NRK Meny
Normal

Henning på pallplass

Henning Solberg rykket opp til tredjeplass i Rally Japan, etter at leder Sebastien Loeb måtte bryte på lørdagens første fartsprøve.

Henning Solberg har klatret til tredjeplass
Foto: ISSEI KATO / REUTERS

Henning ligger 1.51 minutter etter ledende Mikko Hirvonen foran søndagens avsluttende fartsprøver. Daniel Sordo er nummer to, 1.13 foran Henning Solberg.

Men det er ikke bare andres uhell som har ført Henning opp på pallplass. Han hadde nest beste tid på fire av prøvene lørdag.

Dramatisk rally

Loebs uhell var bare ett av mange i det dramatiske rallyet, der flere av de aller beste er ute av sammenlagt-kampen.

Også Jari-Matti Latvala, som lå på tredjeplass, kjørte ut lørdag. Fredag gjorde VM-leder Marcus Grönholm det samme.

Petter Solberg måtte også bryte fredag, men får likevel kjøre lørdag. Og det gjør han godt, han vant fire fartsprøver, deriblant tre på rad. Han kjørte seg opp 38 plasser, fra 65. plass etter fredagens kjøring, til 26. plass nå.

Førere som bryter, får lov å starte igjen neste dag. Men de får tunge tidsstraffer, og det betyr at de i praksis mister sjanse til poeng i rallyet. Petter Solberg er derfor bare nummer 23, tross sine seirer lørdag.

Loeb mistet sjansen

Det betyr at Loeb mistet sjansen til å gå forbi Grönholm i VM-sammendraget. Fortsatt skiller fire poeng i Grönholms favør når to rally gjenstår i årets VM. 

Rally japan avsluttes med sju fartsprøver på søndag.

 

 

Siste nytt

 • Norendal brøt IOCs sponsorregler

  Silje Norendal (24) har en privat sponsoravtale med Under Armour og reklamerte synlig for utstyrsleverandøren under forrige ukes slopestylefinale, skriver TV2. Det er brudd på regelverket til IOC. Men det får ingen konsekvenser for snowboardstjernen.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Snowboard kvinner.
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Skuffet Falk sendes hjem

  Den svenske langrennsløperen Hanna Falk får ikke gå flere distanser i OL. 28-åringen var langt nede etter å ha blitt vraket til stafetten lørdag. Anna Haag ble valgt foran løpere som Ida Ingemarsdotter og Falk på førsteetappen.

  VINTER-OS 2018 SKIDOR LÄNGD FRISTIL
  Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / NTB scanpix
 • Hockeylag får ikke lov å håndhilse

  USAs hockeylag har fått beskjed om å «fist-bumpe» med hverandre i stedet for håndhilse, for å unngå spredning av noroviruset, som er svært smittsomt. Så langt er det bekreftet 283 tilfeller smittet av viruset, som nå oppholder seg i karantene.

  Pyeongchang Olympics US Zapolski
  Foto: Peter Kneffel / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skøyter 500 m menn
OL i Pyeongchang: Hopp, lagkonkurranse menn
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang