NRK Meny
Normal

Kristoffersen må ta smertestillende for å trene

Rekordsesongen til Henrik Kristoffersen har tatt på. Han avslutter sesongen med både leggskade, hjernerystelse og en forstuet hånd.

ALPINE SKIING-MEN/SCHLADMING Kristoffersen of Norway reacts after competing in the men's Alpine Skiing World Cup slalom in Schladming

SLITEN: Henrik Kristoffersen har kjent rekordsesongen på kroppen.

Foto: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

– Man skulle ikke tro jeg var 21, svarer Henrik Kristoffersen på spørsmål om hvordan kroppen føles mot slutten av sesongen.

I slutten av januar kom det fram at slalåmtalentet slet med store smerter i leggen etter rennene i Kitzbühel. Kristoffersen har tidligere unngått å bruke smertestillende medikamenter på de fleste treningene, og kun tatt noe før renn.

Men nå er situasjonen så ille at han må ha hjelp til å komme seg gjennom treningene også.

En rekke skader

I tillegg til leggskaden er 21-åringen plaget av et slag i hånda, som han fikk under verdenscuprennet i Japan for tre uker siden. Uka etter pådro han seg en lettere hjernerystelse på trening.

Laster Instagram-innhold

– Han er som en gammel bil, han må på service, konstaterer pappa og trener Lars Kristoffersen til NRK.

Kristoffersen har sust forbi den ene slalåmlegenden etter den andre denne sesongen og vunnet slalåmcupen sammenlagt. De få nedturene han har hatt, mener han selv er skadene.

– Kroppen er ikke hundre prosent, det kan jeg ikke si. Men samtidig takler jeg å håndtere smerte. Nå er det stort sett mye smerte, men det går fint. Problemet er hvis noe ryker. Men det er ikke så aktuelt, smiler Kristoffersen.

Stiller i St. Moritz

I følge 21-åringen selv hemmer ikke skadene han nok til å stå over sesongavslutningen i St. Moritz. Men han innrømmer at det er godt sammenlagtcupen allerede er avgjort.

– Det er den følelsen av enkeltseiere men lever for. Nå kan det hende det kommer til å føles helt sjukt å ta imot den kula i St. Moritz. Det å vinne skirenn er en ekstrem følelse, og det er ikke ekstremt mange som får lov til å oppleve det heller, så jeg føler meg veldig privilegert som har blitt gitt de mulighetene, avslutter Kristoffersen.

Siste nytt

 • Chris Froome sikret seieren

  Chris Froome sto imot alle angrep på siste fjelletappe i Giro d'Italia og forsvarte den rosa ledertrøya. Søndag sykler han i mål i Roma som sammenlagtvinner.

  Froome vil dermed være regjerende mester i alle de tre Grand Tour-rittene.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Riccardo i pole position

  Red Bull-føraren Daniel Riccardo var best i kvalifiseringa og startar fremst i Monaco Grand Prix søndag. Ferraris Sebastian Vettel startar ved sida av Riccard i løpet. Vettel vann løpet i fjor.

  Monaco Grand Prix er einaste formel 1-løpet som går i bygater, ikkje på spesielle baner.

  Monaco Grand Prix
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP
 • Skadetrøbbel for Pedersen-rival

  Tyske Pamela Dutkiewicz må utsette sesongstarten på grunn av en skade, melder hun selv på Instagram

  Dutkiewicz tok VM-bronse i fjor, og er Pedersens største konkurrent i EM i sommer.

  Germany's Pamela Dutkiewicz
  Foto: Andrej Isakovic / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mesterligaen: Finale Real Madrid - Liverpool
Friidrett: Diamond League fra Eugene
Friidrett: Diamond League fra Eugene
Friidrett: Diamond League fra Eugene