Hopp til innhold

Henrik Ingebrigtsen om lillebroren: – Helt kokos!

Norges største løperstjerne er vilt imponert over Jakob som satte uoffisiell verdensrekord for 14-åringer på 1500 meter.

Henrik Ingebrigtsen

KOKOS: Henrik Ingebrigtsen trakk på smilebåndet da han ble spurt om brorens prestasjoner.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

I forrige uke løp Henrik Ingebrigtsens lillebror inn til tiden 3.50.06, som skal være tidenes raskeste tid for en 14-åring.

– Det er kokos, sa Henrik Ingebrigtsen på en pressekonferanse før Bislett Games.

Jakob Ingebrigtsen (12) suveren i sin klasse

Jacob Ingebrigtsen har slått Henrik Ingebrigtsens rekorder i mange år. Dette bildet er to år gammelt.

Foto: Rolf Marnburg, NRK

Utenfor hotellet der utøverne bor før torsdagens Bislett Games smiler Henrik Ingebrigtsen bredt. Han har hatt en god innledning på sesongen, og løp fortere i Eugene i år enn han gjorde for ett år siden.

Allikevel dreide mange spørsmål seg tirsdag om lillebroren Jakob.

– Han løper så fort at jeg ikke hadde trodd på det om du hadde fortalt meg det i vinter. Han løper i alle fall tre sekunder fortere enn det jeg trodde var mulig, sier Henrik.

Har luket vekk alle feil

Henrik Ingebrigtsen går for ny norgesrekord på drømmemila på Bislett torsdag, og selv om han ikke vil ta på seg for mye av æren for lillebrorens suksess, så tror han at han har spilt en viktig rolle.

– Vi har pappa som trener og han har testet treningsopplegget og sin filosofi på meg, og sett at det funker. Så har han luket vekk de feilene vi har gjort og gjør ting rett med Jakob, forteller eldstebror.

Siden minstemann har tatt nye sted trene han stadig mer sammen med Henrik og også sammen med mellomstebror Filip som var nær å kvalifisere seg til EM-finale i fjor sommer.

– Nå kan vi løpe rolige langturer sammen og litt intervall sammen også. Tidligere kunne vi ikke det, men i årene framover kommer vi til å trene mye mer sammen, sier Henrik, og kommer med følgende spådom for lillebrorens karriere.

– Jeg tror han kommer til å løpe kanonfort, men hvis jeg bare fortsetter å løpe fortere, så tar han meg aldri igjen, forhåpentligvis, smiler han.

Kan møtes i NM

Første mulighet for å bli tatt igjen kan komme raskere enn noen har ant. Lørdag 1. august går finalen på 1500 meter i NM av stabelen, og der kan det veldig fort ende med tre brødre i finalen.

– Det kan være. Kanskje ikke i samme heat, men hvis vi kommer til finalen alle sammen, som mest sannsynlig kommer til å skje, så løper vi mot hverandre. Det blir stilig, sier Ingebrigtsen.

– Hvordan går det?

– Det ender som det må det. Meg på første, Filip på andre og Jakob på tredje, ler han.

Siste nytt

 • Slettum klarte EM-kravet

  Elisabeth Slettum (35) viste storform under Boysen Memorial på Bislett og klarte EM-kravet på 400 meter hekk.

  Slettum løp inn på tiden 55,77. En tid kun Amalie Iuel (54,72) og Line Kloster (54,99) har løpt raskere enn i Norge.

  Det er en forbedring på 1,5 sekund fra hennes tidligere personlige rekord (57,35).

  Med løpet kom hun seg også under EM-kravet på distansen, som lyder 55,85.

  Slettum kvalifiserte seg nylig til VM på 200 meter og har blitt tatt ut på det norske stafettlaget på 4x400 meter. (NTB)

  Friidrett: Boysen memorial 2022
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Ruuds doublekamp i Wimbledon utsatt

  Casper Ruud må vente til fredag med å fullføre doublekampen sammen med sin makker William Blumberg. Regnet satte en stopper torsdag.

  Ruud og William Blumberg var godt i gang med kampen mot Nicolas Barrientos og Miguel-Angel Reyes-Varela da regnet kom for fullt i London.

  Været ga seg ikke, og kampen skal etter planen spilles ferdig fredag. Stillingen er 1-1 i sett. I det tredje settet er det 1-0 til Ruud/Blumberg før det skal avgjøres hvem som tar seg til åttedelsfinale.

  Ruud er ute av singleturneringen i Wimbledon etter tap for Ugo Humbert i 2. runde.

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Alberto Pezzali / AP
 • Duplantis tok verdensrekord på hjemmebane

  Armand Duplantis leverte varene så til de grader på hjemmebane i Stockholm. Svensk-amerikaneren leverte et stavhopp på 6,16 meter, og tok dermed verdensrekord i stavhopp.

  – Det betyr veldig mye for meg. Jeg bodde fem minutter fra stadion, så det betyr litt ekstra. Det er en fantastisk følelse, sier Duplantis til NRK.

  Det er svensken som hadde den forrige verdensrekorden, med 6,15.

  Han forteller at det ligger mye bak det å slå sin egen rekord gang etter gang.

  – Noen ganger er det mer komplisert. Folk vil se noe nytt og noe som aldri har skjedd før. Det fører til en god opplevelse for alle, sier svensken.

  Duplantis har også rekorden innendørs på 6,20. Den satte han under VM i Beograd.

  Han konkurrerte med blant annet to nordmenn. Pål Haugen Lillefosse havnet på fjerdeplass, mens Sondre Guttormsen endte på syvendeplass, og havnet sist i konkurransen.

  Førstnevnte roser Duplantis.

  – Det er helt vilt når han gjør det så lett som det der, sier Lillefosse til NRK.

  Diamond League - Stockholm

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste