Hopp til innhold

Berg skal redde Stabæk fra nedrykk

Henning Berg (48) blir ny hovedtrener i Stabæk. Han leder sin første kamp førstkommende søndag mot Start.

Henning Berg

NY STABÆK-TRENER: Henning Berg tar over bærumsklubben etter Toni Ordinas.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Det er et bra lag. De har mange gode spillere med gode ferdigheter. Det er et ungt lag, men det har forhåpentligvis en god fremtid, sier Berg til NRK.

– Jeg synes Stabæk er en spennende klubb, forteller han.

Treneren har skrevet under en ett og et halvt års kontrakt med klubben. Trenerjobben i Stabæk blir Bergs første i Norge siden 2011, da han forlot Lillestrøm.

Der var han mellom 2008 og 2011. Han hadde også nesten fire sesonger i Lyn før det igjen.

– Vi er veldig fornøyd med å komme i mål og at det gikk så kjapt, sier sportslig leder Inge André Olsen til NRK.

Olsen forteller at Stabæk har sett på et par andre kandidater, men at Berg hele tiden var førstevalget. Klubben og treneren ble enige onsdag ettermiddag.

– Han var den vi ønsket å komme i mål med, forteller han.

– Et valg vi er trygge på

Forrige uke måtte Toni Ordinas gå etter en rekke svake resultater. Olsen føler seg trygg på at Berg er rett mann til å føre Stabæk opp av nedrykksstriden.

Søndag kommer første test når laget møter Start borte.

– Det er selvfølgelig ikke all verden en ny trener kan endre på tre-fire dager, men det skal gi energi og en ny retning. Vi skal forhåpentligvis bli et lag som blir vanskelige å slå når vi kommer ned til Sørlandet.

Den tidligere landslags- og Manchester United-spilleren har de siste årene trent klubber som Blackburn, Legia Warszawa (som han tok seriegull med) og Videoton.

Henning Berg

Henning Berg ledet onsdagens trening på Nadderud.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Satser på unge talenter

Nå vender han altså hjem til Eliteserien og Stabæk etter et år uten trenerjobb, til tross for at Berg tidligere har sagt at han har ønsket å trene en utenlandsk klubb.

– Jeg har hatt flere tilbud ute som jeg ikke har takket ja til, og det har vært klubber der det har blitt ansatt andre trenere. Da Stabæk kom på banen nå, passet det bra.

Onsdag ledet han spillerne på trening.

– Det var gøy å treffe spillerne, sa han etter den første treningsøkten.

Hvorfor valgte du å takke ja til Stabæk?

– De har i økonomisk vanskelige tider fortsatt å satse på unge talenter og akademiet sitt. Dessuten er det en liten klubb som tør å tenke store tanker.

– Klokt valg

Berg vant Premier League som spiller med både Blackburn (1995) og Manchester United (1999 og 2000). Han var også innom Rangers på tampen av spillerkarrieren.

I Norge spilte han for Vålerenga og Lillestrøm før profflivet i utlandet.

Tidligere Stabæk-spiller Morten Morisbak Skjønsberg er nå fotballekspert for NRK. Han tror dette var et klokt valg av sin tidligere klubb.

– Jeg tror han kan få orden på det defensive og så er jeg spent på om han klarer å videreføre Stabæk-stilen, den spillende fotballen, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen

    Xavi Hernández (44) skiftet mening og forblir Barcelona-trener etter inneværende sesong. Tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren.

    Nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med Xavi og Barcelona-president Joan Laporta torsdag.

    – Jeg endret meningen min fordi jeg følte full tillit fra presidenten, styret og spillerne. Dette prosjektet er ikke ferdig enda, sa Xavi om helomvendingen.

    Allerede onsdag kveld meldte spanske medier at Xavi ville fortsette som Barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. De hadde lyktes med å overtale ham til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden.

    – Det har vært en kompleks situasjon, men vi har en trener som alltid tenker på det beste for klubben. Det er gode nyheter for oss, sa Laporta under pressekonferanse.

    For et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. Han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. I fjor ledet han klubben til La Liga-tittelen.

    Det var i slutten av januar at Xavi bestemte seg for å slutte som Barcelona-trener etter inneværende sesong. Han forklarte at jobben i lengden var for slitsom.

    Xavi er blant de største spillerne Barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og han vant alt som kunne vinnes med Barcelona i løpet av den perioden.

    (©NTB)

    AC Milan v FC Barcelona - Preseason Friendly
    Foto: ETHAN MILLER / AFP
  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal