Kristoffersen må ta smertestillende for å trene

Rekordsesongen til Henrik Kristoffersen har tatt på. Han avslutter sesongen med både leggskade, hjernerystelse og en forstuet hånd.

ALPINE SKIING-MEN/SCHLADMING Kristoffersen of Norway reacts after competing in the men's Alpine Skiing World Cup slalom in Schladming

SLITEN: Henrik Kristoffersen har kjent rekordsesongen på kroppen.

Foto: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

– Man skulle ikke tro jeg var 21, svarer Henrik Kristoffersen på spørsmål om hvordan kroppen føles mot slutten av sesongen.

I slutten av januar kom det fram at slalåmtalentet slet med store smerter i leggen etter rennene i Kitzbühel. Kristoffersen har tidligere unngått å bruke smertestillende medikamenter på de fleste treningene, og kun tatt noe før renn.

Men nå er situasjonen så ille at han må ha hjelp til å komme seg gjennom treningene også.

En rekke skader

I tillegg til leggskaden er 21-åringen plaget av et slag i hånda, som han fikk under verdenscuprennet i Japan for tre uker siden. Uka etter pådro han seg en lettere hjernerystelse på trening.

View this post on Instagram

Well, I have a small headache at the moment😳

A post shared by Henrik Kristoffersen (@h_kristoffersen) on

– Han er som en gammel bil, han må på service, konstaterer pappa og trener Lars Kristoffersen til NRK.

Kristoffersen har sust forbi den ene slalåmlegenden etter den andre denne sesongen og vunnet slalåmcupen sammenlagt. De få nedturene han har hatt, mener han selv er skadene.

– Kroppen er ikke hundre prosent, det kan jeg ikke si. Men samtidig takler jeg å håndtere smerte. Nå er det stort sett mye smerte, men det går fint. Problemet er hvis noe ryker. Men det er ikke så aktuelt, smiler Kristoffersen.

Stiller i St. Moritz

I følge 21-åringen selv hemmer ikke skadene han nok til å stå over sesongavslutningen i St. Moritz. Men han innrømmer at det er godt sammenlagtcupen allerede er avgjort.

– Det er den følelsen av enkeltseiere men lever for. Nå kan det hende det kommer til å føles helt sjukt å ta imot den kula i St. Moritz. Det å vinne skirenn er en ekstrem følelse, og det er ikke ekstremt mange som får lov til å oppleve det heller, så jeg føler meg veldig privilegert som har blitt gitt de mulighetene, avslutter Kristoffersen.

Siste nytt

 • Katastrofestart for Hovland

  Golfesset Viktor Hovland har fått en tung start på PGA-turneringen i golf i Florida. Nordmannen er sju slag over par etter første runde. Hovland må være topp 70 etter morgendagens runde for å klare cuten og dermed få spille lørdag og søndag. I fjor gikk cuten på to slag over par.

  2wHD4mPX-7k Viktor Hovland.
  Foto: SAM GREENWOOD / AFP
 • EM-bronse til Noreg

  Ukraina tok gull på blanda stafett under EM i Raubitsji i Kviterussland torsdag. Det norske laget gjekk inn til bronsemedalje like bak Russland på sølvplass, 33,7 sekund bak gullet. Åsne Skrede, Ida Lien, Sivert Guttorm Bakken og Aleksander Fjeld Andersen gjekk på det norske laget. På parstafett tidlegare onsdag tok Noreg gull.

  Aleksander Fjeld Andersen
  Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
 • Utsatt grunnet orkanvarsel

  Kveldens 16-delsfinale i europaligaen mellom RB Salzburg og Eintracht Frankfurt er utsatt grunnet orkanvarsel, melder den østerrikske klubben. Det jobbes med å finne nytt tidspunkt for kampen så raskt som mulig. Eintracht Frankfurt leder 4-1 etter første kamp.

  Red Bull Arena i Salzburg
  Foto: Michael Dalder / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal