s sykkelekspert Magnus Drivenes da bildene ble vist.

  For det norske Uno-X-laget var Magnus Cort i bruddet som ble hentet inn mot slutten. Tobias Halland Johannessen ble beste nordmann på 23. plass, fem minutter og 20 sekunder bak Pogacar.

  Pogacar
  Foto: Skjermdump: TV 2
 • Barbora Krejcikova triumferte i Wimbledon-finalen

  Tsjekkiske Barbora Krejcikova fikk en tøff kamp i finalen av Wimbledon mot italienske Jasmine Paolini, men seiret til slutt med sifrene 6-2, 2-6, 6-4.

  Krejcikova tok kommandoen fra start, sikret brudd i første game og hadde null problemer med å spille ut sin italienske motstander med 6-2 i første sett.

  I andre sett var rollene snudd og Paolini fikk skaffet brudd ved første mulighet. Italieneren brøt igjen da hun ordnet 6-2 og et tredje og avgjørende sett.

  Det tredje settet åpnet jevnt, men på stillingen 3-3 klarte Krejcikova å bryte sin italienske motstander. Dermed kunne hun sikre sin første triumf i Wimbledon og sin andre Grand Slam totalt.

  28 år gamle Paolini kom til sin første finale i Roland-Garros for en drøy måned siden, men der hadde italieneren aldri sjans i kamp mot verdensener Iga Swiatek. Mot Krejcikova i Wimbledon kom hun nærmere, men måtte igjen se seg slått i en finale.

  Krejcikova hadde på sin side allerede en Grand Slam-tittel fra tidligere, da hun seiret i Roland-Garros i 2021. I Wimbledon hadde tsjekkeren riktignok aldri kommet lenger enn til fjerde runde før årets turnering. (NTB)

  Wimbledon Barbora Krejcikova
  Foto: AP
 • Northug-statue avduket i hjembygda: – En hyllest til hele Norges skikonge

  Skikongen Petter Northug har blitt hyllet med en statue av seg selv i sin egen hjembygd, Framverran i Mosvik.

  Statuen ble avduket lørdag klokken 16. I forkant ble det holdt et minisprintrenn for barn og en egen showsprint der Northug selv deltok. Statuen er laget av Tore Bjørn Skjølsvik.

  – Statuen er en hyllest til hele Norges og hjembygdas skikonge. Folkefavoritten som rocket opp langrennssporten med sine fantastiske prestasjoner, mange kommentarer og folkelige nærhet. Statuen skal stå i Framverran, het det i invitasjonen til avdukingen.

  Det var i fjor høst at det ble kjent at det skulle lages en statue av Northug. Den tidligere TV 2-profilen og langrennsjournalisten Ernst A. Lersveen hadde jobbet i kulissene for å sikre finansieringen av statuen, der kostnadsrammen lå på 1 million kroner.

  Northug har en eventyrlig langrennskarriere å se tilbake på. CV-en teller to gull, ett sølv og én bronse i OL, i tillegg til 13 gull og tre sølv i VM. han har også vunnet verdenscupen sammenlagt to ganger og Tour de Ski i 2014/15-sesongen.

  Og på tross av sine 38 år, har skikongen ennå ikke lagt skiene på hylla. Northug er fortsatt aktiv i langløpssirkuset, men vil trolig ikke øke beholdningen sin av seire i verdenscupen fra 38.

  Petter Northug statue
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal