Henriksen: – Kanskje på tide å gjøre noe nytt

BRAGA/OSLO (NRK) Markus Henriksen (23) bytter trolig arbeidsgiver i sommer.

Per-Mathias Høgmo i samtale med Markus Henriksen

KLAR FOR NYE UTFORDRINGER: Markus Henriksen får råd av landslagssjef Per-Mathias Høgmo under landslagssamlingen i Portugal.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Trønderen har vært i nederlanske AZ Alkmaar i fire sesonger. Der har han blitt kaptein, vært en nøkkelspiller og i tillegg bøttet inn mål, men nå ser at ut til at Henriksen forsvinner til en større liga.

– Det kan fort hende det. Jeg hadde som målsetning å ta steg for steg, og det føler jeg absolutt at jeg har gjort. Jeg har vært der nå i fire år og lært veldig mye som fotballspiller og også som menneske, så det kan fort hende at det skjer noe nå, sier 23-åringen til NRK.

– Er det noe konkret på gang?

– Det har jeg ingen kommentar til, svarer han og gliser.

– Jeg kan gi litt tilbake

Markus Henriksen

PÅ VEI BORT: Markus Henriksen

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det har skjedd mye de årene Henriksen har vært i AZ, både karrieremessig og på privaten. Han og kona blir snart tobarnsforeldre, og sannsynligvis venter også nye sportslige utfordringer fra høsten av. Med ett år igjen av kontrakten må han gå nå, dersom klubben drømmer om å sette en høy prislapp på kapteinen.

– Ja, hvis det skal skje noe, så ønsker jeg at AZ skal få penger for meg. De har jo investert i meg, og da føler jeg at jeg kan gi litt tilbake til dem. Det kan være en fin mulighet at det skjer noe nå.

Åpner for Italia

Italienske calciomercato.com meldte i går at Henriksens agent Jim Solbakken har bekreftet at det er interesse fra både AC Milan og Napoli.

– Jeg har mål om å spille i én av de fire største ligaene, og Italia er én av dem, så det kan være en mulighet det, er trønderens kommentar.

– Jeg har alltid hatt et godt forhold til England og engelsk fotball, men det er så mange gode ligaer nå, legger han til.

– Han kan gå hvor som helst

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er tydelig på at Henriksen bør dra nå.

– Han er klar for en stor liga. Han kan gå hvor som helst. Han har en gjennombruddskraft, fysikk, spillintelligens på høyt nivå, er en god avslutter, en god assistspiller og er ganske komplett samtidig som han har spisskompetanse, svarer Høgmo på NRKs spørsmål om Henriksen bør se seg om etter ny klubb.

– Det er kjempehyggelig å høre det. Jeg føler at jeg har tatt veldig store steg. Jeg føler at det kanskje er på tide å gjøre noe nytt, kontrer hovedpersonen selv.

Siste nytt

 • Tatt ut på nytt kombinertlandslag

  Norges Skiforbund har tatt ut Gyda Westvold Hansen (17) og søstrene Mari (20) og Marte Leinan Lund (18) på det nyopprettede kvinnelandslaget i kombinert. Inntil videre må kombinertkvinnene nøye seg med å gå kontinentalcuprenn.

  Norges kvinnelandslag i kombinert
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Bronsemedalje til Tomasgaard

  Hermann Thomasgaard held fram den norske medaljefangsten i prøve-OL i segling i Japan. Finaleomgangen vart avlyst grunna lite vind i dag, og dermed vart 3.-plassen frå i går ståande. Jesper Stålheim frå Sverige vann, føre Tom Burton frå Australia.

  Hermann Tomasgaard
  Foto: Sailing Energy / Pedro Martinez/SAILING ENERGY
 • Bohinen forlenga med Ålesund

  Ålesund har skrive under ein ny kontrakt med Lars Bohinen (49) og forlengjer opphaldet på Sunnmøre fram til 2021. Laget leiar 1. divisjon og har i år også tatt seg vidare til kvartfinalen i cupen. Bohinen sin kontrakt gjekk i utgangspunktet ut dette året.

  Lars Bohinen
  Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal