NRK Meny
Normal

Ingebrigtsen opereres og er ute for sesongen

Henrik Ingebrigtsen har fått så store problemer med hamstringen at han mister hele sesongen. Han går glipp av VM i august, som var det store målet.

Ingebrigtsen

MÅ UNDER KNVIEN: Henrik Ingebrigtsen er nødt til å operere hamstringen og mister dermed sesongen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Sesongen min er over. Jeg er i Finland for å operere hamstring (bakside lår) i morgen. Jeg skal tilbake i verdenstoppen, skriver Ingebrigtsen på Twitter, hvor han legger til emneknaggen plasticfantastic.

Ingebrigtsen blir i morgen, tirsdag 13. juni, operert for sine hamstring-problemer, og blir ute hele sesongen 2017, skriver friidrettsforbundet i en pressemelding.

– Henrik fikk en akutt skade i det ene låret under Diamond League-stevnet i Eugene for ca to uker siden. Han har også hatt smerter i dette området gjennom sesongen 2016, sier Jan Henning Løken, som er medisinsk koordinator i Norges Friidrettsforbund.

Operasjonen vil gjennomføres av den meget anerkjente kirurgen Sakari Orava på hans klinikk i finske Åbo, skriver de videre.

– Etter grundige undersøkelser ble det i samråd med det medisinske teamet i Norges Friidrettsforbund og Henrik selv konkludert med at kirurgisk behandling nå er det fortrukne behandlingsvalget for å bli hundre prosent frisk, sier Løken.

Skulle løpt 1500 meter

NRK har siden søndag prøvd å få svar på hvorfor Ingebrigtsens navn plutselig ikke var å finne i startlistene til torsdagens Bislett Games, men verken faren Gjert, Henrik selv eller noen andre ønsket å kommentere.

Ifølge sportssjef Håvard Tjørhom ble den endelige beslutningen om operasjon først tatt mandag morgen.

– Han har slitt med denne skaden lenge, burde operasjonen ha kommet før?

– Det er et godt spørsmål og egentlig helt umulig å svare på. Han var på en veldig god vei nå, det kjentes bra ut. Han hadde et veldig høyt nivå på samlinga i USA, forteller Tjørhom.

Bislett Games er den årlige storfesten i norsk friidrett, der alle de norske stjernene pleier å være på plass.

Derfor vakte det oppsikt at han ikke skulle delta. Ikke minst fordi de tre brødrene Ingebrigtsen pryder salgsplakaten før stevnet.

Nå viser det seg altså at ikke bare Bislett Games ryker for den eldste broren, men hele sesongen.

Laster Instagram-innhold

Ville ikke snakke

NRK har også snakket med hovedpersonen Henrik Ingebrigtsen. Han ville ikke da si noe om hvorfor han i øyeblikket ikke er på Bislett-startlista.

Ingebrigtsen hadde sitt store år i 2012, da han både ble europamester og var i OL-finale. De siste sesongene har han slitt mye med skader, noe som hemmet ham under OL i Rio i fjor sommer.

Også denne sesongen har han slitt.

– Jeg har en liten jobb å gjøre før Bislett Games med å fikse baksiden av det venstre låret, sa Ingebrigtsen selv da NRK møtte ham på treningsleir i USA i slutten av mai..

Bislett stadion, Ingebrigtsen

FUGLANE VETT: Det er uvisst når Henrik Ingebrigtsen er tilbake på friidrettsbanen. Han løper definitivt ikke på Bislett torsdag.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Siste nytt

 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP
 • Nytt tap for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren tapte sin andre strake UFC-kamp da Bartosz Fabinski ble for sterk i Hamburg søndag. Meek var avhengig av å holde kampen på beina, men sterke Fabinski lyktes med å ta nordmannen ned gjentatte ganger.

  Emil Meek
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Norge ute av U19-EM

  Norges G19-landslag måtte slå Italia for å gå videre fra gruppespillet, og det så lenge lyst ut etter at Erling Braut Håland sendte Norge i føringen. I det 83. minutt utlignet juventus-ungutten Moise Kean. 1-1 ble også sluttresultatet, og Norge er dermed ute av U19-EM.

  UEFA U19: Italia - Norge
  Foto: Juha Harju/lehtikuva / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street