NRK Meny
Normal

Henrik Kristoffersen får ta dette merket inn for EU

Rettssaken mellom Lars Kristoffersen og Norges skiforbund skrus til enda et hakk. Tingretten har bedt om hjelp fra EFTA-domstolen.

SPO-WIT-SKI-2017-AUDI-FIS-SKI-WORLD-CUP-FINALS---LADIES'-&-MENS' 2017 Audi FIS Ski World Cup Finals - Ladies' & Mens' Slalom

FÅR BRINGE DETTE MERKET I EUROPA: Alpinisten Henrik Kristoffersen har vært en rettsstrid med Norges Skiforbund i flere år om retten til å bruke egen sponsor. Det skal EU-jurister nå behandle.

Foto: EZRA SHAW / AFP

I dag fikk NRK tilgang til ei rettsbok som viser at tingrettsdommeren i saken har bedt om bistand fra EFTA-domstolen, organet som avgjør saker som angår tolkning av EØS-regler.

Det er en liten seier for Kristoffersen, som har bedt om at domstolen tok saken dit.

– Det har vært et ønske fra oss å ta den dit, ja, sier far og manager Lars Kristoffersen til NRK.no.

Ettersom Norge er med i EØS-samarbeidet, har tingretten rett til å stille EFTA-domstolen spørsmål om tolkningen av EØS-reglene. Der skal EU-jurister sette seg inn i Kristoffersens sak, og en uttalelse herfra vil kunne ha stor innvirkning på alpinistens sak.

LES OGSÅ: Kjenner om Kristoffersen: – Han har en god sak

– Skiforbundet eier merket

Kjernen i saken er sponsorplassen midt foran på hjelmen til Kristoffersen. Kristoffersen har ønsket å selge den til sine private sponsorer, energidrikken Red Bull, men han har fått nei fra Skiforbundet, som har solgt den videre til Telenor.

Det mener Kristoffersen-leiren er i strid med direktivet om tjenestefrihet innenfor EØS-området - det såkalte tjenestedirektivet.

– NSF mener at skiforbundet eier rettigheten til å selge denne sponsorplassen foran på hjelmen, og i tråd med det har NSF solgt den til Telenor. Vi mener at det ikke er noen restriksjon på hans tjenestefrihet at han ikke kan selge den én gang til, sier Norges skiforbunds advokat Per Andreas Bjørkan til NRK.

Partene forbereder nå spørsmål de skal sende til EFTA.

LES OGSÅ: Kristoffersen i forsoningsmøte med landslaget

Siste nytt

 • Watford sparker Marco Silva

  Marco Silva er ferdig som Watford-manager etter kun én seier på de siste elleve kampene i Premier League. Manageren blir beskyldt for manglende fokus av styret. Det bekrefter Watford i en pressemelding søndag.

  Marco Silva
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • Ny utklassingsseier for Lundby

  Maren Lundby er i glitrende form, og tok søndag sin femte strake seier i verdenscupen. I krevende forhold leverte hun det lengste hoppet i begge omganger, og hun vant med 30,2 poeng ned til Yuki Ito.

  Sara Takanashi ble nummer tre, 0,3 poeng bak Ito.

  Japan Ski Jump World Cup Maren Lundby
  Foto: Nobuki Ito / AP
 • Pärmäkoski vant i Planica

  Etter en intens sekundstrid var Krista Pärmäkoski beste kvinne på tikilometeren i Planica søndag formiddag. Hun var til slutt 3,6 sekunder foran Charlotte Kalla i mål.

  Heidi Weng tok tredjeplassen, 33,5 sekunder bak finnen.

  SKI-NORDIC-CROSS-COUNTRY-WOMEN-WORLD
  Foto: MARTTI KAINULAINEN / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Slalåm, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup langrenn: 15 km klassisk, menn
V-cup skiskyting: Fellesstart kvinner
V-cup langrenn: 15 km klassisk menn
V-cup kombinert: Laghopp
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2.omgang menn
V-cup skøyter