Tror VM-målet ryker: - Skal slite med å ta kravet

BISLETT STADION (NRK): Torsdag dundret Henrik Ingebrigtsen inn til norgesrekord på 3000 meter. Samtidig tror 28-åringen at han må gi opp målet om å løpe favorittdistansen 1500 meter i VM.

Henrik Ingebrigtsen

SEIERSRUNDE: Henrik Ingebrigtsen brukte nesten to timer på å ta bilder og snakke med fansen på Bislett etter å ha løpt inn på 7.36,85 på 3000 meter.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Han fikk ikke løpe drømmemila under Bislett Games. Nå kan 1500 – meteren ryke også i VM for Henrik Ingebrigtsen.

For da han løp inn til soleklar norgesrekord på 3000 meter torsdag, var det med såpass store smerter at å løpe den halve distansen per nå er uaktuelt for 28-åringen.

– Sånn som de siste ukene har vært nå så ser det ikke ut som jeg håndterer 1500-meterfart. Jeg var i nærheten av 1500-meterfart på mandag, og det var helt jævlig. Jeg fikk skikkelig vondt i hofta, så det kommer til å bli en periode til jeg gjør det igjen, sier han til NRK.

– Skal slite med å ta kravet

VM-kravet på 1500 meter lyder på 3.36,00. Eldstebror Ingebrigtsen har bare løpt distansen én gang i år, på 3.40,23.

– Nå ser det ut som jeg skal slite med å ta kravet innen tiden jeg må, og ikke minst finne et løp som er bra nok, erkjenner Ingebrigtsen.

– Det neste på planen min, ifølge Gjert, er en 5000 meter.

Han har både gull, sølv og bronse fra EM på 1500 meter, og planen har vært å stille på favorittdistansen også i årets VM i Doha i månedsskiftet september-oktober.

– Men nå skal du plutselig løpe 5000 meter i VM?

– Det er det jeg har fått beskjed om, svarer han noe kryptisk.

– Jeg har ikke gitt opp 1500, men jeg ser det som større sannsynlig at jeg kan gjøre et bra mesterskap på 5000 meter enn 1500 meter som situasjonen er akkurat nå, fortsetter Ingebrigtsen.

Henrik Ingebrigtsen

FJERDEPLASS: – Han er en ekstrem konkurransemann, og det er jo en veldig fin egenskap å ha med seg, sier Gjert Ingebrigtsen om sønnen Henrik.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Ikke bærekraftig

NRK-ekspert Vebjørn Rodal støtter den nye planen.

– Det blir en ny utfordring, men definitivt ikke en enkel en, fastslår han.

– Vi har snakket en stund om at det kanskje er fornuftig for Henrik å dyrke 5000 meter så fort som mulig. Han har ikke de fartsressursene som kreves på 1500, hverken i konkurranse eller på trening, mener Rodal.

Fredag reiser Team Ingebrigtsen på treningsleir til St. Moritz. Sandnes-løperen bekrefter at det blir endringer i VM-opplegget fremover.

– Helt klart.

– Hofta irriterer meg, og jeg må få orden på den. Jeg kan ikke springe med smerte. Det er ikke bærekraftig, sier Henrik Ingebrigtsen.

Men å bli helt kvitt problemet er ifølge lege Ove Talsnes ikke realistisk.

– Smerte er noe du må forvente å ha stort sett hele tida når du driver i det gamet her. Det er bare spørsmål om hvilken grad det er, og i hvilken grad du klarer å akseptere at det er litt vondt, sier han.

 • VM-kravene må tas innen 6. september. Friidrettstroppen tas ut to dager senere.

Siste nytt

 • Hovland fortsetter storspillet

  Med sju under par på 3. runde i Albertsons Boise Open ligger Viktor Hovland helt i tet før finalerunden søndag.

  21-åringen åpnet knallsterkt med fire birdies på de fem første hullene i golfturneringen i Idaho i USA lørdag. Han spilte på par de neste rundene, før han fikk en birdie igjen på 12. hull. Også på 15. og 16. hull spilte han til birdies, resten på par.

  Hovland leder turneringen med ett slag foran amerikanerne Rob Oppenheim og Bronson Burgoon. For at Hovland skal kunne sikre seg PGA-tourkortet, må han ende blant de 25 beste.

  21-åringen sier i et intervju med GOLFTV ifølge Norsk Golf at han ikke tar noe for gitt når han skal spille siste runde søndag.

  – Det er ikke lenge siden jeg spilte college. Tanken på at jeg kan ta min første profftittel allerede, er kul. Vi får se hva som skjer. Jeg må fortsatt spille bra, sier han. (NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: JONATHAN FERREY / AFP
 • Nok en remis for Carlsen

  Magnus Carlsen fortsetter sin lange rekke av sjakkpartier uten tap. Lørdag ble det en ny remis mot russeren Jan Nepomnjasjtsji i Sinquefield Cup i USA.

  Det sendte Carlsen opp på 86 strake langsjakk-partier uten nederlag. Han står imidlertid med sju strake remis i St. Louis-turneringen.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Salah-show senket Arsenal

  Joel Matip startet maktdemonstrasjonen i Liverpools 3-1-seier over Arsenal i Premier League lørdag. Mo Salah sikret så seieren med to mål, det ene på straffe. Liverpool er eneste lag i Premier League med full poengpott etter tre serierunder.

  Pre Season Friendly - Olympique Lyonnais v Liverpool
  Foto: Denis Balibouse / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal