Henning Solberg girer ned

Henning Solberg skal kjøre i en lavere klasse under asfaltløpene i VM.

Henning Solberg i Rally Portugal

Henning Solberg bytter ut Focusen med en Fiesta foran neste WRC-runde.

Foto: FRANCISCO LEONG / Afp

Svenske P-G Andresson har fått Solbergs plass under asfaltløpet som kjøres i Bulgaria. Men nå har Spydeberg-føreren skaffet seg en ny Ford og skal delta i S2000-klassen.

– Jeg har hørt så mye bra om den nye Ford Fiesta S2000 så langt, så jeg ser frem til å kjøre bilen i Bulgaria, sier Solberg i en pressemelding.

LES OGSÅ:

Skal også kjøre WRC

Men det er ikke bare i Bulgaria han skal kjøre i denne klassen. Han og kartleser Ilka Minor skal kjøre de tre løpene i Tyskland, Frankrike og Spania med samme bil. I de gjenstående grusløpene skal duoen fortsatt kjøre en Ford Focus RS WRC.

– Det skal bli interessant å se hvordan bilen er i forhold til en WRC-bil, og jeg håper jeg kan gi M-Sport noen verdifulle tilbakemeldinger som kan brukes i den videre utviklingen av bilen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Henning Solberg, Rally Mexico

Solberg blir å se i WRC-klassen i grusløpene, men skal kjøre SWRC i asfaltløpene.

Foto: MEXICO SPORT MOTOR RACING / Scanpix

Neste generasjons WRC-bil

M-Sports teamsjef, Malcolm Wilson er strålende fornøyd med at Solberg nå forsøker en Ford i S2000-klassen.

– Bilen er plattformen for neste generasjons WRC-bil, og dette gir Henning en mulighet til å være forberedt til neste år, og kunne være med på utviklingen av bilen. Vi ser frem til å få Hennings tilbakemeldinger spesielt på sammenligningen med dagens WRC-bil, sier Malcolm Wilson.

LES OGSÅ:

Nyttig erfaring for Henning

– Bulgaria er et nytt VM-løp, noe som gir alle de samme mulighetene. Ny bil i et nytt løp gjør det ekstra spennende for meg. Det er en fin mulighet for meg til å få en smak av S2000 og jeg gleder meg til å få denne erfaringen, sier Henning Solberg.

Henning Solberg og Ilka Minor kjører følgende løp med Ford Fiesta S2000:

 • 9-11. juli: Rally Bulgaria
 • 19-22. august: Rally Tyskland
 • 1-3. oktober: Rally Frankrike
 • 22-24. oktober: Rally Spania

Siste nytt

 • Djokovic til turnering i Australia

  Novak Djokovic er tatt ut til Serbias lag i ATP-cupen i Sydney. Det har vært spekulert om tennisstjernen kan dra til Australia som følge av vaksineregler.

  Det har lenge vært uvisst om verdenseneren vil forsvare tittelen sin i Australian Open i januar. Årsaken er at deltakerne må være koronavaksinert. Djokovic har gjentatte ganger avvist å kommentere om han har tatt vaksinen.

  Men tilsynelatende drar Djokovic til Australia før Australian Open starter i Melbourne 17. januar. 34-åringen er tatt ut til Serbias lag i ATP-cupen i Sydney fra 1. til 9. januar.

  For å spille i Sydney uten å være vaksinert må man få innvilget dispensasjon, og vedkommende må være 14 dager i karantene ved ankomst til Australia.

  Samme løsning er mulig i Melbourne, men lokale myndigheter har varslet at slik dispensasjon ikke vil bli gitt der. (NTB)

  ATP Finals
  Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters
 • Erotikkreklame stanset TV-sending

  Reklamen fra en nederlandsk erotikkbutikk på isen under OL-kvalifiseringen for blandede lag i curling gjorde at Japans kringkaster NHK droppet å vise kamper.

  Kringkasteren forklarer til AFP at avgjørelsen ble tatt for å kunne undersøke nærmere om det vil bryte med NHKs retningslinjer å vise logoen til erotikkbutikken.

  Kringkasteren har ikke besluttet om onsdagens kamp mot Finland blir vist på TV. (NTB)

  Chiaki Matsumura
  Foto: HENNING BAGGER / AFP
 • Ny operasjon for Svahn

  Den svenske skistjernen Linn Svahn har gjennomført en ny operasjon i skulderen, opplyser hun selv på Instagram.

  Svahn skadet skulderen for sju måneder siden i et verdenscuprenn i Ulricehamn.

  I september gjennomgikk hun en første operasjon, mens hun i november kunngjorde at hun går glipp av OL i Beijing i februar.

  Den siste operasjonen ble gjennomført fordi bevegeligheten i skulderen ikke hadde blitt like god som ønsket, opplyser landslagslege Jan Wall til SVT.

  Cross-Country Ski World Cup - Ruka
  Foto: Lehtikuva / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal