Normal

Berg skal redde Stabæk fra nedrykk

Henning Berg (48) blir ny hovedtrener i Stabæk. Han leder sin første kamp førstkommende søndag mot Start.

Henning Berg

NY STABÆK-TRENER: Henning Berg tar over bærumsklubben etter Toni Ordinas.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Det er et bra lag. De har mange gode spillere med gode ferdigheter. Det er et ungt lag, men det har forhåpentligvis en god fremtid, sier Berg til NRK.

– Jeg synes Stabæk er en spennende klubb, forteller han.

Treneren har skrevet under en ett og et halvt års kontrakt med klubben. Trenerjobben i Stabæk blir Bergs første i Norge siden 2011, da han forlot Lillestrøm.

Der var han mellom 2008 og 2011. Han hadde også nesten fire sesonger i Lyn før det igjen.

– Vi er veldig fornøyd med å komme i mål og at det gikk så kjapt, sier sportslig leder Inge André Olsen til NRK.

Olsen forteller at Stabæk har sett på et par andre kandidater, men at Berg hele tiden var førstevalget. Klubben og treneren ble enige onsdag ettermiddag.

– Han var den vi ønsket å komme i mål med, forteller han.

– Et valg vi er trygge på

Forrige uke måtte Toni Ordinas gå etter en rekke svake resultater. Olsen føler seg trygg på at Berg er rett mann til å føre Stabæk opp av nedrykksstriden.

Søndag kommer første test når laget møter Start borte.

– Det er selvfølgelig ikke all verden en ny trener kan endre på tre-fire dager, men det skal gi energi og en ny retning. Vi skal forhåpentligvis bli et lag som blir vanskelige å slå når vi kommer ned til Sørlandet.

Den tidligere landslags- og Manchester United-spilleren har de siste årene trent klubber som Blackburn, Legia Warszawa (som han tok seriegull med) og Videoton.

Henning Berg

Henning Berg ledet onsdagens trening på Nadderud.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Satser på unge talenter

Nå vender han altså hjem til Eliteserien og Stabæk etter et år uten trenerjobb, til tross for at Berg tidligere har sagt at han har ønsket å trene en utenlandsk klubb.

– Jeg har hatt flere tilbud ute som jeg ikke har takket ja til, og det har vært klubber der det har blitt ansatt andre trenere. Da Stabæk kom på banen nå, passet det bra.

Onsdag ledet han spillerne på trening.

– Det var gøy å treffe spillerne, sa han etter den første treningsøkten.

Hvorfor valgte du å takke ja til Stabæk?

– De har i økonomisk vanskelige tider fortsatt å satse på unge talenter og akademiet sitt. Dessuten er det en liten klubb som tør å tenke store tanker.

– Klokt valg

Berg vant Premier League som spiller med både Blackburn (1995) og Manchester United (1999 og 2000). Han var også innom Rangers på tampen av spillerkarrieren.

I Norge spilte han for Vålerenga og Lillestrøm før profflivet i utlandet.

Tidligere Stabæk-spiller Morten Morisbak Skjønsberg er nå fotballekspert for NRK. Han tror dette var et klokt valg av sin tidligere klubb.

– Jeg tror han kan få orden på det defensive og så er jeg spent på om han klarer å videreføre Stabæk-stilen, den spillende fotballen, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Vålerenga fortsatt uten poengtap

  Storhamar topper tabellen etter å ha vendt til 3-2-seier i mjøsderbyet mot Lillehammer, mens Vålerenga er eneste lag uten poengtap i eliteserien. Oslolaget slo nemlig kort Sparta 3-0 i Furuset Forum.

  Lindström
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Helleland vil røyste mot Russland

  Wadas visepresident Linda Hofstad Helleland skriv i ei fråsegn at ho kjem til å røyste mot at Russland blir tekne inn igjen som Wada-medlem, slik kontrollkomiteen CRC tilrår, melder insidetgegames.biz.

  Wada skal avgjere saka på sitt styremøte torsdag.

  Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland
  Foto: Lotte Olsen Jessa / NRK
 • Viking sleit seg til siger

  Viking er framleis på kurs mot opprykk, men det var berre så vidt det heldt mot Notodden. Tommy Høiland gav Viking leiinga midt i første omgang, men Gaston Salasiwa utlikna.

  Axel Andersson gav Viking sigeren i kampens nest siste speleminutt. Viking er dermed på tredjeplass, berre målskilnaden bak Mjøndalen og tre poeng bak Aalesund.

Sendeplan

Kl. Program Kanal