Hopp til innhold

Jæger nær sensasjonell VM-medalje: – Jeg hadde ingenting å gi

Henriette Jæger (19) endte på 4. plass på 400 meter i U20-VM i Colombia med knalltiden 52,23 sekunder. Nå venter EM for det norske stortalentet.

NM Friidrett 2020

38 HUNDREDELER: Henriette Jæger var nær ved å stikke av med medalje på 400 meter i junior-VM.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB

– Jeg kan ikke være annet enn fornøyd ... men det ble jo 4.-plass, da, sier Jæger til NRK etter løpet som endte med norsk aldersrekord.

Under normale omstendigheter skulle hun kjempet om VM-medalje i syvkamp, men etter en lang, skadeplaget vinter stilte hun til start på 400 meter i Cali. Det var ikke mye som tydet på at Jæger egentlig satser på noe annet.

For Jæger stormet ut av siste sving og rett inn i medaljekampen i finalen.

Les også: Drømte om OL etter supersesong – brakk beinet og mistet to nære støttespillere

Henriette Jæger
Henriette Jæger

– Ingenting å gi

Storbritannias Yemi Mari John var det ingenting å gjøre med, men et øyeblikk var det helt åpent hvem som skulle stikke av med sølv og bronse. Snaut 30 meter fra mål kastet hun blikket til høyre, fra sin bane én, for å se hvor konkurrentene befant seg. Da hadde allerede melkesyren gått til angrep.

– Jeg hadde ingenting å gi de siste 50 meterne, sier Jæger, som var 38 hundredeler for sent ut til bronsen.

John tok gullet på 51,50. Kenyas Demaris Mutunga tok sølvet på 51,71, mens bronsen gikk til indiske . Rupal på 51.85.

FRA VM TIL EM: Henriette Jægers prestasjoner i U20-VM premieres med en tur til senior-EM i München.

Foto: JOAQUIN SARMIENTO / AFP

Nå returnerer Jæger til Europa med norsk aldersrekord, en historisk 4.-plass på 400 meter i junior-VM og en plass i den norske EM-troppen.

Europamesterskapet i München har vært et mål i lengre tid for 19-åringen. Hun har imidlertid måtte smøre seg med tålmodighet etter beinbrudd i juni og desember 2021. Syvkjemperen har ennå ikke konkurrert i syvkamp i 2022.

– For en måned siden visste jeg ikke engang om vi kom til å dra hit, sier Jæger over en litt skurrete telefonlinje fra Colombia.

– Jeg har lært mye

Men til tross for de lovende resultatene på 400 meter, har hun fortsatt planer om å satse på mangekamp:

– Jeg har merket mer og mer hvor mye mangekjemper jeg er enn 400-meterløper, men på den annen side så er det et helt annet mønster å løpe en 400 meter enn å gå en mangekamp, forteller Jæger, og fortsetter:

– Jeg har lært mye av hvordan man spisser formen og seriøsiteten rundt et mesterskap, sier Jæger, som nå tar med seg den erfaringen til EM i München.

Les også: Norsk 17-åring forbløffer – omtales som «sensasjonell» og «spektakulær»

K0tqJqpEDoU
K0tqJqpEDoU

Den sterke løpingen i Colombia har gitt henne en plass i troppen til stafettlaget på 4x400 meter i München.

PS! Amalie Iuels norske rekord på 400 meter er 51,64.

Siste nytt

 • Bekreftet: Glimt enig med AGF om kjøp av Albert Grønbæk

  Det opplyser AGF i en børsmelding. I meldingen kommer det fram at de siste detaljene rundt spillerens personlige betingelser, samt den obligatoriske legesjekken, mangler.

  Danske B.T. skriver fredag at Bodø/Glimt er blitt enige med den danske klubben AGF om et kjøp av midtbanespilleren Albert Grønbæk.

  Ifølge avisen har Glimt betalt over 20 millioner danske kroner, det tilsvarer i så fall 26 millioner norske kroner. B.T. hevder videre at klubben aldri har betalt så mye for å hente en spiller til klubben. Grønbæk skal være på vei til Bodø for å gjennomføre en medisinsk sjekk.

  I juni meldte B.T. at AGF (Aarhus Gymnastikforening) avslo et bud på omkring halvparten så mye for Grønbæk.

  Tredje kvalifiseringsrunde til Champions League 2022/2023: Bodø/Glimt - Zalgiris Vilnius (5-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Sandvolleyball: Mol/Sørum trekker seg fra turnering i Tyskland – usikkerhet rundt EM

  Sandvolleyballstjernene Anders Mol og Christian Sørum har trukket seg fra denne ukens verdenstourturnering i tyske Hamburg.

  Årsaken er at Mol sliter med sykdom. Det bekrefter pappa og landslagssjef Kåre Mol til NTB fredag morgen.

  Allerede torsdag ble det kjent at det var sykdom i den norske leiren i Hamburg. Det tvang Mol og Sørum til å trekke seg fra puljespillskampen mot nederlenderne Alexander Brouwer og Robert Meeuwsen.

  – De spiller ikke turneringen, men må dessverre stå over. Sånn er det i sandvolleyball. Her har man ingen innbyttere. Når en av spillerne nå har blitt syk, og jeg kan bekrefte at det er Anders, er det ikke forsvarlig å spille, sier Kåre Mol til NTB.

  Umiddelbart etter den pågående eliteturneringen i Hamburg skal duoen etter planen kjempe om en ny EM-tittel. Den forrige vant de i Wien for ett år siden.

  Årets europamesterskap avvikles i München. Om sykdomssituasjonen som har oppstått får konsekvenser for deltakelsen, er inntil videre usikkert.

  (NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Zverev øyner skadecomeback – kjemper for å rekke US Open

  Det tyske tennisesset Alexander Zverev sier at han håper å være spilleklar til US Open i slutten av august etter den stygge ankelskaden han pådro seg i juni.

  Tyskeren tråkket over da han forsøkte å nå en ball fra Rafael Nadal i semifinalen av Roland-Garros. Overtråkket førte til et unisont gisp fra publikum, og Zverev hylte av smerte mens han rullet rundt på den røde grusen.

  I etterkant ble han operert og mistet flere turneringer på ATP-touren. Drøye to måneder senere ser verdenstoeren positivt på et eventuelt skadecomeback allerede i slutten av måneden.

  – Jeg vil selvfølgelig forsøke å bli klar til US Open, men det blir veldig, veldig tett i så fall, sier Zverev ifølge Reuters. (NTB)

  French Open
  Foto: YVES HERMAN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste