NRK Meny
Normal

Henriksen slo tilbake: – Tøft mentalt

SAN MARINO/OSLO (NRK): Markus Henriksen har slitt mye med skader og lite spilletid, men den siste tida har nordmannen slått hardt tilbake både for landslag og klubb.

Markus Henriksen

TILBAKE: Markus Henriksen har slitt med skader, men mot San Marino viste han tegn til at han er på vei tilbake.

Foto: ALBERTO LINGRIA / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Midtbanespilleren var involvert i alle de fire scoringene før pause i 8-0-seieren over San Marino.

Etter lang tids skadetrøbbel har Henriksen fått tilbake godfølelsen på landslaget.

– Jeg har aldri slitt med skader før den siste tida. Det har vært litt tøft mentalt, men jeg har også hatt hell i uhell med tanke på at det har gått fortere å komme tilbake enn forventet, sier Henriksen, som har slitt med brudd i foten og leddbåndskade i skuldera.

Lagerbäck: – Ekstra gøy

Mot San Marino kom forløsningen skudd først via Davide Simoncini og i mål etter åtte minutter.

Deretter skaffet han straffesparket som Joshua King satte i mål, og like etter var han nest sist på ballen da samme mann satte inn 3–0.

Etter 39 minutter var han igjen nest siste nordmann på ballen da han ble felt og fikk et frispark. Frisparket satte Mohamed Elyounoussi i mål.

– Det var deilig. Jeg startet sesongen bra, så kom bruddet i foten, deretter ventet benken i Hull, så nå var det godt å vise at jeg fortsatt duger, sier Henriksen om sin personlige revansj.

Viktig var det også at han ga landslagssjefen et ekstra godt førsteinntrykk.

– For meg var det litt ekstra gøy at Markus (Henriksen) var med for første gang, og gjør en bra match. Han ga oss mer rom, gjorde en bra jobb på midtbanen, sier Lagerbäck.

Lars Lagerbäck

FORNØYD: Landslagssjef Lars Lagerbäck.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Klubbhverdagen forandret

Forrige sesong fikk han ikke spille da klubben hans Hull rykket ned fra Premier League. Og i to år har han slitt sammen med et historisk lavt rangert landslag på FIFA-rankingen.

– Det har vært noen tøffe år. 2015 er sist jeg husker vi hadde en god flyt og det begynner å bli en stund siden, så det sier seg selv at vi ikke har levert slik vi burde ha gjort, sier Henriksen.

Med scoring og seier i forrige serierunde for Hull, og en god oppvisning for landslaget mot San Marino er det håp om en lysere fotballfremtid.

– Det virker som manageren min i Hull (Leonid Slutskij) virker fornøyd. Han vet at jeg er best til å spille offensiv midtbanespiller og boks-til-boks, men jeg kan bli plassert lavere i banen om det er skader i laget. Jeg har sagt fra at jeg vil spille høyere, sier Henriksen.

Søndag venter Nord-Irland for Henriksen og Norge.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Slutter på landslaget

  Mario Mandzukic har spilt sin siste fotballandskamp for Kroatia. VM ble hans farvel. Han meddelte nyheten via Instagram tirsdag. – Det er aldri et passende tidspunkt for å si farvel, skrev 32-åringen.

  Mario Mandzukic
  Foto: YURI CORTEZ / AFP
 • Ekdal til Serie A

  Svenske Albin Ekdals nye klubb blir Sampdoria i Serie A. 29-åringen spilte på sentral midtbaneplass for Sverige under sommerens VM-sluttspill i fotball i Russland. Ekdal har spilt for tyske Hamburg siden 2015.

  Russia Soccer WCup Sweden Switzerland
  Foto: Dmitri Lovetsky / AP
 • Opdal og Grøgaard klare for Brann

  Håkon Opdal og Thomas Grøgaard er klare for Brann. 36 år gamle Opdal signerte i dag kontrakt med gamleklubben, sju år etter at han forlét Bergen og Brann. Thomas Grøgaard hadde alt signert for Brann frå årsskiftet, men vert henta frå Odd eit halvt år før tida.

  Sportssjef i SK Brann Rune Soltvedt og Håkon Opdal etter kontraktssigneringa i dag
  Foto: SK Brann

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag