Normal

Henrik Ingebrigtsen om lillebroren: – Helt kokos!

Norges største løperstjerne er vilt imponert over Jakob som satte uoffisiell verdensrekord for 14-åringer på 1500 meter.

Henrik Ingebrigtsen

KOKOS: Henrik Ingebrigtsen trakk på smilebåndet da han ble spurt om brorens prestasjoner.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

I forrige uke løp Henrik Ingebrigtsens lillebror inn til tiden 3.50.06, som skal være tidenes raskeste tid for en 14-åring.

– Det er kokos, sa Henrik Ingebrigtsen på en pressekonferanse før Bislett Games.

Jakob Ingebrigtsen (12) suveren i sin klasse

Jacob Ingebrigtsen har slått Henrik Ingebrigtsens rekorder i mange år. Dette bildet er to år gammelt.

Foto: Rolf Marnburg, NRK

Utenfor hotellet der utøverne bor før torsdagens Bislett Games smiler Henrik Ingebrigtsen bredt. Han har hatt en god innledning på sesongen, og løp fortere i Eugene i år enn han gjorde for ett år siden.

Allikevel dreide mange spørsmål seg tirsdag om lillebroren Jakob.

– Han løper så fort at jeg ikke hadde trodd på det om du hadde fortalt meg det i vinter. Han løper i alle fall tre sekunder fortere enn det jeg trodde var mulig, sier Henrik.

Har luket vekk alle feil

Henrik Ingebrigtsen går for ny norgesrekord på drømmemila på Bislett torsdag, og selv om han ikke vil ta på seg for mye av æren for lillebrorens suksess, så tror han at han har spilt en viktig rolle.

– Vi har pappa som trener og han har testet treningsopplegget og sin filosofi på meg, og sett at det funker. Så har han luket vekk de feilene vi har gjort og gjør ting rett med Jakob, forteller eldstebror.

Siden minstemann har tatt nye sted trene han stadig mer sammen med Henrik og også sammen med mellomstebror Filip som var nær å kvalifisere seg til EM-finale i fjor sommer.

– Nå kan vi løpe rolige langturer sammen og litt intervall sammen også. Tidligere kunne vi ikke det, men i årene framover kommer vi til å trene mye mer sammen, sier Henrik, og kommer med følgende spådom for lillebrorens karriere.

– Jeg tror han kommer til å løpe kanonfort, men hvis jeg bare fortsetter å løpe fortere, så tar han meg aldri igjen, forhåpentligvis, smiler han.

Kan møtes i NM

Første mulighet for å bli tatt igjen kan komme raskere enn noen har ant. Lørdag 1. august går finalen på 1500 meter i NM av stabelen, og der kan det veldig fort ende med tre brødre i finalen.

– Det kan være. Kanskje ikke i samme heat, men hvis vi kommer til finalen alle sammen, som mest sannsynlig kommer til å skje, så løper vi mot hverandre. Det blir stilig, sier Ingebrigtsen.

– Hvordan går det?

– Det ender som det må det. Meg på første, Filip på andre og Jakob på tredje, ler han.

Siste nytt

 • Storhamar-seier i toppkampen

  Etter en målløs åpningsperiode eksploderte det i storkampen mellom Storhamar og Vålerenga i ishockey torsdag. I sudden death ga Joel Johansson vertene 5-4. Dermed satte forrige sesongs dobbeltmester en stopper for Vålerengas perfekte seriestart.

  Eliteserien ishockey, menn: Storhamar - Stavanger Oilers 1 - 2
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kalla dropper Tour de Ski

  Charlotte Kalla har VM i Seefeld som sitt naturlige hovedmål til vinteren. Hun dropper derfor Tour de Ski og rene sprinthelger.

  – I de periodene vil jeg heller trene, sier Kalla til TT.

  Charlotte Kalla
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Brann uten førstekeeperen

  Brann-målvakt Samuel Sahin-Radlinger må opereres. Han går dermed glipp av tre viktige seriekamper i gullinnspurten i Eliteserien. Det er noen løse fragmenter i kneet som skal fjernes, ifølge BA. 19 år gamle Markus Olsen Pettersen får sjansen istedet.

  Samuel Sahin-Radlinger
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal