Hopp til innhold

Avtalen som viser at Henrik (20) er blitt stor i alpinsirkuset

SÖLDEN (NRK.no): Søndag ble det kjent at unggutten Henrik Kristoffersen har gjort som Aksel Lund Svindal og signert en avtale med sponsorgiganten Red Bull.

Henrik Kristoffersen

En rykende fersk sponsoravtale inkluderer Henrik Kristoffersen, her på torsdagens pressetreff i Sölden, i en ekslusivt klubb med blant andre Aksel Lund Svindal og Lindsey Vonn.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Dét er det ikke mange alpinister som har gjort før han.

I tillegg til Svindal er det bare stjerner som for eksempel Marcel Hirscher og Lindsey Vonn som har fått tilbud om en slik avtale.

Pappa Lars Kristoffersen har vært med å forhandle frem avtalen. På spørsmål om dette betyr at sønnen nå er en av de store i alpinsirkuset svarer han:

– Ja, litt så. Det er klart det. Det er en bit igjen, men du ser at han er på rett vei i hvert fall.

Større enn Northug-avtalen

Fra i fjor har Henrik Kristoffersen en rekke gode plasseringer å vise til, blant annet OL-bronse og verdenscupseier i prestisjefyllte Schladming.

Lars Kristoffersen

Henrik Kristoffersens far, Lars Kristoffersen, er på plass i Sölden i Østerrike for å følge sønnen. Han har vært med å forhandle frem sønnens Red Bull-avtale.

Foto: NRK

Nå er han altså blitt stor også utenfor bakken. Etter det NRK forstår er Henrik Kristoffersens Red Bull-avtale adskillelig større enn den Petter Northug har med den samme energidrikk-produsenten.

Nekter å snakke om penger

Ifølge far Kristoffersen er det snakk om en såkalt produktplasseringsavtale, hvilket betyr at du fremover vil få se Kristoffersen spasere rundt med Red Bull-produkter.

Men skal vi tro Lars Kristoffersen handler dette om mer enn bare penger.

– De kan hjelpe til med å gjøre hverdagen enklere når det kommer til transport, losji og lignende.

– Red Bull er en av de største internasjonale aktørene i de store idrettene og jeg ser positivt på det som kan komme ut av dette, sier han til NRK.

– Hva er økonomien i dette, hvor stor avtale er det?

– Det har jeg aldri snakket om før så det kommer jeg heller aldri til å snakke om i fremtiden, sier Lars Kristoffersen bestemt.

Falt søndag

Henrik Kristoffersen fikk søndagens verdenscupåpning i Sölden ødelagt av et fall, men følte selv at kjøringen var god før uhellet.

– Det verste er at jeg faktisk kjører ganske bra på ski og så gjør jeg en feil som ødelegger alt, sa han til NRK etter 1. omgangen og la til:

– Noen ganger gjør man feil, men hvis man ikke risikerer kommer man ikke fremover.

Nå er 20-åringen på full fart fremover også som et hett sponsorobjekt.

Video: Se fallet til Henrik Kristoffersen her

Henrik Kristoffersen

Se video: Her går det galt for Henrik Kristoffersen under verdenscupåpningen i Sölden.

Siste nytt

 • Crouser satte verdensrekord

  Kulestøter Ryan Crouser viser tidlig form, og i natt slo han sin egen verdensrekord under et stevne i Los Angeles. 30-åringen, som tok gullet i forrige OL og VM, slo til med 23.56, 19 centimeter lenger enn den forrige verdensrekorden. Etterpå fortalte han til media at han ikke følte det var et perfekt støt.

  – Jeg tror 23.70 er veldig mulig, og jeg tror 24 meter er mulig for et menneske, sier Crouser til Citius Mag.

  Ryan Crouser
  Foto: AFP
 • Henrik Ingebrigtsen imponerte – slo egen bestetid

  Henrik Ingebrigtsen løp inn til personlig bestenotering på 5000 meter i belgiske Oordegem lørdag. Tiden ble 13.13,99.

  Hans tidligere personlige beste på distansen var 13:15,38.

  32-åringens prestasjon er imponerende etter en lang skadehistorikk over flere år. Ingebrigtsen løp også inn til solide 7.51,09 på 3000 meteren i Moelv forrige søndag.

  Narve Gilje Nordås imponerte også i belgiske Oordegem på 1500-meteren. 3.34,70 lød tiden. Det er like bak VM-kravet på 3.34,20.

  Pressekonferanse Bislett Games
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Aursnes og Benfica sikret seriegullet i Portugal

  Fredrik Aursnes og Benfica tok sitt 38. ligagull da de slo Santa Clara 3-0 lørdag. Tittelen var deres første siden 2019.

  Gonçalo Ramos og Rafa Silva sendte hjemmelaget i føringen før pause. I det 60. minutt fastsatte Alejandro Grimaldo sluttresultatet da han var sikker fra ellevemetersmerket.

  Fredrik Aursnes spilte hele kampen for Lisboa-laget. Nordmannen har notert seg for to mål og fem målgivende på 28 kamper denne sesongen og har vært en av de sentrale spillerne på veien mot seriegullet.

  Andreas Schjelderup satt også på benken for Benfica.

  Porto kunne ta igjen rødtrøyene hvis resultatene gikk deres vei lørdag. Men da Benfica vant sin kamp holdt det ikke med 3-0-seier over Vioria Guimarares og de blåkledde endte som nummer to.

  Braga har sikret seg tredjeplassen, mens Sporting endte som nummer fire.

  Pacos Ferreira og øylaget Santa Clara må belage seg på nedrykk. (NTB)

  Portugal Soccer Portuguese League
  Foto: Armando Franca / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste