Henriksen-tabbe i RBK-comebacket: – Det er tungt å stå her akkurat nå

PSV Eindhoven knuste Rosenborgs Europaliga-drøm. Markus Henriksens Lerkendal-comeback gikk ikke som planlagt.

Europa League play-off: Rosenborg – PSV Eindhoven (0-2).

SKUFFET: Markus Henriksen ser PSV-spillerne feire plass i Europaligaen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Laster innhold, vennligst vent..

Rosenborgs fjerde strake gruppespill i Europaligaen og rundt 32 millioner kroner stod på spill under flomlysene på et tomt Lerkendal. Et RBK i form hadde ikke tapt på nesten to måneder, men torsdag kveld ble PSV Eindhoven for sterke.

– Vi taper kampen av to årsaker. Vi er ikke effektive nok og lager litt enkle feil. Det blir du straffet for på dette nivået, sier RBK-trener Åge Hareide til VGTV etter kampslutt.

Debutantenes aften

Markus Henriksen gikk rett inn på laget etter å ha signert for Rosenborg for fire dager siden. 28-åringen har vært innom nederlandske AZ, Hull og Bristol City etter han forlot RBK i 2012.

Europa League playoff: Rosenborg - PSV Eindhoven.

TILBAKE: Markus Henriksen var tilbake i Rosenborg-trøya for første gang på åtte år.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

«Debutanten» møtte en annen debutant på motsatt banehalvdel. PSV-sjef Roger Schmidt har hentet Eran Zahavi fra kinesiske Guangzhou. Målsniken scoret 98 mål på 119 kamper for Maccabi Tel Aviv før han spilte fire år i Kina.

Israeleren markerte seg fort i PSV-debuten med en avslutning i stolpen etter 18 minutter. Forsøk nummer to brukte spissen bedre. Etter halvspilt førsteomgang fikk Donyell Malen for god tid til å legge inn. 21-åringen fant Zahavi som styrte ballen inn bak André Hansen med hodet.

Europa League playoff: Rosenborg - PSV Eindhoven.

STRAFFET RBK: Eran Zahavi ga PSV ledelsen på Lerkendal.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Verre gikk det for Markus Henriksen.

– Det er en del av det å være fotballspiller. Man må tørre å gjøre feil og lære. Det var fint at det var meg. Dette lever jeg fint med, sier Henriksen på pressekonferansen etter kampen.

Horribel feilpasning

Da Rosenborg jaktet utligning i 2. omgang slo Markus Henriksen ballen til PSV på midtbanen. Cody Gakpo fra Eindhoven løp i enorm fart inn på Rosenborgs banehalvdel og kom seg helt frem til sekstenmeteren og løsnet skudd.

– Helt i stolperoten! Den der er utagbar for André Hansen, sa kommentator Johannes Børstad på NRK Sport.

Europa League playoff: Rosenborg - PSV Eindhoven.

UTAGBART: André Hansen klarte ikke stoppe skuddet som doblet PSV-ledelsen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Henriksen så ned i bakken og var tydelig skuffet.

– Det er tungt å stå her akkurat nå. Nå er vi skuffet fordi det ikke er noe Europa å se frem til, men da må vi gi alt i serien, sier Henriksen til VGTV etter kampslutt.

Dermed var oppgaven til Åge Hareides menn blitt enda vanskeligere. PSV Eindhoven ble nummer tre i den nederlandske æresdivisjonen sist sesong.

Molde blir Norges håp

Rosenborg presset PSV Eindhoven mot slutten av kampen, men klarte ikke redusere. Nederlenderne vant 2–0 og tok Europaliga-plassen. Dette var Åge Hareides første tap etter returen til Trondheim. Rosenborg må bruke resten av sesongen på hjemlig serie hvor de er på 2. plass etter 19 av 30 serierunder.

– Ønsker vi å spille i Europa må vi komme høyest mulig. Gullet er vanskelig å ta, men det er elleve runder igjen og vi skal ha som mål å vinne alle dem, sier Henriksen til VGTV.

Molde blir Norges eneste lag i Europa. Moldenserne tapte mesterligakvalifiseringen mot Ferencvarosi fra Ungarn, men var allerede sikret plass i Europaligaen. Bodø/Glimts håp forsvant i forrige kvalifiseringsrunde til Europaligaen. AC Milan vant på San Siro.

Hungary Soccer Champions League

NORGES HÅP: Molde representerer Norge i Europa denne sesongen.

Foto: Tamas Kovacs / AP

Siste nytt

 • Ruud tapte mot stortalent

  Casper Ruud (21) tapte mot stortalentet Jannik Sinner (19) i den første runden av ATP 500-turneringa i Wien. Det blei eit jamt første sett, men Ruud tapte til slutt 7-2 i tie break. Italienaren som er rangert som nummer 43 i verda vann det andre settet 6-3.

  Tennis - Australian Open - Melbourne, Australia
  Foto: Toru Hanai / Reuters
 • Dumoulin hoppar av Vueltaen

  Tom Dumoulin var blant dei store favorittane i Vuelta a Espana. No kastar nederlendaren inn handkleet, står av rittet og avsluttar sykkelsesongen.

  Det stadfestar laget til nederlendaren, Jumbo-Visma, onsdag.

  Sju etappar er sykla i det som er årets siste store etapperitt. For Dumoulin har Vueltaen vorte eit gedigent vonbrot. 53.-plass, nesten 43 minutt bak samanlagt-leiar Richard Carapaz, var fasiten etter etappen på tysdag.

  Tom Dumoulin
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
 • Utsetter EM-kvalifiseringskamp

  Som følge av virussituasjonen kommer ikke Latvia til Norge for å møte Sander Sagosen i den første kampen i EM-kvalifiseringen 4. november.

  Det europeiske håndballforbundet (EHF) har besluttet å utsette kampen på ubestemt tid, opplyser Norges Håndballforbund.

  Åpningskampen i EM-kvalifiseringen mot Latvia skulle vært spilt i Nadderud Arena onsdag 4. november.

  Sagosen
  Foto: Vidar Ruud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal