Fortsatt favoritt

French Open-mester og fjorårsfinalist, Justine Henin vant enkelt.

Henin

21 år gamle Vera Dushevina fra Russland ble feid av banen i førstesettet.

Henin, som av mange blir regnet som den største favoritten blant kvinnene, vant enkelt 6-0.

I andresettet beit Dushevina bedre fra seg, og fikk inn 4 game mot Henin, men man vinner ikke sett av den grunn. Henin kontrollerte det hele inn, og møter Emilie Loit fra Frankrike eller russiske Elena Vesnina.

• Polen klar for fotball-EM etter straffesparkkonkurranse

Polen er klare for fotball-EM etter at de slo Wales i en kamp som gikk til straffesparkkonkurranse. Det stod 0–0 ved full tid, resultatet ble 5-4. Wales har kvalifisert seg til de to forrige EM-sluttspillene. Polen skal spille i gruppe D, der møter de Nederland, Østerrike og Frankrike. EM spilles i Tyskland fra 14. juni til 14. juli.

• Ukraina til EM - knuste Hareides EM-drøm

Åge Hareids Island tapte 2-1 borte mot Ukraina i play-off finale tirsdag kveld.

Dermed er EM-drømmen knust for Hareide, som lyktes å få Danmark til EM og VM, mens Ukraina kan juble for EM-deltakelse i sommer.

Genoa-spiller Albert Gudmundsson sendte Island til himmels etter en halvtime med en drømmescoring, før Viktor Tsigankov for Ukraina utlignet ti minutter etter sidebytte.

Ukraina, som spilte seg frem til kvartfinale i EM 2021, tok grep om kampen etter pause og seks minutter før fulltid slukket Chelsea-profilen Mykhaylo Mudryk drømmen om et nytt islandsk fotballeventyr da han satte 2-1.

Ukraina tar seg inn i gruppen med Belgia, Slovakia og Romania i sommerens EM i Tyskland.

Georgia tok seg til nasjonens første EM-sluttspill tidligere tirsdag kveld.

Åge Hareide
  • Narvik misbrukte matchballen – helt åpent i eliteseriekvalifiseringen

Comet Halden slo Narvik etter straffer og sørget for at det er helt åpent før siste runde i kvalifiseringen til eliteserien i ishockey. Ringerike slo Grüner 6-2, og har fortsatt håp om eliteseriespill neste sesong.

Narvik kunne sikret plass i eliteserien neste sesong med seier i bortekampen tirsdag, men i rotat bort ledelsen og tapte 3-4 etter straffeslag.

Samtlige fire lag kan fortsatt rykke opp før siste runde av kvalifiseringen.