Henning på pallplass

Henning Solberg rykket opp til tredjeplass i Rally Japan, etter at leder Sebastien Loeb måtte bryte på lørdagens første fartsprøve.

Henning Solberg har klatret til tredjeplass
Foto: ISSEI KATO / REUTERS

Henning ligger 1.51 minutter etter ledende Mikko Hirvonen foran søndagens avsluttende fartsprøver. Daniel Sordo er nummer to, 1.13 foran Henning Solberg.

Men det er ikke bare andres uhell som har ført Henning opp på pallplass. Han hadde nest beste tid på fire av prøvene lørdag.

Dramatisk rally

Loebs uhell var bare ett av mange i det dramatiske rallyet, der flere av de aller beste er ute av sammenlagt-kampen.

Også Jari-Matti Latvala, som lå på tredjeplass, kjørte ut lørdag. Fredag gjorde VM-leder Marcus Grönholm det samme.

Petter Solberg måtte også bryte fredag, men får likevel kjøre lørdag. Og det gjør han godt, han vant fire fartsprøver, deriblant tre på rad. Han kjørte seg opp 38 plasser, fra 65. plass etter fredagens kjøring, til 26. plass nå.

Førere som bryter, får lov å starte igjen neste dag. Men de får tunge tidsstraffer, og det betyr at de i praksis mister sjanse til poeng i rallyet. Petter Solberg er derfor bare nummer 23, tross sine seirer lørdag.

Loeb mistet sjansen

Det betyr at Loeb mistet sjansen til å gå forbi Grönholm i VM-sammendraget. Fortsatt skiller fire poeng i Grönholms favør når to rally gjenstår i årets VM. 

Rally japan avsluttes med sju fartsprøver på søndag.

 

 

Siste nytt

 • Dermendzjev tar over Bulgaria

  Georgij Dermendzjev er utpekt til å overta som sjef for Bulgarias fotballherrer etter at Krasimir Balakov trakk seg som følge av rasismeskandalen sist uke.

  64-åringen er en av Bulgarias mest suksessfulle klubbtrenere.

  Euro 2020 Qualifier - Group A - Bulgaria v England
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Vil forlenge Lagerbäcks kontrakt

  Norges Fotballforbund (NFF) vil ha Lars Lagerbäck med videre som landslagssjef etter neste sommer, dersom svensken ønsker det selv.

  Det bekrefter fotballpresident Terje Svendsen overfor Nettavisen.

  – Det er ingen hemmelighet fra vår side at vi ønsker at han skal fortsette, sier Svendsen.

  I forbindelse med EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Romania fikk Lagerbäck gjentatte ganger spørsmål om sin framtid som sjef for fotballherrene. Hans nåværende kontrakt går ut til sommeren, men Lagerbäck har ikke vært avvisende til å forlenge avtalen.

  – Den ballen ligger hos NFF. Jeg vil jo råde dem til å få dette avklart så raskt som mulig, sa Lagerbäck.

  Det betyr at Lagerbäcks framtid trolig avgjøres før Norge skal spille omspill i nasjonsligaen i mars. Det er siste mulighet til å sikre seg plass i fotball-EM til sommeren. (NTB)

  Lagerbäck
  Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
 • Falk mister hele sesongen

  Den svenske langrennsløperen Hanna Falk mister den kommende sesongen på grunn av en ryggskade, skriver Aftonbladet. Landslagslege Magnus Oscarsson opplyser at Falk har slitt med ryggproblemer, og nå er plagene såpass store at hun skal opereres.

  Falk
  Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / ANDREAS HILLERGREN/TT

Sendeplan

Kl. Program Kanal