Avtalen som viser at Henrik (20) er blitt stor i alpinsirkuset

SÖLDEN (NRK.no): Søndag ble det kjent at unggutten Henrik Kristoffersen har gjort som Aksel Lund Svindal og signert en avtale med sponsorgiganten Red Bull.

Henrik Kristoffersen

En rykende fersk sponsoravtale inkluderer Henrik Kristoffersen, her på torsdagens pressetreff i Sölden, i en ekslusivt klubb med blant andre Aksel Lund Svindal og Lindsey Vonn.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Dét er det ikke mange alpinister som har gjort før han.

I tillegg til Svindal er det bare stjerner som for eksempel Marcel Hirscher og Lindsey Vonn som har fått tilbud om en slik avtale.

Pappa Lars Kristoffersen har vært med å forhandle frem avtalen. På spørsmål om dette betyr at sønnen nå er en av de store i alpinsirkuset svarer han:

– Ja, litt så. Det er klart det. Det er en bit igjen, men du ser at han er på rett vei i hvert fall.

Større enn Northug-avtalen

Fra i fjor har Henrik Kristoffersen en rekke gode plasseringer å vise til, blant annet OL-bronse og verdenscupseier i prestisjefyllte Schladming.

Lars Kristoffersen

Henrik Kristoffersens far, Lars Kristoffersen, er på plass i Sölden i Østerrike for å følge sønnen. Han har vært med å forhandle frem sønnens Red Bull-avtale.

Foto: NRK

Nå er han altså blitt stor også utenfor bakken. Etter det NRK forstår er Henrik Kristoffersens Red Bull-avtale adskillelig større enn den Petter Northug har med den samme energidrikk-produsenten.

Nekter å snakke om penger

Ifølge far Kristoffersen er det snakk om en såkalt produktplasseringsavtale, hvilket betyr at du fremover vil få se Kristoffersen spasere rundt med Red Bull-produkter.

Men skal vi tro Lars Kristoffersen handler dette om mer enn bare penger.

– De kan hjelpe til med å gjøre hverdagen enklere når det kommer til transport, losji og lignende.

– Red Bull er en av de største internasjonale aktørene i de store idrettene og jeg ser positivt på det som kan komme ut av dette, sier han til NRK.

– Hva er økonomien i dette, hvor stor avtale er det?

– Det har jeg aldri snakket om før så det kommer jeg heller aldri til å snakke om i fremtiden, sier Lars Kristoffersen bestemt.

Falt søndag

Henrik Kristoffersen fikk søndagens verdenscupåpning i Sölden ødelagt av et fall, men følte selv at kjøringen var god før uhellet.

– Det verste er at jeg faktisk kjører ganske bra på ski og så gjør jeg en feil som ødelegger alt, sa han til NRK etter 1. omgangen og la til:

– Noen ganger gjør man feil, men hvis man ikke risikerer kommer man ikke fremover.

Nå er 20-åringen på full fart fremover også som et hett sponsorobjekt.

Video: Se fallet til Henrik Kristoffersen her

Henrik Kristoffersen

Se video: Her går det galt for Henrik Kristoffersen under verdenscupåpningen i Sölden.

Siste nytt

 • City tok over tabelltoppen

  Manchester City hadde få problemer med å ta seg av West Bromwich tirsdag kveld. To ganger Ilkay Gündogan og et mål hver av Raheem Sterling, Riyad Mahrez og João Cancelo sørget for at City vant 5–0.

  Dermed tok de lyseblå over tabelltoppen fra Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. De er nå et poeng foran byrivalen med like mange kamper spilt.

  I den andre senkampen tirsdag fortsatte oppturen for Arsenal. Stuart Armstrong sendte Southampton i ledelsen, men Nicolas Pépé, Bukayo Saka og Alexandre Lacazette gjorde at Arsenal tok tre nye poeng og klatret til åttendeplass på tabellen.

 • Full fyring mellom Zlatan og Lukaku

  Christian Eriksen ble matchvinner for Inter i cupderbyet mot Milan hvor Zlatan Ibrahimovic sto både for mål og rødt kort i 2-1-kampen.

  Mot slutten av omgangen ble den en ordentlig tungvektsduell da Ibrahimovic og Romelu Lukaku la panne mot panne etter en krangel som oppsto da Lukaku fikk røff behandling.

  Situasjonen endte med at begge spissene fikk gult kort, og da Ibrahimovic fikk sitt andre gule i andre omgang, måtte Milan spille resten av kampen med ti mann på stillingen 1–0.

  Lukaku utlignet for Inter, men Christian Eriksen sørget altså for at det var Milan som tok seg videre fra cupen.

  APTOPIX Italy Soccer Italian Cup
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • King matchvinner

  Joshua King hadde en god dag på jobben for Bournemouth da de tok seg videre i FA-cupen med 2-1-seier mot Crawley.

  Først hadde han en målgivende pasning da Jack Wilshere sendte Bournemouth i ledelsen. Etter en snau time utlignet Tom Nichols, men så dukket King opp igjen.

  Nordmannen fikk ballen etter et nydelig angrep fra Bournemouth. Han la hurtig om til skudd og plasserte den ned i hjørnet.

  Dermed er King og co. klare for åttedelsfinale mot Burnley.

  King
  Foto: Mike Hewitt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal