NRK Meny
Normal

Henning på pallplass

Henning Solberg rykket opp til tredjeplass i Rally Japan, etter at leder Sebastien Loeb måtte bryte på lørdagens første fartsprøve.

Henning Solberg har klatret til tredjeplass
Foto: ISSEI KATO / REUTERS

Henning ligger 1.51 minutter etter ledende Mikko Hirvonen foran søndagens avsluttende fartsprøver. Daniel Sordo er nummer to, 1.13 foran Henning Solberg.

Men det er ikke bare andres uhell som har ført Henning opp på pallplass. Han hadde nest beste tid på fire av prøvene lørdag.

Dramatisk rally

Loebs uhell var bare ett av mange i det dramatiske rallyet, der flere av de aller beste er ute av sammenlagt-kampen.

Også Jari-Matti Latvala, som lå på tredjeplass, kjørte ut lørdag. Fredag gjorde VM-leder Marcus Grönholm det samme.

Petter Solberg måtte også bryte fredag, men får likevel kjøre lørdag. Og det gjør han godt, han vant fire fartsprøver, deriblant tre på rad. Han kjørte seg opp 38 plasser, fra 65. plass etter fredagens kjøring, til 26. plass nå.

Førere som bryter, får lov å starte igjen neste dag. Men de får tunge tidsstraffer, og det betyr at de i praksis mister sjanse til poeng i rallyet. Petter Solberg er derfor bare nummer 23, tross sine seirer lørdag.

Loeb mistet sjansen

Det betyr at Loeb mistet sjansen til å gå forbi Grönholm i VM-sammendraget. Fortsatt skiller fire poeng i Grönholms favør når to rally gjenstår i årets VM. 

Rally japan avsluttes med sju fartsprøver på søndag.

 

 

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag