Hopp til innhold

Håndballtalentet vet ikke hvordan hun ble skadet - har ikke gitt opp VM

Etter å ha slitt med ryggprolaps siden i vår, måtte Henny Reistad (20) til slutt operere. Hun håper hennes unge kropp gjør at hun er raskt tilbake på håndballbanen, og vil ikke utelukke VM-spill.

Henny Reistad

OPTIMIST: Henny Reistad går mest sannsynlig glipp av håndball-VM i desember, men satser alt på å få ryggen bra til OL neste sommer.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Da Vipers Kristiansand sikret en imponerende mesterligabronse i midten av mai, kjente Henny Reistad allerede på smertene i ryggen. De hadde begynt noen måneder tidligere, men ble ikke bedre.

Håndballspilleren tok det derfor rolig i sommer, men tidligere i august ble det kjent at problemet skyldtes en prolaps og forrige uke gjennomgikk hun en kikkhullsoperasjon.

– Det ser bra ut. Åtte dager har gjort meg bedre, forteller hun til NRK.

Hun kommer gående rett fra første time hos fysioterapeuten på Ullevaal. Å gå er det eneste hun får gjøre akkurat nå.

– Løping kan jeg ikke gjøre før etter seks til åtte uker, men alt er avhengig av hvordan kroppen responderer på bevegelse og hvordan såret gror, forklarer hun.

Henny Reistad

VIKTIG: Henny Reistad er en av Vipers' største profiler, og var selvsagt med da laget sikret en utrolig mesterligabronse i vår.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Har ikke gitt opp VM

Reistad ble, tross til unge alder, en stor profil på håndballandslaget i EM-debuten i desember. Landslagstroppen til VM i Japan tas ut i november, og at backspilleren skal rekke mesterskapet er dermed tvilsomt.

– Men jeg utelukker det ikke, sier hun med et smil, før hun utdyper:

– Jeg prøver egentlig ikke å ha så mange tanker rundt det. Det er flere måneder til, og avhenger av kroppen. Så håper jeg bare min kropp er en som tåler dette greit og at jeg kan komme tilbake i håndballspill tidlig, men jeg må komme meg i håndballform også, så det er mye som avhenger for å være med i et mesterskap.

AFP_1BF4WX

STJERNE: Henny Reistad storspilte som EM-debutant for Norge i Frankrike i desember.

Foto: JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP

Uansett så vil hun ikke presse seg.

– OL er i tankene selvfølgelig. Det er en drøm, men først og fremst må ryggen bli bra, sier Reistad.

Vet ikke hvorfor skaden oppstod

Hun aner fortsatt ikke hvordan prolapsen oppstod.

– Det er vanskelig å si hva som gjorde det. Vi har jo hatt et tøft kampprogram, men jeg tror ikke nødvendigvis det er en sammenheng med det, for prolapser kan man jo få av å sitte også, sier Reistad.

– Vi er ikke sikre på hvorfor noen unge får prolaps. Det kan være flere årsaker, og genetikk er spekulert som årsak, sier landslagslege Anne Froholdt.

Flere håndballspillere kan spille og har spilt med prolaps over tid. For Reistad var operasjon nå den beste løsningen.

– Det er ikke noe fasitsvar på tidspunkt for kirurgi for denne type prolaps. Men når man ser at det ikke går fremover i løpet av noen uker så blir ofte kirurgi valgt, basert på at blant annet MR-bilder og klinikk stemmer, før det har gått for lang tid, forklarer Froholdt.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal