Hopp til innhold

Henriksen etter at VM-bronsen glapp: – Liker ikke å tape for folk som er tatt i doping

DOHA (NRK): Sleggekaster Eivind Henriksen var 80 centimeter unna en VM-bronse, da han blant annet ble slått av en tidligere dopingtatt utøver. Det likte nordmannen svært dårlig.

Eivind Henriksen

FRUSTRERT: Eivind Henriksen var misfornøyd med utfallet av VM-finalen i Doha.

Foto: Lise Åserud

Eivind Henriksen var ikke fornøyd med egne prestasjoner i VM-finalen i slegge onsdag kveld, til tross for å ha nådd målet om en topp seks-plassering.

29-åringen fra Oslo nådde 77,38 meter i sitt lengste kast og tok dermed sjetteplassen. Det var 80 centimeter bak bronsevinner Bence Halász fra Ungarn.

– Når jeg blir slått av en 18-åring med en centimeter, så er jo det kjipt. Så ser jeg medaljen gå for lengder jeg var på for en og en halv uke siden, sier han og legger til:

– Og så liker jeg aldri å tape for folk som er tatt i doping.

X00446

DOPINGTATT: Quentin Bigot var utestengt fra idretten fra 2014–2016.

Foto: KAI PFAFFENBACH

Bigot: – En dårlig periode i livet

Henriksen viser til franske Quentin Bigot som sikret sølvet bak Pawel Fajdek i VM-finalen. Bigot testet positivt for anabole steroider i 2014, og ble utestengt i to år. Da hevdet han at det var treneren hans gjennom ti år, Raphael Piolanti, som hadde oppfordret ham til å dope seg.

– Synes du dopingtatte utøvere slipper for lett tilbake?

– Ja, jeg synes egentlig det. Det er jo bedre nå når det er straff opp mot fire år, men det er jo helt klart at man har effekt av sånne ting lenge etter at man har brukt det, sier Henriksen.

På pressekonferansen etter konkurransen, ble franskmannen konfrontert med uttalelsene til Henriksen.

– Jeg forstår at han tenker det, men det er ingen vitenskapelige studier som har bevist at doping påvirker på lang sikt. Og jeg kaster jo fire meter kortere nå enn jeg gjorde på trening da jeg var dopet, sier han og fortsetter:

– Det er lenge siden. Da var jeg 20 år og nå er jeg 27 år. Det var en dårlig periode i livet mitt, men jeg har jobbet hardt siden det, men ny trener og nye metoder.

pallen slegge

PALLEN: De tre beste i finalen i slegge fra venstre: Quentin Bigot (sølv), Pawel Fajdek (gull) og Bence Halász (bronse).

Foto: Anders Engeland / NRK

Vil ikke snakke med ham

Henriksen påpeker at han tror sleggesporten er langt renere nå enn tidligere. I slegge, og friidrett generelt, har doping vært et problem opp gjennom årene.

– Man ser jo at nivået nå er helt annerledes enn for ti år siden. I VM i 2007 var syvendeplassen på 80,68 meter, og det er lenger enn de vant med i dag.

Og nordmannen tror ikke det er nivået som er så mye dårligere nå enn tidligere, men at det rett og slett er mindre juks.

– Det er vanskelig å tenke at man skal være så jævlig mye dårligere nå.

Henriksen forteller videre at han hilser, litt ufrivillig, på Bigot når han føler at han må, men at han ikke har snakket med ham om dopingdommen.

– Jeg gidder ikke snakke med ham. Jeg må bare slå ham. Neste gang.

Eivind Henriksen var ikke fornøyd med egne prestasjoner i VM-finalen i slegge onsdag kveld. 29-åringen fra Oslo nådde 77,38 meter i sitt lengste kast og endte til slutt på sjetteplass. Det var 80 centimeter bak bronsevinner Bence Halász fra Ungarn.

SJETTEPLASS: Eivind Henriksen mente selv han kastet for dårlig teknisk i VM-finalen. Hans lengste kast endte på 77,38 meter.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal