Hopp til innhold

Henriksen-tabbe i RBK-comebacket: – Det er tungt å stå her akkurat nå

PSV Eindhoven knuste Rosenborgs Europaliga-drøm. Markus Henriksens Lerkendal-comeback gikk ikke som planlagt.

Europa League play-off: Rosenborg – PSV Eindhoven (0-2).

SKUFFET: Markus Henriksen ser PSV-spillerne feire plass i Europaligaen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Laster innhold, vennligst vent..

Rosenborgs fjerde strake gruppespill i Europaligaen og rundt 32 millioner kroner stod på spill under flomlysene på et tomt Lerkendal. Et RBK i form hadde ikke tapt på nesten to måneder, men torsdag kveld ble PSV Eindhoven for sterke.

– Vi taper kampen av to årsaker. Vi er ikke effektive nok og lager litt enkle feil. Det blir du straffet for på dette nivået, sier RBK-trener Åge Hareide til VGTV etter kampslutt.

Debutantenes aften

Markus Henriksen gikk rett inn på laget etter å ha signert for Rosenborg for fire dager siden. 28-åringen har vært innom nederlandske AZ, Hull og Bristol City etter han forlot RBK i 2012.

Europa League playoff: Rosenborg - PSV Eindhoven.

TILBAKE: Markus Henriksen var tilbake i Rosenborg-trøya for første gang på åtte år.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

«Debutanten» møtte en annen debutant på motsatt banehalvdel. PSV-sjef Roger Schmidt har hentet Eran Zahavi fra kinesiske Guangzhou. Målsniken scoret 98 mål på 119 kamper for Maccabi Tel Aviv før han spilte fire år i Kina.

Israeleren markerte seg fort i PSV-debuten med en avslutning i stolpen etter 18 minutter. Forsøk nummer to brukte spissen bedre. Etter halvspilt førsteomgang fikk Donyell Malen for god tid til å legge inn. 21-åringen fant Zahavi som styrte ballen inn bak André Hansen med hodet.

Europa League playoff: Rosenborg - PSV Eindhoven.

STRAFFET RBK: Eran Zahavi ga PSV ledelsen på Lerkendal.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Verre gikk det for Markus Henriksen.

– Det er en del av det å være fotballspiller. Man må tørre å gjøre feil og lære. Det var fint at det var meg. Dette lever jeg fint med, sier Henriksen på pressekonferansen etter kampen.

Horribel feilpasning

Da Rosenborg jaktet utligning i 2. omgang slo Markus Henriksen ballen til PSV på midtbanen. Cody Gakpo fra Eindhoven løp i enorm fart inn på Rosenborgs banehalvdel og kom seg helt frem til sekstenmeteren og løsnet skudd.

– Helt i stolperoten! Den der er utagbar for André Hansen, sa kommentator Johannes Børstad på NRK Sport.

Europa League playoff: Rosenborg - PSV Eindhoven.

UTAGBART: André Hansen klarte ikke stoppe skuddet som doblet PSV-ledelsen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Henriksen så ned i bakken og var tydelig skuffet.

– Det er tungt å stå her akkurat nå. Nå er vi skuffet fordi det ikke er noe Europa å se frem til, men da må vi gi alt i serien, sier Henriksen til VGTV etter kampslutt.

Dermed var oppgaven til Åge Hareides menn blitt enda vanskeligere. PSV Eindhoven ble nummer tre i den nederlandske æresdivisjonen sist sesong.

Molde blir Norges håp

Rosenborg presset PSV Eindhoven mot slutten av kampen, men klarte ikke redusere. Nederlenderne vant 2–0 og tok Europaliga-plassen. Dette var Åge Hareides første tap etter returen til Trondheim. Rosenborg må bruke resten av sesongen på hjemlig serie hvor de er på 2. plass etter 19 av 30 serierunder.

– Ønsker vi å spille i Europa må vi komme høyest mulig. Gullet er vanskelig å ta, men det er elleve runder igjen og vi skal ha som mål å vinne alle dem, sier Henriksen til VGTV.

Molde blir Norges eneste lag i Europa. Moldenserne tapte mesterligakvalifiseringen mot Ferencvarosi fra Ungarn, men var allerede sikret plass i Europaligaen. Bodø/Glimts håp forsvant i forrige kvalifiseringsrunde til Europaligaen. AC Milan vant på San Siro.

Hungary Soccer Champions League

NORGES HÅP: Molde representerer Norge i Europa denne sesongen.

Foto: Tamas Kovacs / AP

Siste nytt

 • Norges Skiforbund støtter Al-Samarai

  Norges Skiforbund støtter Zaineb Al-Samarai som ny president i Norges Idrettsforbund.

  Det bekrefter forbundet i en pressemelding torsdag.

  – Styret i Norges Skiforbund stiller seg bak valgkomiteens flertallsinnstilling på Zaineb Al-Samarai som ny president i Norges Idrettsforbund, heter det i pressemeldingen.

  De skriver videre at skistyret hadde et digitalt møte med Al-Samarai og Berit Kjøll, de to kandidatene, og at skiforbundet etter «en helhetsvurdering» landet de på å støtte Al-Samarai.

  En NRK-kartlegging publisert 25. mai viste at det ligger an til et brakvalg for Al-Samarai. Presidentkampen avgjøres på Idrettstinget i Bergen den kommende helgen.

  Zaineb Al-Samarai
  Foto: Joakim Halvorsen / NTB
 • PSG-treneren bekrefter: Messi forlater PSG

  PSG-trener Christophe Galtier bekrefter torsdag ettermiddag at Lionel Messi forlater PSG når sesongen er over.

  Det er en bekreftelse på det som har vært en dårlig bevart hemmelighet. Det har allerede i flere uker blitt rapportert fra flere holdt at Messi forlater den franske hovedstaden etter sesongen.

  – Jeg har hatt privilegiet av å trene den beste spilleren i fotballens historie. Men kampen mot Clermont på Parc des Princes blir hans siste, sier Galtier.

  Messi forlater klubben gratis ettersom kontrakten hans utløper 30. juni.

  Nøyaktig hvor Messi ender opp er foreløpig ikke kjent. En overgang til David Beckham-eide Inter Miami har blitt nevnt og det samme har en retur til Barcelona, men det er angivelig en overgang til saudiarabiske A-Hiilal som er mest aktuelt. Messi har fra før bånd til landet ettersom han er ambassadør for reiselivet i Saudi-Arabia.

  Bare én serierunde gjenstår for PSG, og kampen mot Clermont spilles på lørdag.

  De har allerede sikret seriegullet i Ligue 1 og Messi har vært en viktig brikke, til tross for all kritikken han har fått. Argentineren, som også vant VM i Qatar i fjor, står med 21 mål og 20 målgivende pasninger for PSG denne sesongen.

  France Soccer League One
  Foto: Francois Mori / AP
 • Britisk avis: Ødegaard får ny kontrakt

  Den britiske avisen Evening Standard skriver at Martin Ødegaard blir tilbudt en ny Arsenal-kontrakt i løpet av kort tid.

  Arsenal-kapteinen har hatt en strålende sesong med «The Gunners» og scoret 15 mål og serverte syv målgivende pasninger. Arsenal endte på 2. plass i Premier League.

  Det har vært noen rykter om at den franske storklubben PSG skal ha vært interessert i Ødegaard, men Arsenal-manager Mikel Arteta skal ifølge Sky Sports ha ingen planer om å selge nordmannen.

  Istedet kan det altså være en ny avtale på trappene. Ødegaards nåværende kontrakt strekker seg til 2025 med en opsjon på ytterligere ett år.

  Britain Soccer Premier League, MArtin Ødegaard
  Foto: Kin Cheung / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste