NRK Meny
Normal

Henriksen klar for Premier League

Markus Henriksen (24) blir lagkamerat med Adama Diomande.

Henriksen

TIL ENGLAND: Markus Henriksen er ferdig med nederlandsk fotball. Her saman med landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Hull har henta sin andre nordmann. Det melder Premier League-klubben på Twitter natt til torsdag.

Laster Twitter-innhold

Henriksen spelte ikkje landskampen for Norge mot Kviterussland onsdag. Forklaringa NRK fekk av landslagets medieansvarlig var at 24-åringen hadde magetrøbbel, men skulle vere klar til torsdagens trening.

Den tidlegare Rosenborg-spelaren hadde i så fall ein veldig bra fråversdag. På tampen av Deadline Day blei han klar for klubben som ligg på 5.-plass i Premier League i sesongstarten.

Nordmann nummer fire i årets Premier League

Hull låner Henriksen frå nederlandske AZ Alkmaar fram til januar før overgangen blir permanent.

Trønderen har også blitt kobla til italienske Napoli, Torino og belgiske Anderlecht den siste tida. I staden blir han den fjerde nordmannen i årets Premier League.

I tillegg til Diomande har både Joshua King (Bournemouth) og Håvard Nortveit (West Ham) fått speletid etter sesongstart. Martin Samuelsen har også kontrakt med West Ham, men er lånt ut til meisterskapsserieklubben Blackburn denne sesongen.

Hinta om overgang

Henriksen har vore i nederlanske AZ Alkmaar i fire sesongar. Der har han blitt kaptein, vore ein nøkkelspielar og i tillegg bøtta inn mål,

Tidlegare i sommar sa 24-åringen at han ville til ein større klubb.

– Det kan fort hende det. Eg hadde som målsetning å ta steg for steg, og det føler eg absolutt at eg har gjort. Eg har vore der no i fire år og lært veldig mykje som fotballspelar og også som menneske, så det kan fort hende at det skjer noe no, sa han til NRK i sommar.

Siste nytt

 • Vitesse venter på Ødegaard-svar

  Nederlandske Vitesse har sett ut til å bli Martin Ødegaards destinasjon, men det er mange om beinet i følge klubbens sportsdirektør Marc van Hintum til avisen De Telegraaf. – Det er ikke lett, for det er mange klubber som er interessert i ham.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • VG: Brækhus avlyser kamp

  Cecilia Brækhus dropper å bokse under stevnet i Las Vegas 15. september, skriver VG.

  – Jeg satte en grense nå. Det har vært et krevende år med to kamper på hver sin side av kloden i løpet av tre måneder, sier Brækhus til avisen.

  Cecilia Brækhus
  Foto: Kristine Hirsti / NRK
 • Deumeland utskrevet

  Starts Jonas Deumeland ble fraktet bort på båre under klubbens oppgjør mot Strømsgodset i går. Klubben melder på sin nettside at tyskeren ble skrevet ut fra sykehus litt etter 23.30 i går kveld. – Jeg har litt smerter, men det går bra, sier keeperen.

  Jonas Deumeland
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Odd