NRK Meny
Normal

Ingebrigtsen opereres og er ute for sesongen

Henrik Ingebrigtsen har fått så store problemer med hamstringen at han mister hele sesongen. Han går glipp av VM i august, som var det store målet.

Ingebrigtsen

MÅ UNDER KNVIEN: Henrik Ingebrigtsen er nødt til å operere hamstringen og mister dermed sesongen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Sesongen min er over. Jeg er i Finland for å operere hamstring (bakside lår) i morgen. Jeg skal tilbake i verdenstoppen, skriver Ingebrigtsen på Twitter, hvor han legger til emneknaggen plasticfantastic.

Ingebrigtsen blir i morgen, tirsdag 13. juni, operert for sine hamstring-problemer, og blir ute hele sesongen 2017, skriver friidrettsforbundet i en pressemelding.

– Henrik fikk en akutt skade i det ene låret under Diamond League-stevnet i Eugene for ca to uker siden. Han har også hatt smerter i dette området gjennom sesongen 2016, sier Jan Henning Løken, som er medisinsk koordinator i Norges Friidrettsforbund.

Operasjonen vil gjennomføres av den meget anerkjente kirurgen Sakari Orava på hans klinikk i finske Åbo, skriver de videre.

– Etter grundige undersøkelser ble det i samråd med det medisinske teamet i Norges Friidrettsforbund og Henrik selv konkludert med at kirurgisk behandling nå er det fortrukne behandlingsvalget for å bli hundre prosent frisk, sier Løken.

Skulle løpt 1500 meter

NRK har siden søndag prøvd å få svar på hvorfor Ingebrigtsens navn plutselig ikke var å finne i startlistene til torsdagens Bislett Games, men verken faren Gjert, Henrik selv eller noen andre ønsket å kommentere.

Ifølge sportssjef Håvard Tjørhom ble den endelige beslutningen om operasjon først tatt mandag morgen.

– Han har slitt med denne skaden lenge, burde operasjonen ha kommet før?

– Det er et godt spørsmål og egentlig helt umulig å svare på. Han var på en veldig god vei nå, det kjentes bra ut. Han hadde et veldig høyt nivå på samlinga i USA, forteller Tjørhom.

Bislett Games er den årlige storfesten i norsk friidrett, der alle de norske stjernene pleier å være på plass.

Derfor vakte det oppsikt at han ikke skulle delta. Ikke minst fordi de tre brødrene Ingebrigtsen pryder salgsplakaten før stevnet.

Nå viser det seg altså at ikke bare Bislett Games ryker for den eldste broren, men hele sesongen.

Laster Instagram-innhold

Ville ikke snakke

NRK har også snakket med hovedpersonen Henrik Ingebrigtsen. Han ville ikke da si noe om hvorfor han i øyeblikket ikke er på Bislett-startlista.

Ingebrigtsen hadde sitt store år i 2012, da han både ble europamester og var i OL-finale. De siste sesongene har han slitt mye med skader, noe som hemmet ham under OL i Rio i fjor sommer.

Også denne sesongen har han slitt.

– Jeg har en liten jobb å gjøre før Bislett Games med å fikse baksiden av det venstre låret, sa Ingebrigtsen selv da NRK møtte ham på treningsleir i USA i slutten av mai..

Bislett stadion, Ingebrigtsen

FUGLANE VETT: Det er uvisst når Henrik Ingebrigtsen er tilbake på friidrettsbanen. Han løper definitivt ikke på Bislett torsdag.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Siste nytt

 • Gir seg som Vipers-trener

  Kenneth Gabrielsen slutter som hovedtrener i Vipers Kristiansand når håndballsesongen er over. Han slutter for å ta en jobb i næringslivet. Det opplyser Vipers i en pressemelding mandag morgen.Spillerne ble informert søndag.

  Kenneth Gabrielsen
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
 • Woods med nok en topplassering

  Pilene fortsetter å peke oppover for Tiger Woods. Søndag endte han på delt femteplass i en PGA-turnering i Florida. Rory McIlroy tok seieren. Woods endte fem slag bak McIlroy i Arnold Palmer-turneringen.

  SPO-GLF-USP-FARMERS-INSURANCE-OPEN---ROUND-TWO
  Foto: DONALD MIRALLE / AFP
 • Del Potro brøt Federers seiersrekke

  Argentineren Juan Martin del Potro overlevde tre matchballer mot verdensener Roger Federer i Indian Wells-finalen i tennis. Deretter innkasserte han seieren. Del Potro ble den første argentiner til å vinne Indian Wells.

  Indian Wells Tennis Juan Martin del Potro, Roger Federer
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag