NRK Meny
Normal

Hennings revansje

Lørdag krasjet han i 170 km i timen. Søndag svarte Henning Solberg med å vinne alle fartsprøvene i Rally Sweden. Jari-Matti Latvala vant rallyet sammenlagt.

Henning Solberg
Foto: PHILIPPE MERLE / AFP

På søndagens første og siste prøve ble det til og med solbergsk dobbelseier. Petter tok andreplassen på begge.

Nett-TV  Se Hennings krasj

Også de to andre nordmennene, Mads Østebrg og Andreas Mikkelsen kjørte godt.

Rally-VM i navn og tall

Men etter krasjen lørdag er Henning ute av tetkampen i sammendraget. Han er nummer 16, nesten 16 minutter etter lederen.

Petter tok dermed en fjerdeplass. Han tok noe inn på tredjeplasserte Gigi Galli utover søndagen, men var likevel sjanseløs på en pallplass. Avstanden var 36,2 sekunder.

18 år gamle Andreas Mikkelsen imponerte med sin sjuendeplass, drøyt fem minutter etter vinneren. Mads Østberg ble nummer ni, til tross for at han kjørte av veien på lørdag og tapte flere minutter.

22 år gamle Jari-Matti Latvala vant foran sin landsmann Mikko Hirvonen, og ble dermed den yngste vinner av et VM-rally noensinne.

Sebastien Loeb, som har vunnet VM de fire siste årene, måtte også bryte. Dermed deler han sammenlagt-ledelsen etter årets to første VM-rally med Mikko Hirvonen.

 

Siste nytt

 • Wenger ferdig i Arsenal

  Arsène Wenger (68) gir seg som manager i Arsenal. Det skriver klubben i en pressemelding. – Etter nøye vurdering og diskusjoner med klubben, føler jeg tiden er riktig for å gi seg etter sesongen, sier franskmannen, som har ledet laget i over 21 år.

  Arsene Wenger
  Foto: Adrian Dennis / AFP
 • Klæbo dropper Skarverennet

  Johannes Høsflot Klæbo skal ikke gå Skarverennet, melder Adressa. Klæbo er på ferie, bekrefter far og manager Haakon Klæbo til avisen.

  Marit Bjørgen og Petter Northug er blant profilene som går rennet lørdag.

  Johannes Høsflot Klæbo
  Foto: Erlend Laanke Solbu
 • Vedvik under EM-kravet

  Marius Vedvik imponerte med tredjeplass på 10.000 meter i et friidrettsstevne i USA natt til fredag. Gular-utøveren løp under EM-kravet med tiden 28.42,15. EM-kravet er på 28.55,00, melder NTB.

  Marius Vedvik
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag