Henriksen etter at VM-bronsen glapp: – Liker ikke å tape for folk som er tatt i doping

DOHA (NRK): Sleggekaster Eivind Henriksen var 80 centimeter unna en VM-bronse, da han blant annet ble slått av en tidligere dopingtatt utøver. Det likte nordmannen svært dårlig.

Eivind Henriksen

FRUSTRERT: Eivind Henriksen var misfornøyd med utfallet av VM-finalen i Doha.

Foto: Lise Åserud

Eivind Henriksen var ikke fornøyd med egne prestasjoner i VM-finalen i slegge onsdag kveld, til tross for å ha nådd målet om en topp seks-plassering.

29-åringen fra Oslo nådde 77,38 meter i sitt lengste kast og tok dermed sjetteplassen. Det var 80 centimeter bak bronsevinner Bence Halász fra Ungarn.

– Når jeg blir slått av en 18-åring med en centimeter, så er jo det kjipt. Så ser jeg medaljen gå for lengder jeg var på for en og en halv uke siden, sier han og legger til:

– Og så liker jeg aldri å tape for folk som er tatt i doping.

X00446

DOPINGTATT: Quentin Bigot var utestengt fra idretten fra 2014–2016.

Foto: KAI PFAFFENBACH

Bigot: – En dårlig periode i livet

Henriksen viser til franske Quentin Bigot som sikret sølvet bak Pawel Fajdek i VM-finalen. Bigot testet positivt for anabole steroider i 2014, og ble utestengt i to år. Da hevdet han at det var treneren hans gjennom ti år, Raphael Piolanti, som hadde oppfordret ham til å dope seg.

– Synes du dopingtatte utøvere slipper for lett tilbake?

– Ja, jeg synes egentlig det. Det er jo bedre nå når det er straff opp mot fire år, men det er jo helt klart at man har effekt av sånne ting lenge etter at man har brukt det, sier Henriksen.

På pressekonferansen etter konkurransen, ble franskmannen konfrontert med uttalelsene til Henriksen.

– Jeg forstår at han tenker det, men det er ingen vitenskapelige studier som har bevist at doping påvirker på lang sikt. Og jeg kaster jo fire meter kortere nå enn jeg gjorde på trening da jeg var dopet, sier han og fortsetter:

– Det er lenge siden. Da var jeg 20 år og nå er jeg 27 år. Det var en dårlig periode i livet mitt, men jeg har jobbet hardt siden det, men ny trener og nye metoder.

pallen slegge

PALLEN: De tre beste i finalen i slegge fra venstre: Quentin Bigot (sølv), Pawel Fajdek (gull) og Bence Halász (bronse).

Foto: Anders Engeland / NRK

Vil ikke snakke med ham

Henriksen påpeker at han tror sleggesporten er langt renere nå enn tidligere. I slegge, og friidrett generelt, har doping vært et problem opp gjennom årene.

– Man ser jo at nivået nå er helt annerledes enn for ti år siden. I VM i 2007 var syvendeplassen på 80,68 meter, og det er lenger enn de vant med i dag.

Og nordmannen tror ikke det er nivået som er så mye dårligere nå enn tidligere, men at det rett og slett er mindre juks.

– Det er vanskelig å tenke at man skal være så jævlig mye dårligere nå.

Henriksen forteller videre at han hilser, litt ufrivillig, på Bigot når han føler at han må, men at han ikke har snakket med ham om dopingdommen.

– Jeg gidder ikke snakke med ham. Jeg må bare slå ham. Neste gang.

Eivind Henriksen var ikke fornøyd med egne prestasjoner i VM-finalen i slegge onsdag kveld. 29-åringen fra Oslo nådde 77,38 meter i sitt lengste kast og endte til slutt på sjetteplass. Det var 80 centimeter bak bronsevinner Bence Halász fra Ungarn.

SJETTEPLASS: Eivind Henriksen mente selv han kastet for dårlig teknisk i VM-finalen. Hans lengste kast endte på 77,38 meter.

Siste nytt

 • Dønnum må stå over mot Aalesund

  Vålerengas Aron Dønnum må stå over en kamp etter å ha fått karantene for sine medieuttalelser om dommer Tom Harald Hagen etter kampen mot Aalesund 4. juli.

  – Det er selvfølgelig kjipt, jeg føler jeg skuffer gutta. Må tydeligvis passe på litt hva jeg sier i etterkant av kamper, sier Dønnum til Nettavisen etter dommen kom tirsdag.

  Uttalelsene kom etter at Vålerenga og Aalesund hadde spilt uavgjort 2-2. Vålerenga måtte spille de siste 20 minuttene av kampen med ti mann etter at Samuel Adekugbe angivelig hadde filmet seg til sitt andre gule kort.

  Aron Dønnum mot Aalesund
  Foto: Fredrik Hagen / Fredrik Hagen
 • Glesnes vann - Deila tapte

  Jakob Glesnes spela heile kampen då Philadelphia slo David Beckhams Inter Miami 2-1 i turneringa «MLS is back» i natt. Philadelphia har vunne begge sine kampar hittil, og er klar for utslagsrundane.

  For New York City, med Ronny Deila som trenar, gjekk det ikkje like bra. Dei tapte 1-3 for Orlando, og har tapt begge sine kampar. Dermed må dei slå Inter Miami måndag for å ha sjanse til å gå vidare.

  «MLS is back» er eit gruppespel som skal leie fram til sluttspel med cuprundar. MLS-sesongen er avkorta og endra på grunn av pandemien.

  Jakob Glesnes, Philadelphia Union
  Foto: Peter Casey / Reuters
 • Giroud fikset Chelsea-luke

  Olivier Giroud sørget for tre poeng til Chelsea med kampens eneste mål mot nedrykksklare Norwich.

  Chelsea fikk hull på byllen to minutter på overtid av første omgang, og en solid Tim Krul sørget for at det var spenning helt til siste slutt.

  Chelsea har nå fire poeng ned til Manchester United og Leicester med en kamp mer spilt, og har en fot i neste sesongs mesterliga.

  Alexander Tettey spilte 78 minutter for Norwich.

  Giroud
  Foto: RICHARD HEATHCOTE

Sendeplan

Kl. Program Kanal