Hopp til innhold

Henriksen-tabbe i RBK-comebacket: – Det er tungt å stå her akkurat nå

PSV Eindhoven knuste Rosenborgs Europaliga-drøm. Markus Henriksens Lerkendal-comeback gikk ikke som planlagt.

Europa League play-off: Rosenborg – PSV Eindhoven (0-2).

SKUFFET: Markus Henriksen ser PSV-spillerne feire plass i Europaligaen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Laster innhold, vennligst vent..

Rosenborgs fjerde strake gruppespill i Europaligaen og rundt 32 millioner kroner stod på spill under flomlysene på et tomt Lerkendal. Et RBK i form hadde ikke tapt på nesten to måneder, men torsdag kveld ble PSV Eindhoven for sterke.

– Vi taper kampen av to årsaker. Vi er ikke effektive nok og lager litt enkle feil. Det blir du straffet for på dette nivået, sier RBK-trener Åge Hareide til VGTV etter kampslutt.

Debutantenes aften

Markus Henriksen gikk rett inn på laget etter å ha signert for Rosenborg for fire dager siden. 28-åringen har vært innom nederlandske AZ, Hull og Bristol City etter han forlot RBK i 2012.

Europa League playoff: Rosenborg - PSV Eindhoven.

TILBAKE: Markus Henriksen var tilbake i Rosenborg-trøya for første gang på åtte år.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

«Debutanten» møtte en annen debutant på motsatt banehalvdel. PSV-sjef Roger Schmidt har hentet Eran Zahavi fra kinesiske Guangzhou. Målsniken scoret 98 mål på 119 kamper for Maccabi Tel Aviv før han spilte fire år i Kina.

Israeleren markerte seg fort i PSV-debuten med en avslutning i stolpen etter 18 minutter. Forsøk nummer to brukte spissen bedre. Etter halvspilt førsteomgang fikk Donyell Malen for god tid til å legge inn. 21-åringen fant Zahavi som styrte ballen inn bak André Hansen med hodet.

Europa League playoff: Rosenborg - PSV Eindhoven.

STRAFFET RBK: Eran Zahavi ga PSV ledelsen på Lerkendal.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Verre gikk det for Markus Henriksen.

– Det er en del av det å være fotballspiller. Man må tørre å gjøre feil og lære. Det var fint at det var meg. Dette lever jeg fint med, sier Henriksen på pressekonferansen etter kampen.

Horribel feilpasning

Da Rosenborg jaktet utligning i 2. omgang slo Markus Henriksen ballen til PSV på midtbanen. Cody Gakpo fra Eindhoven løp i enorm fart inn på Rosenborgs banehalvdel og kom seg helt frem til sekstenmeteren og løsnet skudd.

– Helt i stolperoten! Den der er utagbar for André Hansen, sa kommentator Johannes Børstad på NRK Sport.

Europa League playoff: Rosenborg - PSV Eindhoven.

UTAGBART: André Hansen klarte ikke stoppe skuddet som doblet PSV-ledelsen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Henriksen så ned i bakken og var tydelig skuffet.

– Det er tungt å stå her akkurat nå. Nå er vi skuffet fordi det ikke er noe Europa å se frem til, men da må vi gi alt i serien, sier Henriksen til VGTV etter kampslutt.

Dermed var oppgaven til Åge Hareides menn blitt enda vanskeligere. PSV Eindhoven ble nummer tre i den nederlandske æresdivisjonen sist sesong.

Molde blir Norges håp

Rosenborg presset PSV Eindhoven mot slutten av kampen, men klarte ikke redusere. Nederlenderne vant 2–0 og tok Europaliga-plassen. Dette var Åge Hareides første tap etter returen til Trondheim. Rosenborg må bruke resten av sesongen på hjemlig serie hvor de er på 2. plass etter 19 av 30 serierunder.

– Ønsker vi å spille i Europa må vi komme høyest mulig. Gullet er vanskelig å ta, men det er elleve runder igjen og vi skal ha som mål å vinne alle dem, sier Henriksen til VGTV.

Molde blir Norges eneste lag i Europa. Moldenserne tapte mesterligakvalifiseringen mot Ferencvarosi fra Ungarn, men var allerede sikret plass i Europaligaen. Bodø/Glimts håp forsvant i forrige kvalifiseringsrunde til Europaligaen. AC Milan vant på San Siro.

Hungary Soccer Champions League

NORGES HÅP: Molde representerer Norge i Europa denne sesongen.

Foto: Tamas Kovacs / AP

Siste nytt

 • Erik Botheim har brutt med Krasnodar

  Fotballspiller Erik Botheim (22) har avsluttet avtalen med den russiske klubben Krasnodar, opplyser hans agent Jim Solbakken.

  – Erik anså det som at han ikke hadde noen annen mulighet, skriver agenten på Instagram.

  Botheim har de siste månedene trent med gamleklubbene Bodø/Glimt og Stabæk i Norge. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: FK Haugesund - Bodø/Glimt (2-2)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Russisk turner utestengt etter krigsstøtte

  Den russiske turneren Ivan Kuliak er utestengt i et år av Det internasjonale turnforbundet (FIG) for å vise støtte til invasjonen av Ukraina.

  Det opplyser FIG på sitt eget nettsted. Turneren bar bokstaven Z på podiet under et stevne i Doha i mars.

  Bokstaven har blitt brukt som et symbol på støtte til Russlands invasjon og krigføring i Ukraina.

  FIGs etiske komité forklarer avgjørelsen med at Kuliak har brutt det internasjonale forbundets regelverk. FIG opplyser også at Kuliak må levere tilbake sin bronsemedalje fra verdenscupstevnet i Doha.

  Kuliak kan anke avgjørelsen i løpet av de tre neste ukene. (NTB)

 • Berges lagkamerat overfalt etter Forest-tapet – mann pågrepet

  Sheffield United-kaptein Billy Sharp ble overfalt da Nottingham Forest-fansen stormet banen etter kvalifiseringskampen tirsdag.

  Nottingham Forest vant på straffesparkkonkurranse, og supporterne feiret vilt. Sharp sto ved sidelinjen da han ble «løpt ned» og skallet til av en supporter.

  Sheffield United-manager Paul Heckingbottom sa at Sharp trengte noen sting etter hendelsen.

  – En av våre spillere har blitt angrepet. Han er sjokkert, blør og er sint, sa Heckingbottom.

  Politiet i Nottinghamshire opplyste onsdag morgen at en mann er mistenkt.

  – En 31 år gammel mann er pågrepet og mistenkt for overgrep i forbindelse med denne hendelsen. Han forblir i varetekt og blir avhørt, sa Paul Hennessy i Nottingham-politiet til Sky Sports.

  Sheffield United rykket i fjor ned etter to sesonger i Premier League. Drømmen om en umiddelbar retur ble knust på City Ground for Sander Berge og resten av klubben. Nottingham Forest på sin side møter Huddersfield 29. mai til kamp om en Premier League-plass. (NTB)

  Britain Soccer
  Foto: Zac Goodwin / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste